Składniki na spód: 1 opakowanie hitów lub innych ciasteczek z kremem 1/2 opakowania herbatników 1 kostka masła 1 łyżka masła orzechowego (tudzież kremu) Sposób przygotowania: Ciasteczka ręcznie rozkruszyć i dodać do misy thermomixa. Nastawić czas 15 sekund i 10 obrotów. Pyłek ciasteczkowy przesypać do miski. Następnie do misy dodać masło i krem. Nastawić czas 1 minuta, temperatura 80 stopni(...)ilość obrotów 2. Zalać tym ciasteczka i wymieszać do uzyskania plastycznej masy. Wyłożyć nią tortownicę (22-24 cm). Odstawić do lodówki. Ciasteczka można również zmielić mikserem lub blenderem. Wtedy masło z kremem rozpuścić w garnuszku :) Składniki ma masę sernikową: 700 g waniliowego serka homogenizowanego o smaku waniliowym (możecie użyć dowolnego smaku, ja wolę tradycyjnie użyć waniliowego) 250 ml schłodzonej śmietany
ClauditteMissCookingUwierz mi, że przygotowanie tych słodyczy nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Wybierz kilka propozycji i działaj! Supermarkety wprowadziły specjalną ofertę na Dzień Dziecka, a w niej żelki, czekoladki, ciastka, napoje. Wszystko piękne, kolorowe i smaczne. No i coś jeszcze...napakowane cukrem, konserwantami, sztucznymi barwnikami. Poniżej składy czterech popularnych słodyczy znanych firm. Popatrz ile syfu jest w tych słodyczach(...)jogurt naturalny (około 200 g) Wykonanie Truskawki zmiksować z jogurtem, wlać do foremek i zamrozić. Kinder Country Kinder Pingui Domowa nutella -awotella Domowe monte Domowa czekolada Domowe raffaello Ciastka - 4 przepisy To co, które słodycze wybierasz? Polecam kinder pingui, żelki, lody truskawkowe i raffaello. Nie spędzisz dużo czasu w kuchni, a dziecko będzie się zajadać
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKwadraty do kwadratu, czyli tort Minecraft dla syna na ósme urodziny :)
Maślane ciasteczkociasto idealne na wielbicieli czekoladowych smaków: sernik z gorzką i mleczną czekoladą, oblany polewą z białej czekolady, a smaku dopełniają chrupiące, czekoladowe kuleczki ... SKŁADNIKI: Spód: 210 g mieszanki ciastek Karo , 50 g masła Masa serowa: 500g sera z wiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru, 180 g śmietany 12%, 1 op.cukru waniliowego(...)łyżki mąki ziemniaczanej, Polewa: ½ tabliczki białej czekolady, 1 łyżka masła, czekoladowe perełki Cukieteria WYKONANIE Spód: formę o wymiarach 22x28 cm wykładamy pergaminem. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciastka kruszymy w malakserze, dodajemy masło, mieszamy wykładamy powstałą masą formę. Masa serowa: Czekoladę gorzką i mleczną rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Ser mieszamy z cukrami, dodajemy po 1 jajku, mąkę, śmietanę i wytudzoną czekoladę
słodki bratekwypatrzył mój młody, fan gry oczywiście i już na urodziny muszę zrobić tort. Dobrze, że jeszcze chwilę do nich jest to poćwiczę ;)) Książka zawiera oprócz tortów babeczki i ciastka na patyku, krok po kroku pokazuje jak tworzyć z masy cukrowej postacie i nie tylko. Znajdziemy w niej wszystkie informacje na temat tego, jakie narzędzia będą nam potrzebne, opis(...)masę cukrowa, masę plastyczną, dowiadujemy się czym obie masy się różnią . Następnym krokiem jest okrywanie tortu lukrem plastycznym i tu również wszystko mamy pokazane na zdjęciach :) Kolejny rozdział to ciastka na patyku i babeczki. Tak jak w poprzednim rozdziale wszystko krok po kroku rozpisane i pokazane :) Na końcu książki znajdziemy również wzory, oraz wykroje do lukru plastycznego
kruche babeczkiMój kolejny torcik w stylu angielskim. We wszystkich kolorach tęczy :)
Maślane ciasteczkomałym ogniu. Gotujemy nie dłużej niż 10 minut. Wafelki miksujemy na pył. Do rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż
Kocham CzekoladęSkładniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g ciastek kruchych 100 g masła Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki(...)masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę ciasteczkową dociskamy do dna (ja robię to dłonią). Tortownicę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Wszystkie
Kocham Czekoladęmleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko(...)ugnieść. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z Malibu – cały czas miksując. 4. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku
Kocham CzekoladęPotrzebujemy: - 250g białego sera 250g masła 250g mąki odrobina cukru pudru do posypania ciasteczek. Mąkę wyrabiamy z rozdrobnionym widelcem serem i masłem. Cisto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm i wycinamy dowolne kształty. W połowie ciasteczek wycinamy dziurki. Na ciasteczka bez dziurek nakładamy po łyżeczce ulubionej konfitury. Przykrywamy ciasteczkiem z dziurką. Przekładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy
WYSPA SZCZĘSLIWASerniczek jest delikatny, orzeźwiający i rozpływa się w ustach. Idealny z filiżanką dobrej kawy. Wypróbujcie koniecznie, na pewno nie pożałujecie. Spód: 210 g ciasteczek digestive 60 g masła Sernik: (Składniki w temperaturze pokojowej) 700 g sera na serniki 6 jaj 150 g cukru budyń waniliowy 4 dojrzałe banany sok z 1 cytryny Galaretka: 2 banany galaretka cytrynowa Spód: ciasteczka bardzo(...)drobno pokruszyć. Masło stopić i wymieszać z ciasteczkami. Spód tortownicy (śr.21cm) wylepić dokładnie masą ciasteczkową, wstawić do lodówki. Formę owinąć z zewnątrz 3x folią aluminiową. Sernik: Do misy miksera wbić jajka, dodać ser, proszek budyniowy i cukier. Zmiksować do połączenia składników. Banany dokładnie rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Dodać do masy sernikowej i jeszcze
Smakołyki Asiistnieją piękniejsze zapachy od tych w kuchni? Uwielbiam, kiedy w domu pachnie świeżym pieczonym chlebem, ciastem, podsmażanym czosnkiem. Dzisiaj zafundowałam sobie zapach ciasteczek maślanych. Są bardzo delikatne, kruche- takie jak lubię. Składniki: 100 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 150 g mąki pszennej kilka kropli aromatu do ciast np waniliowego ( to nie jest konieczne) Przygotowanie: Miękkie(...)Następnie dodaj aromat oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Uformuj kulkę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut. Z ciasta formuj ciasteczka o dowolnym kształcie i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja robiłam kulkę wielkości orzecha lasowego, następnie płaszczyłam je łyżeczką. Gotowe ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika
Kukuleczkidodajemy ser z jajkami. Całą masę gotujemy na małym gazie przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz warstwą herbatników. Na ciastka wylewamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie
Gotowanie moimi oczamijabłkowe. Ich lekkość i puszystość - bardzo zaskakuje! Robi się je łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. A tak nawiasem - to cydru absolutnie nie czuć, więc ciastka spokojnie nadają się dla dzieci. Użyjcie ulubionej marki, bo nie chcę Was namawiać do konkretnego... (9 sztuk) 100g mąki pszennej 90g cukru można nieco mniej(...)ciastem (do 3/4 wysokości papilotek), posypać kruszonką i delikatnie oprószyć cukrem cynamonowym/cynamonem. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce
Di gotujeherbatników maślanyc h (*) (u mnie firmy Cukry Nyskie ) Dodatkowo: wiórki kokosowe lub zmielone orzechy do obtaczania Masło i masę krówkową dokładnie zmiksować. Całość połączyć z pokruszonymi (niezbyt dokładnie) ciastkami i wstawić do lodówki - na około 20 minut. (Aby masa mniej się kleiła.) Następnie z masy formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Wszystkie kuleczki obtoczyć (po kolei(...)dokładnie) w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach. Pralinki ponownie schłodzić i przechowywać w lodówce. (*) Masy krówkowe są różne. Moja stojąc w lodówce - nie była twarda, więc użyłam około 220g ciastek (lekkich). Jeśli Wasza po schłodzeniu jest bardziej stężała - możecie użyć odrobinę mniej. Należy pamiętać, aby w kulkach nie przeważały herbatniki i nie były one zbyt suche
Di gotuje