Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Jeśli budyń jest zbyt gęsty dodajemy więcej mleka. Gotowy budyń rozlewamy do miseczek (u nas wieeelki puchar), dekorujemy jagodami i bananami oraz orzechową masą. Możesz z niej zrobić (tak jak ja) pasek albo małe kulki i wrzucić każdemu do miseczki. To co? każda Mistrzyni Mama robi w najbliższym czasie budyń z gwiazdką. Jeśli(...)zobacz tutaj>>>> . Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku
lady-och-mistrzyni.blogspot.comTo ciasto łączy w sobie wszystkie elementy które bardzo lubię. Miodowe ciasto upieczone z orzechami włoskimi a w środku masa serowa :) Jak dla mnie bomba. Ciasto
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamarchwi i soczewicy. autorka: aannggeellaa89 | blog: mydishesandsweets MAKOWY MARCHEWKOWIEC - bez glutenu, jajek, mleka autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat 658. Jogurtowe lody bananowo- marchewkowe z tahini, włoskimi, kakaowcem(...)marchewką autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen Placki z cukinii i marchewki z pomidorami i fetą autorka: matra | blog: Nie umiem gotować! Marchewka glazurowana autorka: wypiekanki | blog: Ciastka i nie tylko ... Sok marchewkowy i pyszny obiad autorka: Ala Z | blog: Healthy food and other things zapiekanka marchewkowo- batatowa z czarną fasolką autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams wegńskie
Weekendy w domu i ogrodzieO cieście francuskim pisałam już niejednokrotnie, że doskonale się sprawdza zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej, do tego jest dziecinnie proste do przygotowania. Dzisiaj
Kuchnia Pełna PasjiWe wtorkowe popołudnie przyjechała do nas Ciocia K. Córcia wzięła ją na własność i nie chciała wypuścić z pokoju. Już tak jakoś ma, że tylko chce
Dzieje kuchennej WiewióryDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!może się nie udać. Kwaskowate powidła idealnie komponują się w smaku ze słodką masą cappuccino. Idealne do kawy. Moim gościom bardzo smakowało. Masa: kostka miękkiego masła 5 łyżek cappuccino orzechowego 1/3 szkl cukru pudru kieliszek wódki Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 350g herbatników mały słoiczek powideł śliwkowych 1/2 szkl(...)dekoracji Masa: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodać cappuccino a na koniec wódkę. Mleko przelać do głębokiego talerza i maczać w nim herbatniki. Ciastka układać w 2 rzędach po 5 herbatników. Każdą warstwę ciastek posmarować cienko powidłami a następnie masą. Czynność powtórzyć do wyczerpania składników. Mi wyszło 7 warstw. Ostatnią warstwą niech
Smakołyki Asiorzechów, pokrojonych bardzo drobno lub zblendowanych w malakserze (na drobne kawałki, nie na mączkę)3 łyżki kakao¼ szklanki mleka4 łyżki kremu orzechowego typu Nutellaaromat orzechowy lub waniliowy2 łyżki syropu orzechowego* (opcjonalnie)Do dekoracji:200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady½ szklanki orzechów drobno posiekanych*syropy dostępne są w większych supermarketach, czasami można je dostać również w lidlu. Są przeznaczone do kawy(...)również czasami jako dodatku smakowego do ciast.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Jeśli używacie rodzynek, najlepiej namoczyć je wcześniej w ciepłej wodzie. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około
Mania GotowaniaPralinki z ciecierzycy Via Gusto Pralinki z ciecierzycy – zdrowe bajaderki Drukuj Proporcje na: 12 sztuk Czas przygotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y
Via Gustobatonik, ale... tylko trochę. Niemniej jednak jest bardzo dobre. Składa się z kilku warstw herbatników przełożonych budyniem z różnymi dodatkami - czekoladą z "Nutellą", masą krówkową i masłem orzechowym. Budyniu jest całkiem sporo, więc nawilża herbatniki już kilka godzin po przełożeniu. Po nocy spędzonej w lodówce moje ciasto było mięciutkie i trzęsące się jak galaretka :-) Być może dlatego(...)podobno powinna być całkiem zimna, aby herbatniki zachowały choć trochę chrupkości. Sama nie wiem, czy tak by było lepiej, ale następnym razem na pewno dołożyłabym przynajmniej jeszcze jeden rządek ciastek, żeby warstwy budyniu były nieco cieńsze (choć i tak nikt oprócz mnie nie miał co do tego zastrzeżeń ;-)) Czytaj dalej
Arabeska waniliowaOrzechowiec na dużą blachę Orzechowiec. Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 3 jajka 150 g cukru 2 łyżki miodu płynnego 200 g
kuron.com.plPonieważ baaardzo często piekę drożdżowe bułeczki, które cała moja rodzina uwielbia ❤ staram się czasami zmienić trochę ich formę, aby nie było zbyt monotonnie, a wciąż pysznie
Walijskie Pichcenieorzechowym Składniki (na ok. 12 sztuk) 160 g mąki migdałowej (można użyć mieszanki mąki migdałowej, tartych migdałów i tartych orzechów w dowolnych proporcjach - też wychodzą :-) 4 kopiate łyżki masła orzechowego lub migdałowego (lub obu) 5 łyżek erytrytolu (do smaku - z tą ilością wychodzą bardzo słodkie) 1 jajko 1/2 łyżeczki sody szczypta soli wanilia (opcjonalnie) Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni(...)składniki dodaj jajko, masło i ulep ciasto (najlepiej ręką) z ciasta lepimy 12 kulek wielkości dużego orzecha włoskiego, układamy na papierze do pieczenia i lekko przygniatamy. Zostawiamy odstępy bo ciastka trochę urosną. Ciastka przed upieczeniem Pieczemy 10-12 minut. Po wyjęciu zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Początkowo ciastka są miękkie w środku, w miarę stygnięcia twardnieją
Marta próbujesię z Wami przepisem :) Mąkę kasztanową, plastry kokosa i morwę białą zdobyłam w Frisco.pl :) REALLY YUMMY! Składniki na 20 ciasteczek: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 1 jajko rozmiar L 2 łyżki mąki kokosowe 3/4 szkl. mąki kasztanowej Plastry kokosa i morwa biała do dekoracji Przygotowanie: Masło ucieramy z olejem, jajkiem(...)mąki i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy małe keksiki łyżeczką. Dekorujemy plastrami kokosa i morwą białą. Pieczemy ok. 15 minut w 130-150 stopniach. Trzeba uważać żeby ciastka sie nie spaliły.. tak jak moje
Czarnawisienkazmielonych orzechów (u mnie pekany i fistaszki) 140 g cukru pudru 240 g zimnego masła Nadzienie: konfitura z kokosa ze sklepu Kuchnie Świata Z podanych składników zagniatamy kruche orzechowe ciasto. Robimy to bardzo szybko, aby nie ocieplić zbytnio składników. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, aby mogło się schłodzić. Po chłodzeniu wyjmujemy po porcji ciasta i obficie(...)połowy krążków wycinamy kieliszkiem dziurkę, przez którą widoczna będzie nasza konfitura. Ciasteczka są niezwykle delikatne, trzeba obchodzić się z nimi jak z przysłowiowym "jajkiem" ;) Przekładamy nasze ciastka na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy po 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Po upieczeniu zostawiamy je na blaszkach do momentu wystudzenia się, ponieważ ciepłe
MamaOskarka