przy użyciu tłuczka do ziemniaków (nada to naszym ciasteczkom ciekawą strukturę). Ciasteczka pieczemy na środkowym poziomie piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Czas pieczenia jest zależny od wielkości ciastek. Duże (jak moje) pieczemy około 20-23 minut, małe około 10-12 minut. Po czym poznać, że ciasteczka są już upieczone? Ciasteczka są lekko złote z wierzchu i mocno złote
Słodkie okruszki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron penne 250 g pieczarek 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj) 50 ml śmietany, kwaśnej 1/2 cebuli 1 płaska łyżka
Domowy Smak Jedzeniajajek, nabiału i cukru . Brzmi zdrowo i pysznie? Na pewno, zwłaszcza jeśli wymienię składniki: masło orzechowe, płatki owsiane, daktyle, migdały. A żeby zachęcić Was jeszcze bardziej, napiszę, że przyrządzenie ciastek zajmuje niewiele czasu, choć nie obejdzie się bez malaksera lub blendera. Z poniższych składników można przygotować 30-35 kuleczek wielkości orzecha włoskiego. Orzechowe kulki mocy Składniki: 200g płatków owsianych
Smakołyki Berenikicukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i szczyptę soli. Z tak przygotowanego ciasta wykrawamy ciasteczka, na których układamy cukierki. Blaszkę posypujemy mąką i umieszczamy na niej ciastka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 13-15 minut. Smacznego
Pyszności Słodkości(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pieczemy 2 biszkopty składniki na 1 biszkopt: 35 g mąki orkiszowej 50 g mąki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniapuder przesiać, wymieszać z wiórkami i skórką cytrynową. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm, wykrawać ciastka dowolnymi foremkami. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (ciasteczka nie rosną). Piec w 180 st. C. 10-12 minut. Ostudzić. Smacznego! Chyba ostatnio za dużo
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię aby desery były różnorodne, a co z tym idzie mniej lub bardziej kaloryczne. Zdarza się czasem nachodzi mnie ochota na coś słodkiego, a w domu brakuje jakiegoś ciasta, ciastek lub zwyczajnie nie ma się na nie ochoty przygotowuję w takiej sytuacji na przykład jakiś kremowy deser z produktów, które mam pod ręką. KREM CHAŁWOWY Składniki
Bon appetit mon amiełyżkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku 1 kostkę masła rozpuścić z 1 szklanką cukru 100 g orzechów, migdałów posiekać dodać garść rodzynek 1 dużą paczkę ciastek petitek pokruszyć 2 jabłka pokroić w kostkę 2-3 łyżki kakao Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i masę wyłożyć na 2 zwilżone wafle ułożone obok siebie i zawinąć w rulon. Owinąć folią
Jadło i czytadłotego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 200 g pokruszonych ciasteczek 175 g serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego 100 g białej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wiórki kokosowe Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do wystudzenia. Ciasteczka bardzo drobno rozkruszyć, dodać
Domowa cukiernia Ewyzdrowych” produktów do wyrobu naszych słodkości. Przynajmniej po części będziemy się z tym dobrze czuli, a co więcej będziemy zadowoleni z siebie, że zamiast skoczyć do stonki po ciastka na promo ruszyliśmy te duże cztery litery i zrobiliśmy coś własnoręcznie. Idąc dokładnie tym tokiem rozumowania chwyciłem za garnek i ugotowałem kaszę jaglaną, która jest świetną bazą do słodkości
Blendman(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron tagliatelle (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 1 świeży brokuł lub mrożone różyczki 250 ml śmietany kremówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1
Domowy Smak Jedzeniabrak energii Palców u rąk mi już zabrakło, koniec więc jak na razie tej zdrowotnej wyliczanki :) Pora zabrać się za miksowanie! Zielony koktajl na II-śniadanie serwuję z ciasteczkiem francuskim z marmoladką od BRZEŚĆ . Kruche, delikatne, maślane - niepoprawny łasuch jestem i nie mogłam się oprzeć tej cukierniczej rozpuście ;) Składniki na 1 szklankę: 2 brykiety mrożonego szpinaku - lub 2 garście świeżego(...)pomarańczowy i zmiksować na jednolity płyn. Podawać od razu po przyrządzeniu. Przyznaję bez bicia, iż nie oparłam się słodkiej pokusie i schrupałam do tego jedno (albo i dwa) ciasteczka francuskie z marmoladką od BRZEŚĆ :) Będę kurczowo trzymała się wersji, że ta krucha, maślana przegryzka z dżemem z przecieru jabłkowego , jeszcze bardziej pozwoliła mi się ucieszyć kwaskowatym smakiem mojego zielonego
Grunt to przepis!Składniki: ciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag, borówki 15 dag, winogrona 20 sztuk, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, wiórki kokosowe 1/2 szklanki jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam babeczki drożdżowe – najlepiej w wersji z owocami i kruszonką! To już taka mała zapowiedź lata :) Tym bardziej, że w sklepach coraz łatwiej o dobre
Ciastkozercyodległym marzeniem. Dziś proponuję coś pysznego, połączenie lodów i zjawiskowego waniliowego likieru. Składniki: 250 ml lodów waniliowych 100 ml likieru waniliowego Dalkowski 50 ml zimnego mleka ciasteczka typu oreo 150-200 ml śmietany 30-36% niebieski barwnik spożywczy Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z niebieskim barwnikiem spożywczym. Lody, mleko i likier miksujemy w blenderze i napełniamy(...)szklanki. Dekorujemy niebieską bitą śmietaną i ciasteczkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu. Pycha
Malinowe Pocałunki