Czasem chce nam się coś bardzo słodkiego a nie mamy czasu na pieczenie ciasta wtedy doskonale sprawdzają się wafle przekładane słodką masą. Ja użyłam gotowej masy
Monia miesza i gotujekuli ciasta. Owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki w kształcie misia wykrawać ciasteczka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie. Na środku każdego misia umieścić kostkę czekolady i zawinąć łapki do środka, docisnąć. Przy pomocy
Nastoletnie WypiekaniePokazywałam Wam niedawno kruche ciasteczka z piwem , w których namieszałam dodatkowo trochę różnych rzeczy ;) Dziś zaprezentuję Wam szybciutko jak wyglądają te ciastka w klasycznej wersji, może zechcecie sobie zrobić takich na jutro, bo robota jest banalna, a efekt naprawdę przesmaczny. Przypominając przepis: - kostkę wegańskiej margaryny Alsan ucieramy z - 2 szklankami mąki pszennej, podlewamy - 0,5 szklanki piwa, zagniatamy kulę ciasta
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEwody, więc para musi mieć gdzie uciekać. Zbierz dokładnie całą pianę z góry (i wyrzuć, choć jak nie masz problemu z kazeiną, to możesz z niej na upartego zrobić ciasteczka). Następny krok zależy od tego, czy chcesz zrobić klasyczne masło klarowane, czy też ghi . W tym pierwszym przypadku zostaw masło, żeby cząstki stałe osiadły na dnie (np. na godzinę
PaleoSMAKświątecznym szaleństwie czas na to noworoczne ;) Przystawki, sałateczki, ciasta, ciasteczka. Wrzucam kilka inspiracji. Najpierw wyróżniam sałatki, które znajdują się w moich zbiorach : 1. Prosta, szybka i pyszna sałatka z kurczakiem http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/01/saatka-z-kurczakiem.html 2. Popularna sałatka gyros, wygląda i smakuje wspaniale http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2013/03/saatka-gyros.html Ze słodości polecam : 3. Pyszne, aromatyczne, czekoladowe brownie http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2014/11/pieke-w-weekend.html 4. Wafle
NA MOIM TALERZUhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Super przekąska, która niesamowicie wciąga. Świetnie smakują same, z różnymi dipami czy nawet barszczem. Jeśli nie lubicie kminku - doprawcie
Di gotujezwiązku z tym, że niedługo święta szaleje z pierniczkami. Lubie mieć zawsze coś do kawy w pudełku, a że ciasteczka te mogą długo leżeć więc zabrałam się do pracy. Robiłam je już kilka razy i myśle, że są naprawdę godne polecenia, są takie prawdziwie pierniczkowe. Minus jest taki, że nie mogą długo leżeć na talerzyku bo szybko twardnieją
Kubki smakuCiastka i masło wrzucić do malaksera i zmiksować na jednolitą masę o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Składniki: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 250 g serka mascarpone 4 jajka
Kubki smakupostanowiłam połączyć te dwa fakty w serowej masie. Co tu dużo pisać wyszło pysznie. Zapraszam... Skala smaku 10/10 wiśnie najlepiej odsączyć na papierowym ręczniku. Składniki na spód: 180 g.paczki ciasteczek digestive lub innych owsianych ok. 50g masła, rozpuszczonego Ciastka pokruszyć w blenderze, dodać masło i wymieszać łyżką. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Blaszkę o średnicy
Kubki smakukuzynce od których otrzymałam rabarbar mogłam zrobić placuszek. Kruche ciasto z nutą kwaśnego środka i słodkiej kruszonki. Wyglądem przypomina krajankę, a kosztując kawałek czułam jak bym jadła duże ciastko z nadzieniem. Skala smaku 8/10 smaczny lecz nie powalający;) Źródło blog "słodkie impresje" Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Kubki smakuprzygotowany rożek nawijam ciasto francuskie. Drugą połowę prostokątów ponakłuwać na środku widelcem, pozostawiając około 5-7 mm z każdej strony (dzięki temu zabiegowi ciasto na środku nie wyrośnie). Ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch każdego z nich posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem i piec przez około 15 minut, do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światareguły przygotowuje się inaczej niż większość tart. W Pâte Sucrée uciera się masło z cukrem i dopiero dodaje resztę składników. Dla mnie Pâte Sucrée świetne jest na wszelkiego rodzaju ciasteczka, natomiast do tej tarty wolę wersję ciasta bez cukru, ze względu na słodkie nadzienie. Składniki ciasta: 220 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli (używam domowej soli waniliowej) 110 g zimnego
Moja Delicjamakaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka w czekoladzie Deser gino Snikers bez pieczenia Pieczywo Oliwkowe zawijańce Bułki ala pizza Nadziewane bajgle Ciasta i ciasteczka Faworki Krajanka czekoladowa Brownie z kawałkami czekolady …I na koniec mój ulubiony drink mohito . Szczęśliwego Nowego Roku 2016 The post Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! appeared first
codojedzeniaJak wiecie jestem ogromną , ale to ogromną wielbicielką słodkich kuleczek Rafaello. Zajadając je ostatnio przy filmie wpadł mi do głowy pewien genialny pomysł! A jak wpadł
Ostra na Słodkopiekłam kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami na święta, potrzebowałam do ich przygotowania samych żółtek. Białka, które mi zostały postanowiłam wykorzystać do ultra szybkiej sałatki. Banalnie prosta, błyskawiczna w przygotowaniu i równie błyskawicznie znikła z talerzy :) Składniki: 8 białek jajek 100 g łososia wędzonego 1/2 zielonego świeżego ogórka 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Białka i ogórka kroimy w kostkę
Taste Therapy