Jeśli szukacie czegoś szybkiego do zrobienia, to przepis jest właśnie dla Was. Jakie są zalety wafli? Całkiem sporo ich wychodzi, przy stosunkowo niskim nakładzie pracy. Dodatkowo
Mieszam w Garnkupieczenia, sól) i dokładnie wymieszać. 4. Na koniec pokroić czekoladę na małe kosteczki i dodać do ciasta. 5. Na formie do pieczenia ułożyć papier do pieczenia i uformować ciasteczka (porcja na jedno ciastko - pół łyżki stołowej). Ciastka układać w odstępach. 6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 13 minut, termoobieg. Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościTak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie było żadnego przepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze
Zdrowie i pysznie na talerzuDrożdżowe ślimaczki z cynamonowym pachnącym nadzieniem.Polecam! składniki: 450 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 200 ml mleka 2 jaja 50 g masła ( roztopione) 100 g
Z Marcepanemżeby masło miało miękką konsystencję - żeby nie było "prosto" z lodówki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, dużą łyżką wykładamy naszą masę, formując z niej okrągłe, nie za duże ciasteczka. Podczas pieczenia zwiększą one swoją objętość wiec nie mogą być ułożone ściśle. Pieczemy 10-11 minut w 200 stopniach
BezglutenowaIzabelazrobi Wam się masło migdałowe Masa migdałowa powinna być zbita i podczas schładzania może pękać. Masę rozpłaszczamy, najlepiej dłońmi i rozgniatamy na grubość 1 cm. Za pomocą wykrawaczek do ciasteczek wykrawamy wymarzone kształty. Ja akurat wykrawaczki w kształcie serduszka nie miałam, więc radziłam sobie ręcznie. Gotowe marcepanki wkładamy do lodówki, aby schłodziły się. Jeżeli bardzo zależy Wam na czasie
Kate's KitchenKulki mocy na stałe zagościły w naszym domu. Trzy kulki z kawą to nasz stały podwieczorek, co najważniejsze niskokaloryczny i pozwalający nam trwać w zdrowym odżywianiu
Gotowanie i blogowanie2 szkl maki pszennej 1 szkl mąki graham 2 jajka 1 szkl cukru 250 g masła lub margaryny garść ziaren sezamu i słonecznika (mieszane) do
Gotowanie jest łatwekońcówką i wyciskać na papierze do pieczenia rozetki. Następnie odstawić, aby wyschły na 6 do 12 godzin. Wysuszone zefiry odklejać od papieru i skleić dwa razem (jak ciasteczka) obsypać cukrem pudrem. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukszklanki mleka pół szklanki suszonych śliwek łyżka nasion chia (można użyć siemienia lnianego) przyprawy: cynamon, mielone goździki, kurkuma, gałka muszkatołowa, imbir dodatkowo do podania jogurt, orzechy włoskie, mandarynka, rozgniecione ciastko owsiane Sposób przygotowania: Marchewkę zetrzyn na drobnych oczkach. Wrzuć do garnka. Dodaj płatki owsiane oraz mleko. Gotuj. Dodaj przyprawy oraz suszone śliwki oraz nasiona chia. Mieszaj do momentu kiedy owsianka
wysmienitymieszanką kompotową? Wiem, powiecie gotujecie kompot. Ale jeśli akurat kompotu nie chcecie? Może jakieś ciasto? Ja tak właśnie zrobiłam i upiekłam szybkie i bardzo smaczne ciasto. Z dodatkiem ciasteczek amaretti, które swoją chrupkością dodały smaku i efektu. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikGenialne w smaku kulki mocy! Przypominają tłuczone jabłko z marchewką i odrobiną cukru... tym razem słodycz tylko naturalna, prosto z daktyli! Składniki: 300g daktyli 60g suszonego
Gotowanie i blogowaniePaski jak na zdjęciu poniżej układamy pionowo jeden obok drugiego. Paski poziome przekładamy na przemiennie, jak na zdjęciu poniżej. Resztą ciasta wylepiamy dookoła tortownicy. Tak powstaje szarlotka z kratką. Ciastko smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto pieczemy od 1 godziny do 1 godziny i 10 minut, w zależności od wilgotności jabłek. Szarlotkę studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego! Wypróbuj też inne
SMYKWKUCHNIkońcówką i wyciskać na papierze do pieczenia rozetki. Następnie odstawić, aby wyschły na 6 do 12 godzin. Wysuszone zefiry odklejać od papieru i skleić dwa razem (jak ciasteczka) obsypać cukrem pudrem. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkuleczki musli z masłem orzechowym . Pyszny, zdrowy deser, który przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to z minimalnej ilości składników. Osobiście bardzo lubię najróżniejsze owsiane kuleczki czy ciasteczka. Dziś wersja z morelowym musli. Spróbujcie, polecam. P.s. Jeśli tak jak ja lubicie najróżniejsze podkładki, które nie tylko chronią stół czy meble ale są również znakomitą ozdobą, polecam Wam zapoznać się
Słodkie okruszki