ciasto bananowe - 2971 przepisów (strona:62/199)

Banany w cieście 63

Smażone banany w cieście to proste danie, które podać można zarówno na deser jak i na kolację . Do zrobienia bananów w cieście potrzebne są jedynie ogólno-dostępne składniki. Ciasto, którym pokryte są banany, to ciasto podobne do ciasta naleśnikowego, jest ono od niego jednak sporo gęstsze. Ciasto to powstaje z połączenia mleka z mąką, jajkiem i dodatkami takimi jak cukier(...)banany w cieście oprószyć cukrem pudrem. Smażone banany w cieście Warto wiedzieć robiąc banany w cieście. Polecam sięgnąć po dość twarde, niedojrzałe jeszcze za bardzo banany. Ich konsystencja sprawdza się najlepiej po usmażeniu. Ciasto, w którym moczę banany wlewam zazwyczaj do wąskiego kubka. Pozwala mi to szybkie i sprawne zamoczenie każdego kawałka banana w cieście. Lubisz ciasta z bananami? Jeśli

MeCooks
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 163

Pomysł na przepyszne i ekspresowe ciasto na bazie roślinnych składników. Ciasto inspirowane jest przepisami na bananowe babeczki i truskawkową tartę z bloga Kuchnia Via Gusto. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia strony Moniki, znajdziecie tam mnóstwo pyszności w bezglutenowej i wegańskiej odsłonie!  ZOBACZ CAŁY PRZEPIS KROK PO KROKU NA FILMIKU  Przepis na tartę : https://youtu.be/0TJJwouzjRg Przepis na bananowe babeczki

Kuchnia Ellie
Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) 168

Dzisiaj proponujemy coś na osłodę - ciasto bardzo czekoladowe i to bez pieczenia! Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku

Bananowe Pole
Ciasto/batony Snickers z kaszy jaglanej (bez pieczenia) 244

Z okazji Dnia Dziecka mamy dla Was kolejny pyszny zamiennik sklepowych batonów. Jaglane batony Bounty bardzo przypadły Wam do gustu, więc postanowiliśmy zweganizować kolejną słodycz - tym

Bananowe Pole
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 54

krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie :) np. żeby upiec ciasto ;) Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę 20 cm na 10 cm: 1 szklanka zmielonych na mąkę migdałów (może(...)nadal do tego używam malaksera. Dodać bakalie, wymieszać. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy

moj przepis na
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 65

krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie :) np. żeby upiec ciasto ;) Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę 20 cm na 10 cm: 1 szklanka zmielonych na mąkę migdałów (może(...)nadal do tego używam malaksera. Dodać bakalie, wymieszać. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy .pf-button.pf-button-excerpt { display

moj przepis na
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 102

krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie :) np. żeby upiec ciasto ;) Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę 20 cm na 10 cm: 1 szklanka zmielonych na mąkę migdałów (może(...)przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy

moj przepis na
Bananowe pole wg Siostry Anastazji 195

wielokrotnie przez nas przygotowywany. Nie sądziłam więc, że sposób na masę może być tu inny niż ten, który robimy od lat – na maśle . Myliłam się. Bananowe Pole to biszkopt z bananową masą przygotowywaną na kremówce. Dodatkowo banany do musu należy wpierw podpiec w piekarniku aż staną się całkiem czarne i dopiero takie, po przestudzeniu, zmiksować. To mnie zaciekawiło! Muszę(...)galaretkę podmieniłam natomiast na żółtą – bananową. Myślę, że w tej kolorystyce ciasto jest zdecydowanie bardziej urokliwe;) Ciasto: 5-6 jajek 1 szkl. drobnego cukru do wypieków 1 szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 2-3 łyżki oleju Masa bananowa: 5 bananów (dałam 7 małych) 500 ml śmietanki

Smaki Na Talerzu
Pianka truskawkowo-bananowa 652

oczyścić, pozbawić szypułek - banana i truskawki rozdrobnić blenderem na mus, wymieszać z cukrem wanilinowym - żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, podgrzać w kuchence mikrofalowej, wlać do musu truskawkowo-bananowego, ostudzić - zimną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder, odłożyć 1 łyżkę bitej śmietany - do ostudzonego musu dodawać stopniowo ubitą śmietanę, delikatnie mieszając, na koniec połączyć(...)wyłożyć na talerz, odwracając keksówkę do góry nogami, delikatnie zdjąć papier do pieczenia - na górze ułożyć na przemian plasterki banana i truskawek, kroić w plastry - ciasto przechowywać w lodówce i podawać schłodzone Piankę truskawkowo-bananową podajemy krojąc w grube plastry. Struktura pianki jest delikatna i rozpływająca się w ustach. Deser nie jest mocno słodki, gdyż nie zawiera dużej ilości cukru

Smakołyki Bereniki
Kopiec kreta 197

Są takie chwile i momenty w życiu człowieka, że trzeba je przeżyć, przepłakać, wykrzyczeć swój ból i żal. Nie można się w nim zamykać i zatracać

Cynamonowe szczęście
KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 159

Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka jest bardziej fit - bez cukru, bez mąki pszennej, bez masła oraz bez glutenu. Ciasto słodzone jest tylko bananami, mąkę pszenną zastępuje mąka kokosowa, a  zamiast masła jest olej kokosowy. Dodatkowo dzięki dodatkowi pasty(...)kokosowej oraz wiórek kokosowych ciasto zyskało kokosowy posmak oraz aromat. Taki chlebek to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych, czerniejących bananów, które zalegają w kuchni i nikt nie chce ich jeść 😉 Składniki: 4 dojrzałe banany 100 g oleju kokosowego Radix-Bis 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki wiórek koksowych Radix-Bis 1/2 szklanki pasty kokosowej Radix-Bis 3 duże jajka

Kuchnia MagdaLeny
Karmel bananowy 91

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na obłędny i wyjątkowo pyszny karmel bananowy. Idealnie pasuje do lodów, ciast, tortów, ale ja go uwielbiam na kromce świeżego pieczywa. Wszelkiego rodzaju karmele, to moja słabość. Staram się jeść je bardzo rzadko, bo jednak nie należą do zdrowszych opcji, jednak jak już zrobię, to wyjadam łyżkami. Chyba wiecie, że najlepszy to karmel solony

Kuchnia Łukasza
Kakaowy chlebek bananowy 70

Chlebek bananowy , tym razem w wersji kakaowej z kandyzowaną skórką pomarańczową i cytrynową. Smaczny, wilgotny, aromatyczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Jeśli nie macie pomysłu na zagospodarowanie bananów, których okres do spożycia się kończy to spróbujcie kakaowej wersji słynnego chlebka bananowego. Polecam serdecznie :) Składniki: 4 mocno dojrzałe banany 75 g stopionego masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżeczka(...)wymieszać. W drugiej misce rozgnieść banany, dodać jajko i stopione masło, wymieszać do połączenia. Do masy bananowej dodać uszykowane wcześniej składniki suche i wymieszać do połączenia - nie ma konieczności używania miksera, wystarczy widelec lub łopatka kuchenna. Na końcu dodać bakalie i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kasz

Kocham..lubię..gotuję..

Proponowane wyszukiwania