Kolejny przepis na wafle, które nie wymagają dużo czasu by je przygotować. Tym razem użyłam czekolady, serka mascarpone, masy krówkowej (kajmak) i marmolady, według mnie
Kuchcik gotujeJak święta to musi być też koniecznie sernik. Często jednak nie pieczemy go ze względu na ryzyko opadnięcia. Dziś podaję przepis na sernik który ładnie rośnie
Z Majeczką w kuchniŚwiąteczne drzewko powinno pięknie pachnieć i jego ozdoby również, kiedy gałązki obwiesimy aromatycznymi pierniczkami w całym domu zapach jodły pomiesza się z korzennymi zapachami, efekt niesamowity
Apetyczna babeczkaDziś mam dla Was przepis na pyszne, mięciutkie, wilgotne, a co najważniejsze zdrowe piernikowe babeczki jeżynowe z posypką z czekoladowych gryczanek. Wykonanie tych słodkości zajmuje
Słodkie okruszkiSkładniki: Ciasto: 425g mąki pszennej tortowej plus do podsypywania, 1 jajko - temp. pokojowa, 1/2 łyżeczki soli, 180ml ciepłego mleka, 60g niesolonego masła, 60g cukru, 7g suszonych
W kuchni u MonikiSkładniki: Ciasto: 425g mąki pszennej tortowej plus do podsypywania, 1 jajko - temp. pokojowa, 1/2 łyżeczki soli, 180ml ciepłego mleka, 60g niesolonego masła, 60g cukru, 7g suszonych
W kuchni u MonikiStollen, czyli drożdżowa strucla z bakaliami, to ciasto typowo świąteczne. Pochodzi z Niemiec, a pierwsze wzmianki o nim pochodzą z… ok. 1400 roku! Podobno jego
Poezja smakuDziś zapraszam Was na drożdżową roladę makową, która obowiązkowo musi się znaleźć na świątecznym stole. Przepis mam od mamy. Ciasto wychodzi z niego bardzo
Passion of CookingDrożdżowa gwiazda z makiem, to tradycyjny makowiec przygotowany po prostu w mniej tradycyjnej formie – w kształcie gwiazdy. Strucla makowa podana w ten sposób wygląda wyjątkowo
Poezja smakumargaryna - 125 g jajka - 3 szt mąka pszenna - 500 g miód - 1/2 szklanki cynamon - 1 łyżeczka cukier - 10 dag kakao - 1 łyżeczka przyprawa do piernika - 3
Camilla w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com To chyba najpyszniejsze pierniczki, które dotychczas jadłam. Nadmienię, że nigdy nie przepadałam za piernikami. Te na pewno
Di gotujeSzarlotkę tę szczególnie polecam os obom które dbają o figurę, bo nie ma w niej tłuszczu. Jest bardzo lekka i puszysta dzięki dużej ilości jajek
Gorący kąsekSkładniki: 3 jajka szklanka cukru najlepiej brązowego szklanka kawy zbożowej z dwóch łyżeczek szklanka miodu 3 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju opakowanie przyprawy korzennej do pierników
Gorący kąsekJakie jest ulubione ciasto Polaków? Pewnie nie wszyscy, ale część z Was odpowie, że sernik. Tradycyjny, wiedeński jest obowiązkowym punktem w czasie rodzinnych świąt. Waszych też
Ratunku obiadJuż od kilku lat zawsze na święta piekę pierniki, ale dopiero te mi smakowały. Jakoś nie jestem przekonana do pierników, które muszą leżeć kilka tygodni żeby
Słodka Kraina Wypieków