FRANCUSKIE MAKARONIKI BŁĘKITNE Klasyczne makaroniki. Wydawać by się mogło, że przygotowanie ich jest "pestką" . Jak się okazało wiele prób na marne z różnych przepisów. Kiedy
Kuchnia PaulettesMini pączki z serka Danio Bardzo szybkie i proste w wykonaniu, mega delikatne w smaku i niesamowicie puszyste pączusie, które najlepiej smakują zaraz po upieczeniu. Robi
Blog z ApetytemWygrana Khodor'a z naszego szkolnego Summer Fair ... Chłopina w sile grajacego-przez-dzień-cały wieku, wolałby pewnie jaka piłkę do pokopania... Zachwycony nie był
Lejdi of the houseSkładniki: (mnie wyszło idealnie 15 sztuk) opakowanie rozwałkowanego ciasta francuskiego - u mnie 375g i około 35/25cm 250g serka ricotta 2 lekko czubate łyżki cukru, lub do
Lejdi of the houseInspiracja z bloga She Bakes Here . Składniki: (mnie wyszło 36 sztuk) szklanka = 250ml 2 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka
Lejdi of the houseInspiracja ze strony Tastemade . Składniki: (na około 20 sztuk) szklanka = 250ml 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżka zielonej herbaty matcha 1/4 szklanki białego, drobnego cukru
Lejdi of the housePrzepis z bloga Kulinarna Maniusia . Składniki: (u mnie 22 sztuki, ale można zrobić więcej mniejszych) 200 g miękkiego masła 3 łyżki kawy Inki 200 g
Lejdi of the housew ferworze świątecznych przygotowań, natchniona zapachem precli napotkanych w budce z ciastkami na Starym Rynku, musiałam je upiec. Choć precle nie są wypiekiem typowo
Z MarcepanemKiedyś ciastka nadziane różą były nie lada gratką, dziś z racji dostępności różnych produktów możemy takie cudeńka upiec w domu. A aromatu konfitury różanej, który uniesie
Z MarcepanemBabeczki nadziane karmelem , przepyszne w smaku, słodkie,kruche,rozpływające się w ustach :) CIASTO: 30 dag mąki ( 2 szklanki) 12 dag masła 1/2 szkl cukru 1 jajo
Z MarcepanemDziś przepis na pyszne muffinki z dodatkiem świeżej żurawiny, której ostatnio coraz więcej pojawia się w sklepach w okresie jesienno-zimowym SKŁADNIKI: 2 jaja 100 ml
Z MarcepanemChciałam Wam przedstawić niezwykłe pralinki, wspaniały sposób na wszystkie niezjedzone resztki ciast, które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania.
Z MarcepanemPewnego dnia przed świętami Bożego Narodzenia natknęłam się na śliczne foremki-choinki. Tak mnie zauroczyły, że musiałam je mieć ;) tak też powstały pyszne muffinki z dodatkiem
Z MarcepanemKajmak to moje ulubione nadzienie :) uwielbiam i mogłabym jadać go na okrągło. Jednak z racji rozsądku zostawiam go sobie na specjalne okazje Choć zima mam
Z MarcepanemKruche słodkości, przypominające konsystencją rogaliki francuskie a nadziane naszą ulubioną marmoladą. Składniki: -250 g sera białego - 250 g mąki pszennej - 250 g margaryny - 1
Zainspirowana w kuchni