Może to kogoś zdziwić, ale pierwszy raz w życiu piekłam pierniczki. Po prostu nie było u mnie tradycji pierniczkowej w moim rodzinnym domu, zawsze królowały
Gotowanie...to proste !To rodzaj lukru królewskiego robionego na bazie bezy. Jest bardzo sztywny i puszysty. Doskonały do ozdabiania muffinek, ciastek i tortów. Wspaniale nadaje się do tworzenia kwiatów
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKruchutkie. Niemal piaskowe. Z wierzchu nieco twarde. W środku miękkawe. Pękają w czasie pieczenia i wyglądają jak kamyki, a w środku mnóstwo smaku i aromatu
Mam To Na WidelcuMoją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie
Przepisy AleksandryW tym roku pierwszy raz organizujemy Wigilię u nas. Zazwyczaj 24 grudnia odwiedzamy najpierw jednych, później drugich rodziców. Co roku mówimy sobie, że ostatni raz spędzamy
Kulinarne InspiracjePrzygotowani do świąt? Pierniczki upieczone? Prezenty kupione? U mnie już wszystko idzie powoli do przodu ;) Mam już prezent dla mamy - świetnej jakości gadżet kuchenny, a to
Domowa cukiernia EwyW Święta nie może zabraknąć orzechowych smaków. Torcik orzechowo-kawowy będzie idealny na świąteczny stół – robi się go bardzo prosto, nie wymaga nasączenia i wybornie
Poezja smakuSkładniki: puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g), 4 galaretki (u mnie to były: 2 cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa), 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu). Przygotowanie: Każdą
W kuchni u MonikiMoże upieczecie takie kruche paluszki na świąteczny stół albo na Sylwestrowe zabawy jako przekąska do szampana? Wybór pozostawiam Wam a ja tylko napisze że są znakomite
Moje Małe CzarowanieP ierniczki! Stęskniłam sie za nimi. Muszę przyznać, że trochę się ich obawiałam, bo to moje pierwsze pierniczki od kiedy jestem na diecie bezglutenowej i bezmlecznej
Fill The Bowlhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Domowe eklerki nie mają sobie równych. Są przepyszne i znikają w ekspresowym tempie. Dużym plusem jest ich
Di gotujeDo tej pory robiłam bezy klasyczne ubijając białko ze szczyptą soli, z cukrem i odrobiną mąki ziemniaczanej, takie bezy wychodzą mi zawsze a Piotrek je uwielbia.Te
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeśli lubicie dawać własnoręcznie przygotowane prezenty to mam dla Was pomysł. Spakowane w słoiczek zdrowe ciasteczka/cukierki. Smakowo są pyszneeee, słodkie i składają się zaledwie z dwóch
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTo już kolejny przepis na pierniki na blogu. Pierniczki po upieczeniu są twardawe, ale po "zapuszkowaniu" w towarzystwie skórek z jabłek fantastycznie miękną. Oczywiście można
Kuchnia domowa AniCudownie niespieszny weekend, w kuchni pachnie od korzennych przypraw, dzieciaki zadowolone, bo w mące maja ręce i nosy :), brakuje mi tylko śniegu za oknem, ale może
Apetyczna babeczka