Przepis autorski (mój). Wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale dużo osób o tym zapomina... Może to z braku czasu, apetytu... Dlatego dla wszystkich proponuję
Di gotujekremówką czy jogurtem) 4 łyżeczki żelatyny na 80 ml wody cukier z prawdziwą wanilią cukier puder lub inna substancja słodząca np. słodzik do poprawienia smaku i nadanie słodyczy Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć na mak. Masło rozpuścić w garnuszku, po czym dołożyć do ciastek, zmiksować i wyłożyć nimi spód blachy, dokładnie uciskając. Kaszę dokładnie wypłukać, najlepiej 3-4 razy, po czym
Poezja Smaków - blog kulinarnybędą na tyle drobne, żeby to się udało. Mąkę można użyć od razu albo przesypać do plastikowych woreczków i zamrozić do późniejszego użycia. A przepis na pyszne koreańskie ryżowe ciasteczka już wkrótce! Smacznego! *Przepis na podstawie tego . Artykuł Mąka z ryżu kleistego – istotny składnik kuchni azjatyckiej pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plLepiej weźcie coś do przegryzania zanim zaczniecie przeglądać ten wpis, bo zapowiada się istny foodporn! Prawdziwe, słodkie szaleństwo! Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki Kopernik stworzyłam obłędnego shake
Ostra na SłodkoKatarzynek 100g (w czekoladzie lub bez) czekolada 100g (gorzka lub mleczna) łyżka masła 1 sztuka orzecha laskowego w czekoladzie lub inna kuleczka (draże) słodkości do wypełnienia pudełka (czekoladki, pierniki, ciasteczka, cukierki itp.) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem. Przygotować podstawę z piernikowego serca. Następnie przyklejać do niej z boku pierniki mocząc je w czekoladzie. Robić to powoli
Mania WypiekaniaPo tym jak pokazałam Wam ostatnio przepis na pyszne bakaliowe praliny prosiliście mnie w komentarzach o jakąś zdrową alternatywę dla znanych i lubianych kulek rafaello. I
Ostra na SłodkoCzwartkowe popołudnie. Dla mnie już weekend. Wsiadam w Pendolino, w komforcie, przy kawie i ciasteczku, snuję plany: ryba, nie, najpierw morze, nie, najpierw ryba, a może jednak morze… Trzy godziny
Na moim stolekiwi, i banana. Ku naszemu zdziwieniu wygraliśmy ten konkurs. Radość była wielka a po kilku dniach dotarła do nas taka oto paczusia: Dzisiaj sobota. Nie mamy ciacha do kawy. Ciastko upiecze więc moja najmłodsza pociecha – 6 letni mały mężczyzna. Zobaczcie jakie to dziecinnie proste z mieszanką na babkę cytrynową Polskie Młyny Myślę, że dodatkowy komentarz jest tu zbędny Super
MojaQchnia.plcukrem pudrem Ciasto Bananowa randka – bez pieczenia – Składniki: Składniki na spód: 20-24 sztuki herbatników typu petitki ( u mnie 70-80g ciasteczek Mini Betini) Składniki na masę bananową nr 1: 525 g gęstego jogurtu bananowego (polecam FruVita z Biedronki) 2 średnie banany 2 galaretki cytrynowe
Kulinarne Przebojemlecznej – wedle uznania) wcześniej schłodzonej i startej na tarce – do posypania wierzchu ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Banoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia – Wykonanie: Ciasteczka pokruszyć za pomocą tłuczka lub w blenderze (do konsystencji mokrego piasku), połączyć z miękkim masłem i wyrobić jednolitą masę. Blaszkę (najlepiej małą formę do tarty o średnicy 20-21cm) wyłożyć
Kulinarne PrzebojePrzepyszne tartaletki, które zaskoczą smakiem każdego. Połączenie kawskowatego dżemu z czarnej porzeczki ze słodką masą czekoladową zwieńczone zaskakująco orzeźwiającym kremem z limonki jest naprawdę boskie. Nie
Bon appetit mon amieZapraszam na kruche ciasteczka pełne smacznych i zdrowych dodatków. Nie brakuje w nich otręb pszennych, sezamu, kokosu i chia. Ze względu na małe dzieci, które nie lubią czuć żadnych ziarenek w ciastkach, niektóre składniki mieliłam - można oczywiście tego nie robić, wg własnego uznania. SKŁADNIKI: - 2,5 szklanki mąki - 1 szklanka zmielonych ziarenek chia - 2 jajka - 1 żółtko - 3 łyżki cynamonu
WielopokoleniowoBardzo dobre placuszki, pełne owoców. I co najważniejsze zdrowa wersja słodkiego śniadania. Można dać pociechom do jedzenia jak ciasteczko Przepis na thermomix na dole Wykonanie ciasta – płatki owsiane zalać gorącą wodą, wymieszać i zostawić na 5 minut. Twaróg z jajkami zmiksować lub mocno ugnieść widelcem i rozmieszać z jajkami. Masę twarogową dodać do płatków, dodać sól, migdały i orzechy
Kuchnia PokoleńPyszny, wilgotny przekładaniec - puszyste, kakaowe blaty biszkoptowe przełożone kremem śliwkowym. Choć kolor kremu bardziej przypomina malinowy ;) to zapewniam Was, że w smaku jest baardzo śliwkowy :) Z
Opowieści z piekarnikaPopularne w sieci ciasto w mojej wersji. Dlaczego w mojej? Bo to mój biszkopt ( pieczony najpierw przez moją mamę, teraz przeze mnie, moim zdaniem najlepszy do
Opowieści z piekarnika