może być inny smak/ 3 łyżki cukru trzcinowego przełożenie: 1 słoiczek konfitury z pomarańczy nasączenie: 150 ml kawy zaparzonej 50 ml likieru kawowego 2 łyżki spirytusu dekoracje: wafle, rurki, ciasteczka, orzechy, ziarna kawy, Biszkopt: Białka ubijam na sztywno. Dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam aż cukier dobrze się rozpuści. Dodaję po jednym żółtku i miksuję na puszystą masę. Mąkę
wesoła kuchniakuchni. Zresztą zacznę już planowanie imienin taty oraz świąt, więc będę miała co robić. W grudniu zmienia się charakter mojej kuchni, czuć w niej zapachy Bożego Narodzenia, korzennych ciasteczek, marynat do mięsa i innych świątecznych pyszności. Ale to dopiero za chwilę. A dziś w leniwą, jesienną sobotę, zrobiłam na obiad zwyczajne kopytka. Miałam aromatyczny sos i stwierdziłam, że tym razem
W mojej kuchniDomowy lukier to idealny dodatek do wielu ciast, ciasteczek, drożdżówek czy pączków. Dla wielu osób przygotowanie domowego lukru wydaje się rzeczą bardzo trudną. Nic bardziej mylnego. Do przygotowania lukru potrzebujemy tylko dwóch składników, które z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni. A jest to cukier puder oraz sok z cytryny. Ten cudowny słodki dodatek, jakim jest lukier można
Alle Dobre!sernik, a gdy możemy sobie pozwolić na trochę trudu, to wtedy koniecznie przygotujmy domową masę makową . Ten seromakowiec jest na spodzie z ciasta, nie z ciasta kruchego, nie z ciasteczek, tylko ze zwykłego ciasta. Ale można pominąć ten etap , ciasto równie dobrze można upiec bez spodu. Ja jednak lubię ten spód i dlatego w moim przepisie nie pomijam tego elementu
Kawa z mlekiemW tym roku czas przedświąteczny i świąteczny weekend spędzam w domu. Mam więc nieco czasu, by przygotować się kulinarnie na jutrzejsze święto. Jutro, niestety, nie będę
W mojej kuchniciasto i wstawiamy do lodówki. Po kilku minutach ciasto polane taką polewą można kroić. Piernik z wkładką – kuchnia podkarpacka Piernik z wkładką – kuchnia podkarpacka Więcej podkarpackich ciast i ciasteczek znajdziecie w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam
Trzeci talerzKeto ciastka maślane z cynamonem, czyli przewaga smaku nad wyglądem Wizualnie może nie zachwycają, ale smakiem powalą każdego miłośnika maślanych ciastek… 🙂 Nie wiem czy macie
Modern Cave Girlsztywną pianę. Delikatnie mieszamy z masą, najlepiej drewnianą łyżką. Gotowe ciasto nalewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy około 3 minut. Upieczone gofry wykładamy na kratkę kuchenną do wystudzenia. Wskazówki: * Ciastko wychodzi znacznie gęstsze niż na naleśniki ale nie rozrzedzajmy go - takie ma być, wtedy gofry się nie przyklejają. * Studzenie na kratce jest koniecznie, gdy położymy na talerz gorące gofry
Życie zaczyna się w kuchniNiebo w gębie! CANTUCCINI CZEKOLADOWE Z PISTACJAMI. SERNIK! CYTRYNOWY SERNIK Z MASCARPONE! DROŻDŻOWA CHAŁKA Z POMARAŃCZĄ - poprawia humor każdemu! SERNIK Z CHAŁWĄ SERNIK DYNIOWY Z KARMELEM. NAJLEPSZE KRUCHE CIASTECZKA Z KARDAMONEM GOFRY NA MAŚLANCE, PYSZNE I CHRUPIĄCE! EXTRA PRZEPIS! FIT DESER KORZENNE ŚLIWKI POD BISZKOPTEM BATONY Z KARMELEM I ORZECHAMI
SMYKWKUCHNI