ciasto bananowe - 2604 przepisów (strona:10/174)

Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką 510

Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką to połączenie chlebka bananowego z czekoladą i aromatycznymi owocami. Ciasto jest wyjątkowo miękkie dzięki dużej zawartości banana, choć w swoim składzie ma niewiele tłuszczu. Ciasto smakuje jak każde inne czekoladowe, choć smak banana jest mocno wyczuwalny, więc jest to wypiek dla osób lubiących ciasta z dodatkiem tych owoców. Przepis bez zmiany proporcji można powtórzyć(...)tortownicy o średnicy 21cm . Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką Składniki: 240g mąki pszennej 240g banana (2 sztuki) 100g gorzkiej czekolady 100g miodu 50g oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżka kakao 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 gruszki Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - do miski przełożyć czekoladę, olej kokosowy

Smakołyki Bereniki
Chlebek bananowy z cynamonem! 61

Chlebek bananowy lub ciasto bananowe, zwał jak zwał, uwielbiam. Jestem chyba największym testerem różnych przepisów na chlebki bananowe i ciasta marchewkowe. To dwa moje ulubione ciasta. Są proste do zrobienia, nie dodaje się do nich cukru, lub bardzo symbolicznie, są sprężyste, bardzo aromatyczne, nie zsychają się i są zdecydowanie zdrowszą alternatywą dla wszelakich ciast z kremami.  Ja nie lubię(...)wilgotne ciasto to zakalec i nie ma sensu tego nazywać inaczej. Piszę o tym, bo niestety parę razy się przejechałam korzystając z przepisów. Chlebek bananowy z tego przepisu nie jest zakalcowaty, nie jest też mokrym ciastem. Miąższ jest sprężysty, świeży, dzięki dodatkowi bananów ciasto nie jest suche, chlebek robię na oleju rzepakowym dzięki czemu też jest długo świeży, nie zsycha

SMYKWKUCHNI
Ciasto intensywnie bananowe 113

leżały takie biedne, lekko czarne... I o to właśnie chodzi! Bo, choć dla mnie do jedzenia solo już się nie nadają, to do ciasta będą w sam raz. A ciasta bananowe, każdy to chyba już wie, są wyborne.  Najpopularniejsze to chlebki , czyli, bardziej po polsku, keksy. Pieczone w keksówkach, wilgotne i słodkie, świetnie nadają się do zabrania ze sobą(...)Ciasto przełożyć do formy wyłożónej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Piec w 180 st. C. przez 60-70 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! Według mnie ciasta bananowe są takie właśnie jesienne; kiedy innych owoców zaczyna brakować, można sięgnąć po te słonecznie żółte półksiężyce, które są niesamowicie uniwersalne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
KORZENNE CIASTO BANANOWE BEZ JAJEK 76

Mięsiste i  wilgotne ciasto bananowe z lukrem z marakui. Baz jajek, za to z dużą ilością puree z dojrzałych, pachnących bananów. O intensywnym zapachu przypraw korzennych. Z pokrojoną w kostkę gorzką czekoladą, wiórkami kokosowymi i tartym imbirem.  Świetne na podwieczorek, można także zabrać do pracy lub szkoły. Trzymane pod przykryciem, będzie dobre przez kilka kolejnych dni. Przygotowanie jest

cool and minty
Tort bezglutenowy z puddingiem z chia (paleo, bez cukru) 231

przepisów, że postanowiłem zaszaleć i dodać mój ulubiony pudding z nasion chia. Okazało się to strzałem w dziesiątkę – pudding jest delikatny, a po przekrojeniu efektownie rozlewa się na ciasto bananowe. Cały tort pokryty jest słodkim paleo lukrem barwionym sokiem z buraków, który nadał mu, ulubiony kolor mojej córki czyli różowy No to zaczynamy! Składniki na ciasto: ½ szklanki mąki(...)mlekiem kokosowym, dodajemy miód, dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na min. 2 h. Przygotowanie polewy: Blendujemy wszystkie składniki razem do uzyskania jednolitej, aksamitnej konsystencji. Przygotowanie tortu: Wyjmujemy upieczone ciasto bananowe z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Jedną formę otwieramy i wyciągamy ciasto. Pudding z nasion chia mieszamy ponownie i wylewamy na ciasto, które nadal jest w formie. Na warstwę

PaleoLife
Chlebek bananowy Sophie Dahl 146

Klasyczne ciasto bananowe Sophie Dahl- proste,bez dodatków. Banana bread wzbogacić o ulubione bakalie, czekoladę czy orzechy jednak sam smakuje mi najbardziej. Świetnie się sprawdza jako śniadanie a jakby (nie wiem jakim cudem ale...) zdarzyło się Wam, że sczerstwieje można obtoczyć go w jajku i usmażyć na maśle - polecam jest pyyyycha Banana Bread - klasyczne ciasto bananowe Składniki

sierotka maRysia w kuchni
Dwukolorowe ciasto bananowe 70

postaci mało dojrzałej, jeszcze w połowie zielony, twardy i niezbyt słodki. Banany żółte, a tym bardziej te z ciemnymi plamkami, zużywam tylko i wyłącznie w wypiekach, głównie w cieście bananowym. Chwaliłam się już moim popisowym, Ciastem bananowym w polewie czekoladowej . Tym razem wersja z troszkę zmodyfikowanymi składnikami, co w efekcie daje dwukolorowe ciasto. Przepis podpatrzyłam na blogu Mała Cukierenka . Składniki(...)rozgnieść widelcem banany na papkę. Dodać cukier, dolać roztopione masło i dokładnie wymieszać łyżką. Do miski z mąką, dodać masę bananową – druga miska - oraz masę jajeczną – trzecia miska . Krótko, ale dokładnie, wszystko razem wymieszać łyżką. Odlać około 1/3 ciasta, dołożyć do niego kakao i rozmieszać do połączenia składników łyżką. Keksówkę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną – kasza manna jest

Grunt to przepis!
Ciasto bananowe z gruszką. 73

Witam Was cieplutko :) Zapraszam serdecznie na pyszne ciasto bananowe z jesienną gruszką. Obłędnie pachnie cynamonem i tak samo smakuje. Bardzo polecam na podwieczorek. Nam bardzo smakowało i zostało zjedzone do ostatniego okruszka. Dodam, że ciasto jest bardzo wilgotne, a gruszka z bananem tworzą obłędny duet. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :) Potrzebne będą: Na ciasto 2 dojrzałe banany 3 małe(...)oleju 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu Dodatkowo: 2 duże gruszki sok z cytryny Wykonanie pyszne ciasta bananowego z gruszką: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, dodajemy banany pokrojone na mniejsze kawałki i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wsypujemy mąkę

Izabelawkuchni
PODWÓJNIE CZEKOLADOWY CHLEBEK BANANOWY Z LUKREM Z MARAKUI 54

Mięsiste, a równocześnie leciutkie i pulchne, kakaowe ciasto bananowe z kawałkami czekolady. Naturalnie słodkie, choć bez dodatku słodzików w postaci cukru, miodu, czy syropu klonowego. Opcjonalnie udekorowane pysznym lukrem z marakui i cukru pudru. Pokrojone w grube plastry ciasto będzie idealne do filiżanki kawy czy zabrania do pracy. Jest świetnym sposobem na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów (z poczerniałą skórką(...)Jajka i jogurt wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy do ocieplenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C, bez termoobiegu.  Formę keksową o wymiarach 27x9 cm. (w mniejszej formie, ciasto będzie piekło się dłużej, w większej - krócej) smarujemy masłem i oprószamy mąką. W rondelku, na małym ogniu, rozpuszczamy pokrojone w kostkę masło. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. W miseczce mieszamy jogurt

cool and minty
Ciasto bananowe z ananasem 82

Połączyć wymieszane wcześniej składniki 4. Dodać pokrojone ananasy i delikatnie wymieszać 5. Przełożyć ciasto do formy i udekorować kawałkami ananasa Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto bananowe z ananasem Artykuł Ciasto bananowe z ananasem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Black banana cake. Czarne (czekoladowe) ciasto bananowe. 74

Dziś mam dla Was szybki, smaczny przepis na czarne (czekoladowe) ciasto bananowe. Ten słodki wypiek powstał z potrzeby chwili. Chciałam przygotować ciasto, które nie zawierałoby dużych ilości cukru, a jednocześnie w smaku odpowiadałoby całej rodzinie, zwłaszcza najmłodszym. Wchodząc do kuchni zauważyłam na stole bardzo dojrzałe banany, które odłożyłam do przygotowania pysznych i zdrowych koktajli. I jak się domyślacie, moje owoce(...)Dzięki zastosowaniu bananów i ciemnego kakao powstał pyszny, nie za słodki wypiek. A te małe bananowe kawałeczki, które widać w ciemnej warstwie... nadają ciastu niesamowitego uroku :) Takie czarne (czekoladowe) ciasto bananowe idealnie nadaje się do popołudniowej kawy czy herbaty. Spróbujcie i Wy, zapraszam. Składniki: 2 bardzo dojrzałe banany 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 2 jajka klasy M 5 łyżek

Słodkie okruszki
Bananowiec 57

Bananowe ciasto z kremową masą na ciemnym biszkopcie smakuje wyśmienicie. Idealne na każdą porę roku. Galaretka która daje nutę orzeźwienia. Proste w wykonaniu i szybkie ciasto na każdą okazję :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Pozostałe składniki(...)rozpuszczoną żelatynę (nie gorącą ) dodajemy do masy bananowej, dokładnie mieszamy następnie łączmy masę bananową ze śmietaną, wymieszaną masę wylewamy na biszkopt, pozostałe banany kroimy w plasterki, układamy na masę bananową, ciasto wkładamy na ok 1-1,5 do lodówki aby masa stężała, po tym czasie wyciągamy i polewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc aby dobrze

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto bananowe z czekoladą 26

Dojrzałe banany są niezwykle wdzięcznym tematem do wypieków. Jako potwierdzenie przedstawiam Wam ciasto bananowe z czekoladą, bez dodatkowego cukru. Pyszne ciasto, które na długo zachowuje świeżość, wspaniały aromat i smak. Składniki: 3 dojrzałe banany 2 jajka 1 szczypta soli ½ szklanki oleju 50 g śmietanki 100 g ulubionej czekolady 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)połączenia się składników. Jednego dodatkowego banana kroję w kostkę i dodaję do ciasta, delikatnie mieszam. Ciasto wykładam do „keksówki” (około 12 cm x 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 50 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu ciasto jest gotowe, smacznego Artykuł Ciasto bananowe z czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto bananowe z polewą bez glutenu, bez cukru, wegańskie 643

Zapraszam na „ Zdrową Środę ”, czyli słodkości bez cukru i glutenu. Tym razem upiekłam ciasto bananowe i polałam je pyszną polewą kakaowo-kokosową. Ciasto jest proste w przygotowaniu i szybkie. Podczas pieczenia pięknie pachnie bananami. Do przepisu radzę użyć bardzo dojrzałych bananów. Ciasto najlepiej smakuje świeże, w dniu upieczenia. Bazowałam na przepisie, który poznałam na jednym z warsztatów wegańskich, ale przepis(...)mocno przeze mnie zmodyfikowany. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bananowe z polewą bez glutenu, bez cukru, wegańskie Składniki: Ciasto: 3 bardzo dojrzałe banany 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 120g syropu z agawy lub daktylowego 70g oleju kokosowego 130g mąki gryczanej 140g mąki ryżowej 2 łyżki mąki

Mała Cukierenka
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM BANANOWYM 48

Znane i lubiane przez wszystkich ciasto marchewkowe, ale trochę w innej odsłonie... z kremem bananowym 🍌🍌🍌 Ciasto to nie było planowane, ale zalegały mi w domu marchewki i banany, aby się nie zmarnowały musiałam coś wymyślić. Najlepszym sposobem na wykorzystanie marchewki to właśnie ciasto marchewkowe, a krem bananowy to była czysta improwizacja. Muszę przyznać, że to połączenie korzennego ciasta marchewkowego(...)stopni przez 40-50 min. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Gdy ciasto stygnie możemy przystąpić do przygotowania kremu. Krem: Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i studzimy. Banany kroimy w cienkie plasterki i rozgniatamy widelcem. Uzyskaną papkę bananową mieszamy z wystudzoną żelatyną.  Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy cukier puder i ubijamy mikserem

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM BANANOWYM 64

Znane i lubiane przez wszystkich ciasto marchewkowe, ale trochę w innej odsłonie... z kremem bananowym 🍌🍌🍌 Ciasto to nie było planowane, ale zalegały mi w domu marchewki i banany, aby się nie zmarnowały musiałam coś wymyślić. Najlepszym sposobem na wykorzystanie marchewki to właśnie ciasto marchewkowe, a krem bananowy to była czysta improwizacja. Muszę przyznać, że to połączenie korzennego ciasta marchewkowego(...)stopni przez 40-50 min. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Gdy ciasto stygnie możemy przystąpić do przygotowania kremu. Krem: Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i studzimy. Banany kroimy w cienkie plasterki i rozgniatamy widelcem. Uzyskaną papkę bananową mieszamy z wystudzoną żelatyną.  Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy cukier puder i ubijamy mikserem

Kuchnia MagdaLeny