Składniki: ok. 160 g wody z ciecierzycy, ze słoika 540 g 100 g jagód 1 banan 1 łyżeczka żelatyny 8 ciasteczek oreo 2 łyżki erytrolu Przygotowanie: Jagody podlać 2 łyżkami … Czytaj dalej Pianka jagodowa z aquafaby
czarrna od kuchniSzukasz szybkiego pomysłu na coś słodkiego i łatwo podzielnego np. na urodziny, spotkanie ze znajomymi czy szkolne poczęstunki? Świetnie trafiłeś! Kajmakowe muffinki to popisowy przepis mojej
W kuchni bez szafekpojemnika). A następnie wykładamy do niego całość kremu daktylowego wyrównując powierzchnię. Pojemnik umieszczamy w zamrażalniku na pół godziny lub w lodówce na kilka godzin . Jeszcze więcej wegańskich słodkości Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej
WegePrzepissię ten wyraz spodobał, zwłaszcza, że nigdy wcześniej o nim nie słyszałam. Składniki na Ciasto Fintifluszka: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30% duża tabliczka czekolady z ciasteczkami (300 g) około 150 g herbatników Opcjonalnie: czekolada, kakao, migdały, orzechy – do posypania wierzchu Przygotowanie Czekoladę dzielimy na kostki i mielimy w misie miksera (można też zetrzeć ją na tarce
e-PrzepisyKulinarneZapraszam dziś na przepis sprzed lat, na przepyszne superchrupiące ciasteczka amoniaczki . Jest to przepis z zapisków kulinarnych mojej mamy, czyli kolejny mój ulubiony przez z PRLu
Kawa z mlekiemBardzo smaczne, lekkie ciasto, składające się z puszystego biszkoptu, delikatnego kremu bawarskiego oraz warstwy galaretki i zatopionych w niej owoców. Jeśli chodzi o krem bawarski
Opowieści z piekarnikaZakręcone bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką
Kuchnia MagdaLenyZakręcone kruche rulony to szybki deser z Twoim ulubionym dżemem w środku. U mnie z domowymi powidłami Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej tortowej
Słodki sentymentcukiernią, która w swojej ofercie posiada wysokiej jakości pieczywo i wyroby cukiernicze wykonywane z mąk glutenowych oraz bezglutenowych. Pośród produktów znajduje się szereg pieczywa, drożdżówek oraz ciast i ciasteczek. Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką! Tym razem w paczuszce znalazły się produkty sezonowe! Hitem są jagodzianki ze świeżych jagód! Warto spróbować! W paczce znalazły się
Truskawkowa FiestaByły kolorowe mini serniczki z galaretkami a dzisiaj wersja z owocami, u mnie akurat truskawki. Masę zrobiłam z gęstego jogurtu skyr. Przygotowałam je w tradycyjnej foremce
Monia miesza i gotujeprzepisie na ciasteczka. Nie zwlekajcie i koniecznie ich spróbujcie. Nam skradły serca od razu! Są lekko chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku, idealne! Przepis na 20 sztuk, jedno ciastko to ok. 111kcal, B: 3g, T: 6,3g W: 17,6g. Składniki na 20 sztuk: – 100g mąki pełnoziarnistej 2000 – 100g purée z dyni – 100g pestek dyni – 80g mąki pszennej
Be Fit Be Strongparą, aż masa stanie się gęsta i puszysta. Dalej ubijając ostudźmy i stopniowo połączmy z 300 ml ubitej śmietanki. Przelejmy do keksówki (w musie możemy zatopić owoce, bakalie, ciasteczka). Zamroźmy. Co różni sorbet i granitę? Należy wiedzieć, że sorbet powstaje z wody i mrożonych owoców, soków lub likieru. Często daje się też pianę z białek, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję
ProstePesto.ploraz płynny olej kokosowy (można go podgrzać w garnuszku). Mieszamy. Na koniec wrzucamy mąki oraz sodę oczyszczoną i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki. Delikatnie je spłaszczamy. Pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 25 minut. Smacznego! 1 PLACUSZEK
Natka Pietruszkizdobył popularność dzięki wzrastającej modzie na zdrowe odżywianie. Zawiera bowiem wiele cennych witamin, składników mineralnych oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Sprawdza się bardzo dobrze w wielu rodzajach słodkich ciast i ciasteczek. Dużą popularnością cieszą się również makaroniki z niej wykonywane. Spis treści: Mąka migdałowa – skąd pochodzi? Mąka migdałowa – jak możemy wykorzystać ją w kuchni? Mąka migdałowa – wartości odżywcze Mąka migdałowa – wpływ
Cynamonowe szczęścieDziś częstuję ciasteczkami. Jeśli lubicie czekoladę, to te ciasteczka też Wam posmakują. Mój brat, jako wielbiciel czekoladowych wypieków, pochwalił :) Takie ciasteczka mogą spokojnie
Agusiowe smakołyki