Kochani rozpoczynam rewitalizację strony, będzie się dużo działo. Dzisiaj chcę wam przypomnieć jeden z pierwszych wpisów na blogu z odmienionym wizerunkiem. Chodzi o sernik cappuccino.
vaniliowoczekoladowamocno kruchym spodzie z dodatkiem mielonych migdałów, aromatycznego curdu limonkowego oraz puszystej i delikatnej bezy szwajcarskiej... Pycha! Tarta limonkowa z bezą szwajcarską -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikNa jutrzejsze śniadanie proponuję pyszne drożdżówki z jabłkami. Ze szklanką ciepłego mleka smakują wybornie. Nikt im się nie oprze. SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka mleka, 30g drożdży
Tradycyjna kuchnia KasiOjj, Wy dobrze wiecie, że ja gofry uwielbiam! Na bogu są już klasyczne, na słodko , wytrawne, na ostro i pizzowe . Dziś zapraszam na pyszne, puszyste i
Ostra na SłodkoWspaniała karnawałowa słodka przekąska, błyskawiczna, banalna w przygotowaniu. Potrzebujemy dwóch składników: ciasta francuskiego oraz masy makowej, u mnie wilgotna (ale nie za bardzo, dlatego nadaje się
Zasmakuj KuchniPo spróbowaniu ciasteczka bardzo przypominały mi biszkopty, więc tak też je nazwałam. Na taką ocenę wpłynął zarówno smak, choć wydaje mi się, że bardziej struktura. W
Zdrowie na języku :PW trzy minuty zamień trzy składniki na jeden kubek pełen pysznego, delikatnego ciasta czekoladowego! 🙂 Bez mąki, bez cukru i bez mleka. Szybko, szybko, nie ma czasu
WiszniówkaZapraszam na pączki w stylu zero waste! Jeśli zostało Ci trochę ziemniaczanego puree, to nie zawahaj się użyć go do ciasta na pączki. Gotowane ziemniaki wzbogacają
WiszniówkaSłyszeliście o przysmaku taratuszki. To rosyjskie faworki, do złudzenia przypominające nasze tyle tylko, że robi się je łatwiej, szybciej i chyba taniej. Ciasto przygotowywane jest na
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszne rogaliki krucho-drożdżowe, z domowymi powidłami śliwkowymi ... Kruche, maślane, wprost rozpływające się w ustach. Gdy użyjemy domowych powideł bez dodatku cukru, otrzymamy wypiek
Smaczne ZdroweLekko słodkie, miękkie i pachnące cynamonem bułeczki będą znakomitym przywitaniem weekendowego poranka z kubkiem gorącej kawy. W tygodniu zaś, chętnie zabieram je ze sobą na drugie
Fabryka pomysłówpory roku" Igi Sarzyńskiej to niezwykła podróż po świecie cukiernictwa dla amatorów i zawodowców. Jest to poradnik na dwadzieścia siedem dekoracji,które są inspiracją do w dekorowaniu ciast i ciasteczek. Książkę Moje cztery pory roku Iga Sarzyńska kupiłam w Tania książka Iga Sarzyńska, jest mistrzynią cukiernictwa, pochodzącą założycielką i projektantką w pracowni
Kulinarne pyszności MolkiWalentynki stały się ostatnio bardzo modnym świętem. Już od końca stycznia w sklepach możemy zauważyć wysyp serduszek, walentynkowych czekoladek, czy też innych prezentów. Osobiście nie jestem
365 dni dookoła kuchniCzaiłam się do zrobienia tych serowych oponek już dłuuuugo. Prawdę mówiąc zupełnie nie wiem czemu. Oponki twarogowe robi się błyskawicznie a są puszyste, przepyszne i proste
Mieszam w GarnkuLubimy wszelkie pączki, oponki czy faworki. Nic nie poradzę i o ile pączki robię 1-2 razy w roku, to na faworki prościej mnie namówić. Dzisiaj
Mieszam w Garnku