zaznaczyć, że strączki po prostu dobrze smakują i znajdują zastosowanie w wielu daniach i to nie tylko wytrawnych! Bardzo często na mieście można już spotkać brownie z fasoli czy ciasteczka. Strączki są naprawdę uniwersalne! Czyja to wina, że brzusio boli? Winy w większości przypadków należy szukać po stronie osoby przygotowującej posiłek oparty na strączkach. Zawarte w strączkach oligosacharydy
BlendmanW dzieciństwie uwielbiałam szyszki i były one obowiązkową atrakcją każdego jarmarku, czy odpustu. Dziś także je uwielbiam - choć wolę swoje, domowe... Tu prezentuję Wam wersję FIT
Di gotujeDrożdżowe, puchate bułeczki, delikatne, nie mocno słodkie, z kontrastującym, mocno słodkim nadzieniem z nutelli podbiły moje serce :-)) Do tego filiżanka gorącej kawy
Walijskie PichcenieTyle jagód w jednej muffince znajdziecie tylko... w swoich własnych muffinkach, zrobionych w domu. Smakują bosko, niczym mocno nadziane jagodzianki, tylko szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu
Gotowanie i blogowanieViolaPassion Pierwsza moja Tarta w życiu Tak dobrze czytasz pierwsza Jestem człowiekiem takim jak Ty !!!!, i wciąż się uczę. A ciasta i desery są moją słabą
Viola cooks with passionIdealnie kruche rogaliki wypełnione marmoladą, rozpływają się w ustach. Doskonale smakują w towarzystwie kawy lub gorącej herbaty. SKŁADNIKI 150 g masła, 1 szkl
słodki bratekmężem i mi przypomniał :-)). Muffiny zobaczyłam u Oli - klik , ale zrobiłam z oryginalnego przepisu - klik , bo nie miałam mąki ryżowej, po która wybieram się dziś, żeby zrobić obłędne ciasteczka, również od Oli :-))). Muffiny świetne, wilgotne z dodatkiem kokosu , no moje smaki jak nic :-))). Polecam bardzo :-)) Składniki: 90 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru brązowego 1/4 szklanki oleju
kruche babeczkiDziś znów zabieram Was do Francji! Tym razem nie będziemy jeść eklerek z kremem budyniowym ( patissiere ) , a z przepysznym kremem cappuccino. Chrupiące ptysiowe ciasto, delikatny, niezbyt
Ostra na SłodkoPrzekąska idealna na każdą okazję. Pomimo, że składa się z niewielu składników do jej przygotowania potrzeba trochę czasu, ze względu na stygnięcie czekolady. Połączenie słonych precelków
Czerwony GupikJeśli lubicie czekoladę i kokos to połączenie jest dla Was. Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku czekoladowe kokosanki to jedne z moich ulubionych słodyczy. Dzieciaki
WYSPA SZCZĘSLIWAszklanki filtrowanej wody do moczenia, 2 litry filtrowanej wody. Z podanych składników otrzymasz około 1,5 l mleka migdałowego oraz migdałową masę, którą możesz wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, zagęszczenia sosu, dodać do kotletów warzywnych lub pasztetu. Migdały ze względu na neutralny smak mogą być dodawane niemal do wszystkiego. Wykonanie 1. Migdały zalej wodą i zostaw na noc. Po namoczeniu
w mojej kuchniDziś znów zabieram Was do Francji! Tym razem nie będziemy jeść eklerek z kremem budyniowym ( patissiere ) , a z przepysznym kremem cappuccino. Chrupiące ptysiowe ciasto, delikatny, niezbyt
Ostra na Słodkociekawa ich smaku..może odważę się i spróbuję je zrobić..W książce jest wiele [ 88] ciekawych przepisów , każdy z nich jest dokładnie opisany ..wiadomo co i jak zrobić..Ciasteczka, zupy, gołąbki, naleśniki, lody i wiele innych potraw..jest w czym wybierać i próbować nowe smaki..Ja już jedną potrawę z książki zrobiłam..mniam..pysznie było..kolejne potrawy czekają
Moje domowe kucharzenieWłaściwie to ciasteczka upieczone są na szybko.Chwila , moment i gotowe.Dobre jak mamy ochotę na coś słodkiego i zdrowego , a mało kalorycznego :). 1/2
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki