ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:161/467)

Ciasto marchewkowe 222

marchewkowe jest wilgotne i puszyste. Bardzo smaczne, a dodatkowo zdrowe.  Do ciasta można zrobić prostą polewę ze słonego serka, ale bez niej jest równie pyszne. Tą samą polewą można także przełożyć ciasto i otrzymać tort marchewkowy. Ciasto marchewkowe  Składniki : ·   1,5 szklanki startej marchewki (ok.3-4 marchewki) ·   2 jajka ·   200g cukru pudru(...)puszki  ·   50 g wiórek kokosowych  ·   200g mąki  ·   łyżeczka cynamonu  ·   pół łyżeczki proszku do pieczenia  ·   szczypta soli  Wykonanie :  Jajka ubić wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Powoli dodać olej i dalej ubijać. Marchewkę utrzeć na tarce o małych oczkach. Ananasa pokroić w małą kosteczkę.  Do masy

Aromatyczne Podróże
Karmelowa tarta z jagodami – bez pieczenia 185

sobie na odrobinę słodyczy. Miałem ochotę na coś słodkiego, ale aby nie trzeba było na przygotowanie ciasta poświęcić zbyt wiele czasu - zwłaszcza, że pogoda w weekend dopisała i szkoda marnować go w kuchni. W gazetce z przepisami znaleźliśmy przepis na tartę bez pieczenia, ale w kuchni nie może być dwóch identycznych dań, dlatego przygotowaliśmy ją zmieniając odrobinę składniki(...)Przepis na karmelową tartę z jagodami Herbatniki kruszymy na drobne kawałki i mieszamy w wiórkami kokosowymi. Następnie łączymy z roztopionym w rondelku masłem i wykładamy tak przygotowaną masą formę do tarty. Wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. W misce mieszamy serek waniliowy , masę kajmakową i śmietanę . Jak składniki się połączą dodajemy rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Przed dodaniem żelatyny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka serowo-cebulowe (z serka topionego) 133

szybko zagnieść (z solą i suszoną cebulką) na jednolitą masę. Ciasto schłodzić w zamrażalniku - około 40 minut. Po tym czasie cienko (*) je rozwałkować (na grubość około 3 mm) i wykrawać z niego dowolne kształty. (Ciasto lekko podsypywać mąką.) Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać przyprawami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 190 stopniach(...)Powinny być zarumienione.) Upieczone ciastka wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Można podawać z ulubionym sosem/dipem lub zajadać się bez dodatków. (*) Im cieniej rozwałkujemy ciasto, tym lepiej - będą bardziej chrupiące i o odpowiedniej strukturze. Grube ciastka mają miękkie wnętrze i są niedopieczone w środku

Di gotuje
Nie tylko z truskawkami 148

przesiać, wymieszać z migdałami i proszkiem budyniowym. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Na zmianę dodawać mąkę z kremówką, miksując na najniższych obrotach miksera. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem, na wierzchu ułożyć truskawki rozcięciem do góry. Wierzch posypać płatkami migdałów i cukrem. Piec w 180 st. C. przez 40-50 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego(...)choć truskawki na blogu jeszcze się pojawią, obiecuję też przepisy z innymi owocami. Moja umowa z Mamą, dotycząca działań kuchennych, działa bez zarzutu, więc jak już wrócę z wakacji będę miała dla Was kilka ciekawych (mam nadzieję) inspiracji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe ciasto z czereśniami 416

gładką masę. Małą tortownicę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Przełożyć do niej ciasto i równo rozprowadzić po dnie tortownicy - pomóc sobie łyżką, bo ciasto będzie dość gęste . Na wierzch wyłożyć przekrojone na połówki i wypestkowane czereśnie. Owoce lekko wcisnąć w ciasto. Piec w temp(...)180C ok. 50 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu . Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać ciasto płatkami migdałowymi. Im mniejsza tortownica, tym wyższe ciasto i wydłużony czas pieczenia. Wykonać test „suchego patyczka” by upewnić się że się upiekło - jak wyjdzie suchy, niczym nie oblepiony, to ciasto gotowe!    Uchylić drzwiczki piekarnika

Grunt to przepis!
Kolorowa babka kisielowa 975

proszku do pieczenia 1 łyżka octu 30 g kisielu truskawkowego (bez cukru) 30 g kisielu pomarańczowego (bez cukru) 30 g kisielu cytrynowego (bez cukru) 1 czubata łyżka kakao cukier puder (do oprószenia) - opcjonalnie barwniki spożywcze Wykonanie: Mąkę pszenną przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym mikserem ustawionym na najwyższe(...)tylko do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie mieszamy ją razem z ciastem. Ciasto dzielimy na 4 w miarę równe części. Do 3 z nich dodajemy proszek kisielowy w danym smaku, a do 4 części dodajemy kakao. Wszystkie masy mieszamy bardzo dokładnie. Dla wzmocnienia kolorów mas z dodatkiem kisielu można dodać odrobinkę barwnika spożywczego. Formę

MyCookBook.pl
Slimaki lubia deszcz 181

wystygnięcia.wykonanie:Mieszamy składniki nadzienia (bez odzynek) aż do uzyskania miękkiej masy. Zostawiamy ją w temperaturze pokojowej na czas wyrabiania ciasta.W dużej misce mieszamy mąki i sól. W drugim naczyniu mieszamy mleko, wodę, jajka, golden syrup (miód) i świeże drożdże. Wlewamy płyn do naczynia z mąką i wyrabiamy do uzyskania miękkiego, lepkiego ciasta. Przykrywamy(...)odstawiamy na 10 minut.Smarujemy oliwą stolnicę czy inną powierzchnię na której będziemy wyrabiać ciasto, wykładamy nasze ciasto i wyrabiamy 10 sekund. Kształtujemy gładką kulę. Myjemy i wycieramy naszą miskę z ciasta, smarujemy ją oliwą i przekładamy ciasto do miski na kolejne 10 minut. Jeszcze raz wyrabiamy ciasto na natłuszczonej powierzchni i ukształtowawszy kulkę wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy

Przysmaki Karolki
Tort Marcinek 182

Dzisiaj przedstawiam prostszą wersję, marcinek lany, bez wałkowania, z podanych składników wyszło mi 9 placków, jak na moje potrzeby wystarczająco. Nie jest to przepis bardzo skomplikowany, tylko troszkę czasochłonny. Do dzieła! Składniki: na placki: 4 jajka kostka masła szklanka cukru 10 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na krem(...)oddzielić od białek. Masło rozpuścić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na białą puszystą masę, pod koniec ubijania dodać wymieszane ze sobą mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać wszystko. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do ciasta, delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Na papierze do pieczenia odrysować sobie okrąg

na moim stole...
Brownie z kremem limonkowym 206

Zrobiliśmy to ciasto dla Krzysia i Wawrzyńca z KOHA . W zamian dostaliśmy prezent, który już niebawem będzie bohaterem kolejnego wpisu. Tymczasem obczajcie sobie wszystko , co chłopcy produkują i nabądźcie na zimę i na święta, na imieniny, urodziny i bez okazji. A potem zróbcie sobie nasze brownie i miejcie się tak świetnie, jak my się mamy! Składniki: 3 tabliczki gorzkiej(...)kruszycie i razem z masłem rozpuszczacie w kąpieli wodnej, studzicie. Jajka ubijacie mikserem z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajecie ostudzoną czekoladę, mąkę i sól, mieszacie do połączenia się składników. Przekładacie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczecie ok. 20 minut w 160 st. C, potem jeszcze 10 minut w 180. Limonki szorujecie pod bieżącą wodą

GRUBY WAŁEK
Brownie z kremem limonkowym 140

Zrobiliśmy to ciasto dla Krzysia i Wawrzyńca z KOHA . W zamian dostaliśmy prezent, który już niebawem będzie bohaterem kolejnego wpisu. Tymczasem obczajcie sobie wszystko , co chłopcy produkują i nabądźcie na zimę i na święta, na imieniny, urodziny i bez okazji. A potem zróbcie sobie nasze brownie i miejcie się tak świetnie, jak my się mamy! Składniki: 3 tabliczki gorzkiej(...)kruszycie i razem z masłem rozpuszczacie w kąpieli wodnej, studzicie. Jajka ubijacie mikserem z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajecie ostudzoną czekoladę, mąkę i sól, mieszacie do połączenia się składników. Przekładacie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczecie ok. 20 minut w 160 st. C, potem jeszcze 10 minut w 180. Limonki szorujecie pod bieżącą wodą

GRUBY WAŁEK
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 171

się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać bez trudu. Zamiast białej mąki pszennej roladę upiekłam z mąki orkiszowej, dlatego by ładnie wyrosła dodałam asekuracyjnie proszek do pieczenia. Jeśli użyjesz lekkiej białej mąki pszennej proszek po prostu pomiń. Goście na pewno poproszą(...)jeżyn dodatkowo Wykonanie: piekarnik nastawić na 200`C. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem i szczyptą soli ubić na puszysty biały kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej przesianą przez sitko mąkę w trzech ratach, mieszając delikatnie szpatułką. Ciasto rozprowadzić równomiernie na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika ( 30x40 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kajmakowy 307

nutą kajmaku, polewą i chrupiącymi migdałami… który ma jedną ogromną wadę… znika bez śladu w bardzo szybkim tempie;)! Musiałam się napracować, żeby nie dopuścić do zniknięcia tego kajmakowego cudeńka przed zrobieniem mu zdjęć..;)! A…i jeszcze jedno… masa krówkowa, której użyłam była akurat jedyną dostępną w polskim sklepie i niestety nie najlepszej jakości. Była(...)pieczenia. Piec około 10-12 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Utrzeć masło z cukrem i wanilią, dodać 230 g masy kajmakowej i dobrze zmiksować. Ciągle miksując dodać jajka, po łyżce sera i na koniec mąkę. Wyłożyć na upieczony spód i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-50 minut. Jeśli w trakcie pieczenia sernik będzie

UgotujmyTo.pl
Ciasto jaglano-ryżowe z borówkami 142

przypadkiem. Miały być ciasteczka Wioli ale zmieniłam proporcje i trochę składników i wyszło coś innego, choć równie smacznego :)   Ciasto jaglano-ryżowe z borówkami Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 150 g kasza jaglana 150 g masło 200 g mąka ryżowa 50 g mąka kokosowa 2 łyżeczki soda oczyszczona sok z połowy(...)erytrolem, aż kasza się rozgotuje. Do kaszy dodajemy sok z cytryny, masło i jajka. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąki i sodę. Mieszamy dokładnie. Tak przygotowane ciasto wykładamy do formy lub foremek. Na wierzch lub do środka wkładamy owoce. Pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut

Kucharzyca
Najprostszy chlebek bananowy bez cukru i tłuszczu- tylko 3 składniki! 8067

sody oczyszczonej cynamon imbir sól 2 łyżki miodu- opcjonalnie PRZYGOTOWANIE: Banany zblendować z jajkiem na gładką masę Dodać mąkę, sodę, szczyptę soli oraz cynamon i imbir według uznania Wymieszać wszystko do uzyskania jednolitej masy Ciasto przełożyć do silikonowej foremki i posypać cynamonem Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C- do suchego patyczka Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia

peanutbuttermonster
Mandarynkowy sernik na zimno 185

minut (lub do lod\u00f3wki na kilkana\u015bcie) \u017ceby masa st\u0119\u017ca\u0142a. Po up\u0142ywie tego czasu wylewamy po\u0142ow\u0119 zmiksowanych z \u017celatyn\u0105 mandarynek. Ponownie wk\u0142adamy ciasto do zamra\u017carki\/lod\u00f3wki, gdy masa st\u0119\u017ceje wyk\u0142adamy kolejne warstwy - masa serowa, mandarynki, masa serowa, mandarynki z \u017celatyn\u0105. Wierzch mo\u017cemy udekorowa\u0107(...)mandarynkami. Pozostawiamy w lod\u00f3wce na minimum 2 godziny, do ca\u0142kowitego st\u0119\u017cenia masy."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Mandarynkowy sernik na zimno Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 20 Porcje 20 Składniki spód 100 g daktyle 200 g orzechy nerkowca 1,8 kg twaróg chudy 1 kg mandarynki 12 listki żelatyna lub agar

Kucharzyca
Sernik królewski 458

wanilinowego 1 łyżka proszku budyniowego waniliowego bez cukru szczypta soli *można także użyć z wiaderka, jednak najlepiej dobrej jakości, o zawartości tłuszczu min 10%,  wtedy można zmniejszyć ilość masła nawet do 100 g. Przygotowanie: Kruche ciasto: Zimne masło posiekać nożem z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciasto przedzielić na pół i uformować dwie kule(...)utrzeć z cukrami na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku, a później po łyżce twarogu. Na koniec ucierania dodać proszek budyniowy. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Białka przełożyć do masy serowej i delikatnie połączyć. Okrągłą formę o średnicy  24 cm wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.  Na spód zetrzeć

My sweet a life
Jabłecznik bez pieczenia, na zimno 247

Jabłecznik lubi każdy, a taki prosty do zrobienia, bez pieczenia jest świetną alternatywą dla ciężkich ciast Świątecznych. Składniki na 2 porcje: - 4 jabłka, - 2 płaskie łyżki substancji żelującej – agar-agar, - ¾ szklanki dowolnego mleka roślinnego (użyłam owsianego), - pół łyżeczki cynamonu, - 4 ciastka np. typu digestiwe (ja użyłam domowych pełnoziarnistych pierników), - ew. cukier. Wykonanie: Jabłka umyć obrać, pokroić(...)dosłodzić do smaku, dodać cynamon, wymieszać. Zagotować, dosypać do niego ok 1,5 łyżki agaru, wymieszać i jeszcze przez chwilę gotować. Ciastka pokruszyć do dwóch foremek, wyłożyć na nie masę jabłkową. Odstawić. Do garnka wlać mleko roślinne, podgrzać – gdy jest mało słodkie można odrobinę dosłodzić. Wsypać ½ łyżeczki agaru, wymieszać, gotować przez kilka minut. Odrobinę mleka wylać na talerzyk

Co na wege obiad?
Tårta Mandel - szwedzki torcik migdałowy 232

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier nie przestając ubijać. Ubijać, aż masa stanie się gęsta i błyszcząca. Delikatnie wmieszać mielone migdały. Masę podzielić na dwie równe części, przełożyć do foremek. Piec ok. 25-30 min. Wyjąc z piekarnika, wystudzić, nożem obkroić brzegi, wyjąć z foremek, zdjąć pergamin. Krem śmietankowy(...)cukier. Roztrzepać by składniki się połączyły. Podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, nie dopuścić do zagotowania. Wystudzić całkowicie. Masło ubić mikserem. Stopniowo, po łyżce dodawać zimną masę śmietanową. Dekoracja: 100 g migdałów pokrojonych w słupki (bez skórki) Migdały uprażyć na suchej patelni. Wystudzić.   Pierwszy blat ciasta położyć na paterze, posmarować połową kremu. Przykryć drugim blatem. Boki

maniapieczenia
Sernik wiedeński 177

kruchy spód: 2 szklanki mąki tortowej 3/4 kostki masła ( kostka masła 200 gram) 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego - na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego w kostce, trzykrotnie zmielonego lub twardy ser z wiaderka, jednak polecam w kostce 6–7 jajek 1/2 kostki masła miękkiego (kostka masła 200 gram(...)sernika 2/3 szklanki cukru opcjonalnie: bakalie, skórka pomarańczowa Przygotowanie: Najpierw przygotowuję kruchy spód. Mąkę mieszam z cukrem i cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodaję masło i siekam nożem, a potem jajko i zagniatam. Ciasta nie trzeba chłodzić.  Wałkuję, przekładam do formy i nakłuwam widelcem. Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekam 15–20 minut

Wołowina od rekina

Proponowane wyszukiwania