Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienie/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
Słodkie zapomnienieMakowiec Nieziemsko smaczne zawijane ciasto drożdżowe z makiem. Wilgotne, idealnie kruche i o niebo lepsze niż z cukierni. Jest łatwe do zrobienia i zawsze wychodzi! Polecam
Blog z ApetytemPierniczki alpejskie Kruche, mięciutkie i puszyste, od razu po upieczeni. Domowe pierniczki alpejskie wprost rozpływają się w ustach, w smaku bardzo przypominają te sklepowe ale uważam
Blog z ApetytemŚwięta coraz bliżej więc pora pomyśleć o słodkościach, jakie upieczesz lub zrobisz. Zebrałam moje sprawdzone przepisy na pierniczki i ciasteczka na święta Bożego... The post Pierniczki
Eksperymentalnie.comNaprawdę nie wiem jak to się dzieje, ale wszelkiego rodzaju muffinki i babeczki zawsze mi wychodzą (ależ brak skromności!). Przynajmniej do momentu wyjęcia z piekarnika
zadanie-gotowanieSkładniki (na ok. 30 sztuk) - szklanka mąki pszennej tortowej (ok. 155 g), - szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 130 g), - 2 łyżki miodu (ok. 48 g), - 1/2
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachCoś słodkiego do kawki być musi, a że za tydzień już święta to upiekłam makowe bułeczki. Są przepyszne. Robicie ze mną? Składniki: 25 dag mąki
Z Majeczką w kuchniPrzyznam się szczerze, że podchodziłam do tego przepisu już w zeszłym roku przed świętami, ale niestety zabrakło mi czasu i musiały zaczekać na swoją realizację, aż
Świat CiastaKolejna, świąteczna propozycja, którą mam przyjemność Wam zaprezentować to ciasro Krówka. Miodowe blaty przełożone kremem śmietanowym, udekorowane polewą krówkową i płatkami migdałowymi. Słodkie, w sam raz
Domowa cukiernia EwyW okresie przedświątecznym w wielu kuchniach jest pachnąco i kolorowo. A to za sprawą takich malutkich aromatycznych ciasteczek. U mnie też oczywiście ich nie brakuje
Malinowa KawiarenkaTen przepis jest dla mnie idealny. Tak naprawdę jest połączeniem kilku receptur. Ciasto przygotowałam według przepisu Dorotus , masę makową przyrządziłam według rodzinnej tradycyjnej receptury mojej przyjaciółki
W mojej kuchni