wuzetka) Ziemniaczana zapiekanka Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego i papryk Kurczak w papirusie
Przepisy AleksandryJest to dość mała porcja, więc radzę zrobić podwójną. Bardzo nam smakowały. Thermomix – przepis na dole. Jajko, mleko, cukier, anyż , szczyptę soli wymieszać za pomocą
Kuchnia PokoleńBardzo dobre chruściki, moja siostra uważa, że jest to najlepszy sprawdzony przepis i ja to potwierdzam. Kucharki w przedszkolu co roku w karnawale robią je dla
Kuchnia PokoleńPyszny serek waniliowy zrobiony z kefiru i śmietany z sezamkami z amarantusa i kawy zbożowej. Mniam <3 Przepis pochodzi z książki "Natura kuchni polskiej" autorstwa
My Culinary Artpotrzeby swojego organizmu! " Pani Sylwia K.: "Z racji, że mój synek dopiero kończy 9 miesięcy nie mamy za wiele możliwości kulinarnych ale udało nam się wspólnie upiec ciasteczka oraz niedawno pierniczki :) Kacperek miał troszkę swojego ciasta, które gniótł, rwał i bawił się. Przecież o to właśnie chodzi by takie zajęcia były dla dzieci też formą zabawy. Wiem
Słodkie okruszkiNaszło w końcu i mnie na przygotowanie czegoś iście karnawałowego. Róż nigdy nie robiłam i miałam obawy czy wyjdą, ale nie są twarde jak kamyki, więc
Kuchnia w czekoladzieOdkąd Zuzia poszła do przedszkola, znowu zaczęłam doceniać weekendy. Chociaż, ze względu na specyfikę pracy Piotrka, nie zawsze możemy spędzić je we troje, dla mnie i
brunetkawkuchniwyciekają z tortownicy. Możemy użyć gotowego biszkopta, samemu go zrobić lub tak jak ja zajrzeć do szafki szczęścia i zobaczyć co się ma zachomikowane w stylu herbatników lub kruchych ciasteczek i wymieszać je z masłem jak na kruszonkę. Dozwolona oczywiście dowolność w smakach galaretek. Składniki 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego - 400 g (z Lidla, może być też o smaku waniliowym
Piekielna Kuchnia Patiminut . Płatki migdałów wraz z wodą zmiksować blenderem, do uzyskania gładkiej konsystencji. Mleko migdałowe przelać przez gazę, dokładnie wyciskając. (Odciśniętego miąższu nie wyrzucać. Można wykorzystać np. do upieczenia ciasteczek lub jako farsz do naleśników – dodajemy ksylitol lub syrop z agawy, ziarenka z laski wanilii i kilka łyżek mleka roślinnego lub jogurt/ricottę, skórkę z cytryny/pomarańczy i odrobinę soku
Moja Delicjatortownicę 23: Spód ciasteczkowy: 270 g herbatników maślanych 100 g rozpuszczonego masła Składniki umieścić w misie malaksera i zmielić na kruszonkę o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć ciasteczka, mocno wgnieść w dno tortownicy, wyrównać, wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (u mnie ser z wiaderka Piątnica) 2/3 szklaki
moj przepis naPo Katarzynce przyszedł czas na Kubusia :) Oba ciasta są całkowicie inne, ale i jedno i drugie jest pyszne :) Kubuś to znane i lubiane ciacho, przygotowane na
Domowa cukiernia Ewyokazji super przytulne. Miejsca jest mało, bo zaledwie jeden mały i jeden duży stolik, ale ani przez chwilę nie czułam się tutaj jak niechciany gość. Wręcz przeciwnie, zostałam poczęstowana ciasteczkami przez samego właściciela. A ten, Uri Wollner, z pochodzenia Izraelczyk, z wykształcenia lekarz, jest prawdziwym pasjonatem kawy, a przy okazji niezwykle ciepłym człowiekiem. Teraz czas na kawę. Wiecie czego
Fill The Bowldaktyle, olejek konopny 50ml i młody jęczmień od EkoMalwa otrzymuje Pani Justyna D. za przepis na "Półkruche misie z kostką czekolady w łapkach" (Zachwyt mojej pociechy na widok tych ciasteczek przesądził o wszystkim. Dziękuję za podzielenie się przepisem, niedługo wraz z moją księżniczką będziemy piec te urocze niedźwiadki.) Wybrany przez zwycięzcę kurs języka obcego na okres 6 miesięcy od platformy
Słodkie okruszkihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców
Di gotujeokazji super przytulne. Miejsca jest mało, bo zaledwie jeden mały i jeden duży stolik, ale ani przez chwilę nie czułam się tutaj jak niechciany gość. Wręcz przeciwnie, zostałam poczęstowana ciasteczkami przez samego właściciela. A ten, Uri Wollner, z pochodzenia Izraelczyk, z wykształcenia lekarz, jest prawdziwym pasjonatem kawy, a przy okazji niezwykle ciepłym człowiekiem. Teraz czas na kawę. Wiecie czego
Fill The Bowl