ciasto 3 bit na biszkopcie - 897 przepisów (strona:24/60)

Tort ala Ferrero Rocher 357

Ferrero Rocher Czekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher w elemencie ozdoby, dodatkowo tą pyszność(...)dwie czekolady gorzkie. Wtedy zarówno krem jaki i zrobiony z niego tort, będzie idealnie trafiał w smakowe gusta tych, którzy od mlecznej, wolą smak czekolady ciemnej. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI : 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki zmielonych na proszek orzechów laskowych 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych 150 g. masła do wypieków 150 g. ciemnej

Domowe Torty
Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami 197

Biszkoptowa rolada z bitą śmietaną, aromatycznymi truskawkami i pokruszonymi bezami to prosty, delikatny a zarazem wyrazisty, wyjątkowy w smaku deser. Dodatkowo na biszkopcie możemy "namalować" urocze

Słodka Strona
Kostka Cappuccino. 609

więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 130 g czekolady 75 g masła 200 ml mleka 220 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem Cappuccino: 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru 4 łyżki kawy cappuccino 2 łyżeczki żelatyny Bita śmietana: 100 ml śmietany(...)ubijamy z cukrem do pierwszych rysów ubijaka, po tym dodajemy kawę i rozpuszczoną we wrzątku, ostudzoną żelatynę. Ubijamy do jednolitej masy.  Na pierwszą część ciasta wykładamy krem Cappuccino i przykrywamy drugą połową biszkoptu (ciasto powinno być w dopasowanej do wymiarów płatu biszkoptu i wyłożonej papierem do pieczenia formie). Odstawiamy do lodówki na 5-10 min.  W między czasie

Kuchnia Łukasza
Ciasto orzechowe z karmelizowanymi śliwkami i śmietaną 225

śliwkowa. Ciasto jest rewelacyjne w smaku, więc gorąco polecam Wam ten przepis. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 120 g cukru trzcinowego 200 g zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka tartej bułki 60 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Masa śliwkowa: 400 g śliwek bez pestek (u mnie mrożone) 120 g cukru trzcinowego Bita śmietana(...)Upieczony biszkopt wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Masa śliwkowa: Śliwki przełożyć na patelnię i podgrzewać, aż zaczną puszczać soki. Następnie wsypać cukier i nadal podgrzewać na dużym ogniu rzadko mieszając. Całość podgrzewać do momentu, aż płyn się zredukuje, a śliwki zmiękną. Gotową masę śliwkową przełożyć do miseczki i zmiksować blenderem ręcznym. Masę wyłożyć równomiernie na biszkopcie i zostawić

Passions hobbies life
Tort Szwarcwaldzki (Czarny Las) 187

kakao 1 szkl. mąki pszennej Przełożenie: Konfitura wiśniowa Wiśnie świeże bądź z kompotu Do nasączenia: ok. szklanki soku z wiśni (opcjonalnie alkohol) Bita śmietana: 1 l śmietany 30% lub 36% ½ szkl. cukru 2,5 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Biszkopt: Dno tortownicy z odpinaną obręczą o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarujemy. Kakao mieszamy z mąką(...)opadnie, tym większy i bardziej puszysty będzie nasz biszkopt. Ciasto wylewamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i energicznie rzucamy do na blat. Następnie czekamy aż biszkopt całkowicie wystygnie. Bita śmietana: ¼ szkl. wody gotujemy, następnie wrzątek odstawimy z ognia, wsypujemy żelatynę

psgotujemy
Ciasto kolorowe 382

Ciasto kolorowe SKŁADNIKI: mąka -1,5 szkl cukier -1,5 szkl jajka -9 szt sól szczypta proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki galaretka brzoskwiniowa -1 opak galaretka wiśniowa -2 opak bita śmietana -1 opak mleko -200 ml suchy mak -0,5 szkl kakao -1 łyżka tłuszcz do formy gorzka czekolada starta -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT I   Z trzech białek

Kuchnia Danusi
Ciasto jagodowe tajemnica lasu 264

Przepyszne ciasto, które zachwyci Waszych gości. Smak jagód idealnie komponuje się z kremem i makowym spodem. Polecam! SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 70 g

Passions hobbies life
Ciasto Princessa kokosowa 319

Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto śmietankowo-kokosowe, które swój smak zawdzięcza głównie wafelkom "Princessa kokosowa". SKŁADNIKI Na biszkopt 4 jajka szczypta soli 100 g cukru

Passions hobbies life
CIASTO BRZDĄC + FILMIK 878

Ciasto brzdąc to nic innego jak delikatny biszkopt przełożony czekoladową bitą śmietaną z dodatkiem konfitury z wiśni.  BISZKOPT :  6 dużych jajek  150 g maki ziemniaczanej 130 g mąki pszennej 120 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka octu(...)PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt - białka ubijamy z odrobina soli na sztywno, następnie dodajemy żółtka i cukier, miksujemy. Proszek do pieczenia mieszamy z octem, dodajemy do masy i miksujemy. Na koniec wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.  Biszkopt wykładamy na blaszkę i pieczemy 35 minut w 170 % C.  Po ostudzeniu ciasto przecinamy na dwie połówki

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort schwarcwaldzki 327

łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 100 ml wiśniówki Bita śmietana 1 l kremówki 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny wiśniówka do nasączenia biszkoptów wiśnie kandyzowane Gold Pack płatki czekolady do obsypania Przygotowanie:  Biszkopt:Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać tak długo, aż ciasto nie będzie  spadać z łyżek z miksera. Mąkę, proszek(...)szklanki soku dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Resztę soku zagotować wlać rozmieszaną mąkę i ugotować kisiel. Zdjąć z ognia lekko przestudzić dodać wiśnie, wiśniówkę i delikatnie wymieszać. Bita śmietana: Kremówkę ubić na dwa razy tzn każde 0,5 litra osobno w odstępach czasowych. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i zmiksować. Żelatynę zalać  niewielką ilością wody

Ala piecze i gotuje
sernik Śpiącej Królewny (gotowany, na biszkopcie) 323

Królewny. Mój niezawodny sernik gotowany osadziłam na biszkopcie (oczywiście różowym) i zalałam galaretką, w której zatopiłam delicje. Takie ciasto przyciąga oko a na dziecięcym przyjęciu nie postoi długo na stole. Zachwyt małych księżniczek murowany! *foremka 23*28 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia odrobina różowego barwnika na masę(...)ciastek typu delicje z malinowym nadzieniem  bita śmietana do dekoracji Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier następnie dodawać po żółtku. Dodać odrobinę barwnika, żeby kolor nie był zbyt mocny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Urodzinowy tort z matchą 164

szklanki (125 ml) cukru brązowego lub ksylitolu 1 łyżka (15 ml) octu jabłkowego 1 szklanka (250 ml) mleka roślinnego 1/3 szklanki (około 80 ml) oleju olej do nasmarowania tortownicy Bita śmietana: stała część z 2 puszek mleka kokosowego (2 x 400 ml) schłodzonych przez noc 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii (opcjonalnie) Do dekoracji: japońska herbata matcha Wykonanie(...)przez około 15 minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Bardzo łatwo przeoczyć moment, kiedy stracą swój jasno zielony kolor i ściemnieją, ale Mąż zapewnia mnie, że wygląd absolutnie nie wpływa na ich smak, bo nadal są przepyszne Po upieczeniu, biszkopty wyciągamy z formy, żeby przestygły. Bita śmietana: Do wysokiego garnka wrzucamy stałą część mleka kokosowego (bez płynu

Lamarida.pl
Biszkoptowa Rolada z Serduszkami (z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami) 214

Biszkoptowa rolada z bitą śmietaną i aromatycznymi truskawkami i pokruszonymi bezami to prosty, delikatny a zarazem wyrazisty i wyjątkowy w smaku deser. Dodatkowo na biszkopcie możemy

Słodka Strona
Ciasta na Święta 914

Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto King Ciasto "marzenie" Ciasto z jabłkami Kostka czekoladowa z bananami Ciasto czekoladowe

Lena Gotuje
Torcik cytrynowy 232

bita śmietana ze zmiksowanymi brzoskwiniami oraz sokiem i skórką cytrynową. Wychodzi jej na tyle dużo, że śmiało można by obłożyć nią jeszcze boki tortu, lub przełożyć biszkopty większa warstwą. Ja niestety jestem kiepska w dekorowaniu, dlatego postanowiłam się za to nie zabierać, a nadwyżkę masy wykorzystać do deseru z galaretką. Synek z takiego rozwiązania był bardzo zadowolony;):) Biszkopt: 3 duże(...)wyraźnie stanie się jaśniejsza. Dodajemy wówczas olej oraz wodę i miksujemy jeszcze chwilę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy przesiane obie mąki. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formy (18-20cm) i wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni. Przekrawamy na 2-3 blaty. Wyszorowane

Smaki Na Talerzu