ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:682/1234)

Makaroniki- przepis podstawowy 394

biała beza będzie miała temperaturę ok. 40 st.C i wyraźnie zgęstnieje (potrwa to kilka minut). Bezę partiami wmieszać do migdałowej masy w misce. Mieszać najlepiej szpatułką w jedną stronę zgarniając ciasto z boków miski. Nie mieszać zbyt długo- składniki mają się jedynie połączyć. Zbyt długie mieszanie może skutkować płaskimi makaronikami i brakiem charakterystycznej falbanki u podstawy. A kiedy ciasto(...)czas suszenia wyciśnięty na blaszkę makaroników zależy od wilgotności powietrza w pomieszczeniu. Może to potrwać od 20 do nawet 60 minut. U mnie po 30 minutach, gdy dotknęłam opuszkiem palca makaroniki nie kleiły się i mogłam przystąpić do pieczenia. - niech Was nie korci ściąganie jeszcze gorących bądź ciepłych makaroników z maty- źle odchodzą i mogą przywierać do maty. Ściągamy

Nastoletnie Wypiekanie
Magiczna pasta 190

Tajemnicę magicznej pasty zdradziła mi osoba, która zastrzegła sobie anonimowość. Jest to stary przepis używany przez wielu profesjonalnych amerykańskich piekarzy i piekarnie, stanowiący łatwą w użyciu

mojewypiekiinietylko
Ciasto Kaloria 40642

liczyć kalorii lub zastanawiać się, czy jak zjem dwa kawałki, to dieta pójdzie w las... i tak pójdzie ;). To jest uzależniające, w pełni słodkie i kaloryczne ciasto bez pieczenia specjalnie na dni słabości i wilczego apetytu. Na samym dole ciasteczkowy spód, na nim czekoladowa masa z dużą ilością mlecznych krówek. Kolejna warstwa to oczywiście bita śmietana, a jakby(...)przestudzenia wlać do ciasteczek z płatkami i wymieszać łyżką. Ciasteczkową masę wyłożyć do blaszki o wymiarach 24x24 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia. Masę dobrze podociskać w dno formy. Schłodzić w lodówce 30 minut. Masa czekoladowa: Krówki i obydwie czekolady drobno posiekać. Do garnuszka wlać mleko, dodać kawę i masło, podgrzewać na małym ogniu. Gdy mleko prawie się

Nastoletnie Wypiekanie
Pavlova z owocami lata 242

Beza Pavlova to deser marzenie: chrupiąca z wierzchu beza kryje piankowe nadzienie, a do tego lekka bita śmietana i to, co w tym okresie najcudowniejsze - pyszne

Food Square
Prosty sernik na zimno z truskawkami 363

  Zrobiło się bardzo ciepło i sezon truskawkowy już w pełni, dlatego dzisiaj przepis na prosty sernik na zimno z truskawkami. Kremowy, pyszny, z dużą ilością

Mała Cukierenka
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 358

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem

SMYKWKUCHNI
Ciasto bananowe z borówkami i kruszonką 258

Ciasto bananowe robię zwykle kiedy okazuje się, że zalega mi kilka zbrązowiałych pięknie bananów.  Ciasto jest szybkie i łatwe w wykonaniu i na pewno się

Ze smakiem bez glutenu
Łatwy Mega Sernik Jagodowy 195

Składniki: Spód: 220g herbatników 100g masła – roztopionego, ostygniętego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g naturalnego jogurtu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g umytych, osączonych jagód 100g umytej, osączonej borówki Wierzch(...)piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 75 minut. Po upieczeniu sernik można zostawić na około 30 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po tym czasie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki na parę godzin, można na całą noc. Wierzch: 4. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto

Mała Cukierenka
Mazurek wielkanocny – kruchy spód i dwa przepisy 150

wcale nie ma reguł i jednej jedynej receptury na niego. Ile domów tyle pomysłów i przepisów na mazurki. Ja dziś do tej puli dodam swój prosty przepis na uniwersalne ciasto kruche oraz dwa pomysły na udekorowanie i „nadzianie” mazurków, które będą proste i przypadną do gustu każdemu. No to do dzieła! Kruchy spód 250 g dobrze przesianej mąki pszennej(...)prostu upiec ciasteczka. Formę z ciastem ponownie wkładamy do lodówki i w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół). Jak tylko się nagrzeje, to wkładamy do niego przygotowany i schłodzony spód. Ciasto pieczemy przez około 15-20 minut (do zezłocenia) i pilnujemy, aby brzegi się nie spiekły. Studzimy na kratce. Czas przygotowania: ciasto – około

Analiza Smaku
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe 90

czekoladowo-orzechowe Czas przygotowania:  60 minut Składniki: 200 g mielonych orzechów laskowych 170 g cukru 45 g kakao 1,5 łyżeczki  przyprawy do piernika 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej 1/4 łyżeczki soli 2 białka cukrowe dekoracje Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy robota lub ręcznie. Ciasto owijamy  w spożywczą folię i wkładamy(...)lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto układamy pomiędzy dwoma warstwami papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość około 5 mm.  Przy pomocy foremki wykrawamy gwiazdki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka przekładamy na kratkę i póki

Kulinarne przygody Gatity
WINOGRONOWIEC 90

winogrona bez pestkowego Przygotowanie: Winogron - oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Kruszonka cytrynowa - do miski wsypać mąkę, cukier i cukier cytrynowy. Następnie dodać pokrojoną plastry margarynę i rozetrzeć palcami tworząc kruszonkę - nie zagniatać. Na koniec dodać startą skórkę z cytryny, wymieszać.  Ciasto - margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do lekkiego schłodzenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka(...)pieczenia - dokładnie wymieszać na gładką masę. Do ciasta dodać 3/4 części winogrona i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o wymiarach 25x40 cm wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Do tak przygotowanej tortownicy wylewamy całe ciasto wyrównujemy wierzch i układamy na wierzch pozostały winogron. Na koniec posypujemy kruszonką cynamonową.  Piec około 50 - 60 minut

Ciastka - domowe słodkości
Kubeczkowe jogurtowe z posypką 173

Kubeczkowe ciasto, bo odmierzane kubeczkiem po jogurcie.Już takie podobne jest na blogu, tym razem dodałam do ciasta posypkę kolorową do ciasta, następnym razem dam ciut

Moje domowe kucharzenie
Sernik kajmakowy z rodzynkami na krupczatkowym spodzie. 168

dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej kajmakowej 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia, a w między czasie(...)delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką pszenną stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm, gdyby ciasto nie dało się wałkować, należy wylepić nim dno blaszki. Na ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 minut około 60 - 70 minut

Izabelawkuchni
Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe 108

Bezglutenowa wersja babeczek bananowo-czekoladowych Nigelli Lawson.  Szybki deser dla niespodziewanych gości lub remedium na "zjadłabym coś pysznego" 😊  Składniki na 12 babeczek: 3 mocno

Ze smakiem bez glutenu
Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe 138

Bezglutenowa wersja babeczek bananowo-czekoladowych Nigelli Lawson.  Szybki deser dla niespodziewanych gości lub remedium na "zjadłabym coś pysznego" 😊  Składniki na 12 babeczek: 3 mocno

Ze smakiem bez glutenu