składniki:2 szklanki mąki1 szklanka cukru1 szczypta soli1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka mleka0,5 szklanki oleju rzepakowego2 jajka2 szklanki jagódPrzygotować dwie miski. W jednej
Monia miesza i gotujeskładniki:400 g startej na tarce cukinii2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody 4 łyżki cukru brązowego2 łyżki cukru waniliowego1/3 szklanki
Monia miesza i gotujeMałe drożdżowe ciasteczka - ślimaczki nadziewane marmoladą. Ładnie sie prezentują i wspaniale smakują. Moja córeczka je uwielbia. składniki: 250 g mąki pszennej 100 ml letniego mleka 2 łyżki margaryny 1żółtko 3 łyżki cukru 20 g świeżych drożdży 4-5 łyżek marmolady o dowolnym smaku Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do mleka dodać cukier i rokruszone drożdże, dokładnie wymieszać aby składniki
Monia miesza i gotujeFaworków jeszcze nie robiłam, pączki dopiero dwa razy natomiat oponki już mam opanowane. Zapraszam więc na pyszne i proste w wykonaniu oponki :)składniki:500 g
Monia miesza i gotujePączki ziemniaczane smakują tak samo jak zwykłe pączki, w smaku nie wyczuwa się wogóle ziemniaków. Są puszyste i wilgotne, więc pewnie długo zachowują świeżość, ja nie
Monia miesza i gotujeminut na 175 C. Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto. Mazurka dowolnie udekorować-ja użyłam pisaków, małych ciasteczek w polewie czekoladowej, żurawiny i płatków migdałowych. Najlepiej przygotować go dwa dni wcześniej wtedy ciasto zmięknie, nie będzie takie twarde i nie będzie się kruszyło podczas jedzenia
Monia miesza i gotujeOstatnio przetestowałam silikonowe foremki do babeczek, które zakupiłam z magazynem „Ale pychota”. Wykorzystałam do ich zrobienia przepis zamieszczony w gazecie, ale zmodyfikowałam go pod siebie. Zamiast
Fabryka pomysłówObudziłam się rano z myślą upieczenia czegoś słodkiego. Przejrzałam lodówkę oraz szafki i padło na muffiny z dodatkiem bakalii i marchewki. Od dawna miałam ochotę na
Fabryka pomysłówPodobno mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus, dlatego dedykuję te babeczki wszystkim samcom, którzy ubóstwiają tego batona. Pomysł również zrodził się dzięki facetowi – mój
Fabryka pomysłówA oto kolejny deser, który można szybciutko zrobić, gdy mamy niespodziewanych gości albo ochotę na coś słodkiego. Z pewnością zadowoli on każdego łasucha oraz dzieciaków. Banany
Fabryka pomysłówprzepisy będą pomocne:) Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami Francuska plecionka Tortilla z kurczakiem Francuskie mini szarlotki Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady Parówki w cieście francuskim Quesadilla z kurczakiem Ciasteczka sezamowe Domowa pizza Marchewkowe muffiny Marsowe muffinki Ślimaczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z kurczakiem Czekoladowe banany w cieście francuskim Szampańskiej zabawy oraz szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzy Anulla
Fabryka pomysłówJest sesja, więc trzeba jakoś umilać sobie czas. Postanowiłam w przerwie od nauki zrobić coś szybkiego, co znacznie poprawi mój nastrój, bo po prostu mam
Fabryka pomysłówCzy jest coś cudowniejszego niż wielka słodycz utkwiona w malutkiej kuleczce? Oj, chyba nie! Pralinki są słodkie, więc już jedna spokojnie uzupełni nasz niedobór cukru
Fabryka pomysłówSłodycze z dodatkiem różnych ziaren oraz suszonych owoców należą do moich ulubionych pozycji, a większość tego typu zdrowych przekąsek możemy spróbować sami odtworzyć w domu i
Fabryka pomysłówopakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy oba cukry i miksujemy na najwyższych obrotach miksera
Czerwona Porzeczka