Masło maślane i herbatniki herbaciane ? W sumie to tak, bo i masło i herbata, które to spotkały się w jednym herbatniku. Aromatycznie, chrupiące, takie
kolorowotorcikowoWypiekanie na śniadanie w tym tygodniu zaproponowało rogaliki dyniowe. Przepis pochodzi z bloga Komarki i u niej była alternatywa rogalików lub grzebyków, więc ja wybrałam grzebienie
Moje Małe CzarowanieGdy najdzie Was ochota na coś słodkiego, polecam pyszne i ekspresowe rogaliki. Do ich zrobienia potrzeba tylko 3 składników+ nadzienie a gwarantuję Wam, że znikną z
Zrób to smacznieBardzo łatwy i szybki przepis na pyszne i kruche ciasteczka! Czytaj więcej
Biały fartuszekBudyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle *** MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ /PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem
Poranek na słodkomuffiny z serka wiejskiego Maślane pancakes z kokosem Potrójnie kawowe pancakes Ciecierzycowe pancakes Śmietankowe placuszki z fasoli Gofry z truskawkową bitą śmietaną Ciasto 3 w 1 z czekoladą Imbirowe ciastko z bakaliami Drożdżowe serduszko z gruszką Ciasto czekoladowe z mąki kasztanowej Puszysty sernik kokosowy Daktylowa zapiekanka makaronowa Omlet jaglany Truskawkowe flaugnarde owsiane
Poranek na słodkosię nagrzeje? Nie wspominając już o tym, że Purifry przygotowuje znacznie smaczniejsze jedzenie niż ten pierwszy, a w dodatku jest o wiele szybszy. Chęć na omlet, gorące sandwiche, dwuporcjowe ciastko albo szybkie warzywa na kolację? Żaden problem - Purifry przygotuje w mig każde danie. Nie musicie zbyt długo czekać głodni... a jeśli macie zwykłą frytkownicę - spokojnie możecie sprzedać lub oddać
Poranek na słodkoCiastko jęczmienne z jabłkami i cynamonem pieczone w beztłuszczowej frytkownicy Purifry Multi Health Fryer marki Russell Hobbs
Poranek na słodkocoś dla siebie :) Ostatnio w moje ręce trafiły nie tylko produkty, których użyłam do przygotowania tego przepisu, ale także inne: bruschetta z borowików, krem ze szparagów, obłędnie pyszne ciasteczka cantucci z migdałami oraz kolejne płatki śniadaniowe do kolekcji (tym razem truskawkowe). PS. Bruschetta z borowików to teraz mój nr 1 w dodatkach do... sałatek
Poranek na słodkokuchni, nie lubicie wyciągać blendera (a potem wydobywać z niego resztek sorbetu), to ten sprzęt na pewno Wam się przyda. Wystarczy mieć w zamrażarce drobno pokrojone owoce wymieszane z ciasteczkami, nasionami, wiórkami czy innymi zdrowymi dodatkami i wyciągnąć je wtedy, kiedy tylko będziemy mieć na to ochotę. Dziś sorbet z brzoskwiń ciasteczkowych wykorzystałam jako dodatek do (standardowo) zdrowego śniadania. Sami
Poranek na słodkoORKISZOWE CIASTKO Z JABŁKIEM I PEKANAMI /przepis własny/ 60 g orkiszu ekspandowanego duże jajko ok. pół szklanki mleka roślinnego łyżka cukru z kwiatu kokosa szczypta soli małe jabłko łyżka mąki orkiszowej (można użyć dowolnej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka pokruszonych orzechów pekan kilka kawałków suszonego mango łyżeczka stopionego masła ghee (lub dowolnego tłuszczu) Orkisz wymieszać z mąką, jajkiem
Poranek na słodkoWystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju Dodatkowo: bita
Bullioszczęście w kuchni jesień prezentuje zupełnie inne oblicze - jest pyszna! I tak się na nią nastrajam. :) Sukcesy/nowości: Smak moich lodów - American pie, czyli prażone jabłka z cynamonem, maślane ciasteczka i chipsy z cheddara weszły do smaków specjalnych oferty Bangkok - lody tajskie ! Jestem z tego naprawdę dumna! :) Absolutnym sukcesem, nowością i wspaniałym wydarzeniem był niewątpliwie wyjazd do Bułgarii - było pięknie
Cooking MonsterProste dyniowe babeczki. Smakują wyśmienicie. Zyskują wiele, jeśli dodamy do nich kawałki gorzkiej czekolady – jeśli ktoś w takiej gustuje. Mi osobiście smakują obie wersje, jednak
KucharzycaStęskniliście się? Mam nadzieje.. potrzebowałam oddechu od bloga, wpisów, zdjęć.. ale już wróciłam i będę was znowu codziennie zapraszać do odwiedzin mojej kuchni. A
Bernika - moj kulinarny pamietnik