SKŁADNIKI : 0,5 kg mąki 5 dag drożdży 7 dag margaryny 1/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mleka 2-3 żółtka szczypta soli WYKONANIE : Do 1/4
Dziś Ja gotujewersji i sprawdzić, która będzie dla Was wygodniejsza. Po schłodzeniu ciasta włączyłam piekarnik i ustawiłam na 180 stopni. Blachę oczywiście wyłożyłam papierem do pieczenia i układałam na niej i ciasteczka. I te wycinane i te krojone plastry upiekły się bardzo ładnie zachowując swój kształt. Jakość tych zdjęć pozostawia wiele do życzenia, normalnie było już ciemno, ale musiałam Wam pokazać
Blondynka GotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiMalinowy krem z żelką malinową na jasnym biszkopcie. Całość zwieńczona polewą na bazie mleczka skondensowanego i białej czekolady – pycha! Do wykonania deseru potrzebne są formy
AleTorcikDomowa nutella, dzieciaki gdyby tylko mogły to wcinały by ją codziennie Ten przepis może nie jest to najbardziej “healty” na blogu, ale zdecydowanie wolę, aby zajadały
PaleoLifemarchwi – nie słodzonego 1 łyżka proszku budyniowego o smaku waniliowym 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru ekstrakt pomarańczowy lub otarta skórka z pomarańczy – do smaku kilka ciasteczek oreo Wykonanie deseru: 1. Odlać około 1/4 szklanki soku marchewkowego, resztę zagotować. W pozostawionym soku rozrobić proszek budyniowy – wlać na gotujący się sok i ugotować marchewkowy budyń. 2. Budyń
kolorowotorcikowosamemu w domciu :) Najszybciej może nie, bo piekąc je, musimy wygospodarować troszkę czasu, ale to nie zmienia faktu, że radość z jedzenia jest tym lepsza, że mamy świadomość, że ciasteczka są bez żadnych konserwantów i bez spulchniaczy, od czego potem wątroba boli :) Składniki: 3 szkl. błyskawicznych płatków owsianych 1 i 1/2 szkl. mąki szklanka posiekanych orzechów włoskich 100 g gorzkiej
Różne smaki w kuchniChodź do tłustego czwartku jeszcze chwila czasu, postanowiłam wcześniej wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone
Zdrowie i pysznie na talerzugalaretką. Masę schłodzić w lodówce, alby delikatnie stężała. Po tym czasie formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć biszkoptami/herbatnikami/kruchymi ciastkami. Na ciastkach umieścić masę kefirową oraz ponownie warstwę dowolnych ciasteczek. Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. W międzyczasie przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i równomiernie umieścić na chłodzącym się cieście. Na wierzchu ułożyć
Di gotujeczeka nas trzecia... mam nadzieje ostateczna.. a potem mam nadzieję już na swoje. Dodatkowo mój brzuszek nieustannie rośnie i dojrzewa ;) byle do kwietnia ;) Dzisiaj moją zachcianką były ciasteczka owsiane, z domieszką truskawek i banana. Pyszne i bez chemii, a to przecież najważniejsze. Mam ogromnego fioła na tym punkcie.. Składniki - (około 20 sztuk) 1 pełna szklanka płatków owsianych
Justa próbuje gotowaćLubicie połączenie twarogu z kakaem? Ja uwielbiam! Przedstawiam przepis na bardzo smaczne muffiny. Składniki na masę twarogową: 500g twarogu trzykrotnie mielonego 100g cukru 2 jaja
Słodki ZakątekDomowe masło orzechowe to pyszny dodatek nie tylko do pieczywa. Masło orzechowe świetnie sprawdza się jako składnik kremów, ciast i ciasteczek, jak również w daniach wytrawnych, którym nadaje delikatnego orzechowego smaku. Szybki do przygotowania deser jednoskładnikowy, gdyż w zasadzie wystarczy blenderem rozetrzeć lekko podprażone orzeszki ziemne i mamy pyszne masło orzechowe. U mnie masło jest z dodatkiem miodu naturalnego
Kuchcik gotujeWyśmienite, bezglutenowe owsiane muffinki z borówkami bez mąki, mleka i cukru to świetna przekąska na karnawałowe imprezy a także przepis na pyszne i sycące śniadanie lub ciastko do popołudniowej zimowej herbaty. Wypróbuj je już dziś! Owsiane muffinki z borówkami o korzennym smaku Jak wiadomo w przypadku muffinów perfekcja tkwi w prostocie. Nie można z nimi przekombinować bo wyjdą gęste
Book of spellsWyśmienite, bezglutenowe owsiane muffinki z borówkami bez mąki, mleka i cukru to świetna przekąska na karnawałowe imprezy a także przepis na pyszne i sycące śniadanie lub ciastko do popołudniowej zimowej herbaty. Wypróbuj je już dziś! Owsiane muffinki z borówkami o korzennym smaku Jak wiadomo w przypadku muffinów perfekcja tkwi w prostocie. Nie można z nimi przekombinować bo wyjdą gęste
Book of spellsświąteczna tradycja? U nas zdobią stół i na Wigilię i na Wielkanoc, choć i teraz w okresie karnawału robimy je nie raz i nie dwa. To kruche i pyszne ciasteczka w kształcie orzeszków (choć kiedyś również szyszeczek, czy muszli), które znikają zawsze w uśmiechniętych buziach uwielbiających je dzieciaków. Nadziewa się je zwykle masą orzechową lub czekoladową. Można je piec
Arbuziaki