Składniki: ( na naczynie o wym. 21cm x 16cm) 150g malin, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka kakao, 4 łyżki amaretto (30ml), 500g serka mascarpone, 250ml śmietanki
W kuchni u MonikiKoniec roku zawsze skłania do podsumowań i refleksji nad tym, co nam się udało, a co nie. Rok 2015 był dla mnie bardzo ciekawy, odkryłam kilka
Smakowity Blog KulinarnyWobec makowca na kruchym spodzie mam bardzo konkretne oczekiwania – ciasto ma być tylko tłem, a masa makowa powinna być spójna i smaczna. Niby niewiele, a jednak
Trzeci talerzProste, szybkie i smaczne małe co nieco do popołudniowej kawy. Po domu roznosi się niebiański zapach pomarańczy, który uwielbiam. Muffinki podałam na talerzyku New Hollis
VioletoweKucharzenieCiasto białe niczym śnieg...którego akurat u Nas w tym roku brakuje. Kusi swym delikatnym smakiem i rozpieszcza podniebienia każdego kto go spróbuje. Idealne na Sylwestra
Z Majeczką w kuchniŚwięta nie mogą się obejść bez maku...To fakt. Dobry makowiec to ciasto nie tylko świąteczne, chętnie sięgamy po nie przez cały rok. Tak jest
Z Majeczką w kuchniŚwięta zapasem zapachniało po raz kolejny piernikiem ale tym razem w wersji ciasteczkowej. Oczywiście nie robiłam je sama, "mamo pomogę Ci" usłyszałam od mojej córci jak
Kubki smakuŚwięta, święta i już po świętach, czyli jak co roku było więcej przygotowań, niż rzeczywistych świąt i dni odpoczynku. Jutro już normalnie maszerujemy do pracy, Ci
psgotujemyDziś zapraszam Was na zdrowszą wersję słodkości. Po świątecznych przysmakach zapragnęłam przygotować coś szybkiego, w zupełnie innej, zdrowszej odsłonie. Płatki owsiane bardzo często goszczą na moim
Słodkie okruszkihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: kulinarny oliwek. Minimalnie zmieniłam proporcje, przygotowanie i dodałam sezam. (25-30 sztuk) 125g masła 1 jajko 75g
Di gotujeMiodownik kajmakowy to smaczne miodowe ciasto z orzechami, przełożone kajmakiem i masą na bazie kaszy manny, mleka i masła. Łatwo go upiec, a jest bardzo smaczny
Trzeci talerzPyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. Kardamon nadaje im aromatu i niezwykłego smaku. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyProste w wykonaniu, nawet z pomocą dzieci. Wystarczą 4 składniki aby przygotować pyszne bajaderki. Składniki 400 g pokruszonych biszkoptów 100 g zmielonych orzechów 100 g masła
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z portalu: ugotuj.to (luna.19). Zamiast margaryny dodałam masło i użyłam wielu różnych składników do obtaczania kulek. Kulki zrobiłam z
Di gotujeŚwięta, święta i po świętach..masa szykowania, gotowania, pieczenia, a radości z błogiego czasu...- za mało. Chciałoby się więcej tych chwil, kiedy na chwilę czas staje
Z Majeczką w kuchni