ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:365/431)

Mięciutkie pierniczki 414

Mięciutkie pierniczki Przepis ten dostałam od koleżanki, gdy poczęstowała mnie tymi pysznymi i mięciutkimi pierniczkami w życiu nie pomyślałam, że w skład ciasta wchodzą…ziemniaki

Blog z Apetytem
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4669

Pani Dulska to ciasto tortowe, powiedziałbym niedzielne :) Składa się z 3 placków – 2 makowe i 1 orzechowy, które przełożone są czekoladowym kremem budyniowym i jabłkami z

Trzeci talerz
Cookie Dough Cupcakes - babeczki z ciasteczkowym środkiem 186

fanką amerykańskich babeczek, tzw. cupcakes. Miękkie rozpływające się w ustach ciastka, niezwykle proste w przygotowaniu, które można przyrządzić na bez mała tysiąc sposobów: na słodko, słono, z warzywami, owocami, czekoladą czy innymi dodatkami. Jednym z moich ulubionych rodzajów cupcakes są Cookie Dough Cupcakes z mega słodkim ciasteczkowym środkiem. Przygotowanie tych super efektownie wyglądających babeczek, jest może czasochłonne ale rezultat jest(...)pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. * niewykorzystany do babeczek "rdzeń" możemy ułożyć na blasze do pieczenia i piec w 170 stopniach (przez okolo 10-12 minut). Otrzymamy w ten sposób chrupiące ciasteczka (należy je zostawić do całkowitego ostygnięcia, inaczej się połamią)  Krok 3. Krem maślany. Potrzebujemy: - 45 g mąki pszennej - 240 ml mleka o temperaturze pokojowej - 200 g miękkiego masła

W mojej holenderskiej kuchni
KRUCHE ROGALIKI ORZECHOWE 225

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 269

Makowiec świąteczny to ciasto, które musi być na świętecznym stole! Zapewnie większość z Was będzie piekła makowce na Święta Bożego Narodzenia. Ja też, każdego roku piekę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI 154

  Coraz bliżej Świat,coraz piękniej pachnie w domu...skórka pomarańczowa,pierniczki..zapach roznosi się po całym domu i sprawia,że robię się niecierpliwa ....już się

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem 216

przeznaczeniem ‘dekoracja na choinkę’, pamiętajcie też o zrobieniu dziurki na sznurek lub wstążkę. Mnie najwygodniej robić to słomkami do napojów – dziurki zostają odpowiednio duże. Pamiętajcie, że pierniczki rosną. Wykrojone ciasteczka rozkładamy na papierze do pieczenia z zachowaniem odstępów – podrosną, a mogą się posklejać. Pierniczki pieczemy w temperaturze 175⁰C, w zależności od wielkości przez 8-10 minut. Pilnujcie, żeby się(...)odrobiną lukru (albo klasycznego Royal Icing , albo szybką wersją z cukru pudru utartego do białości z rumem i sokiem z cytryny). Można też zamoczyć je w gorzkiej lub białej czekoladzie. Nadziane pierniczki, tak samo jak pierniczki bez nadzienia przechowujemy w szczelnym pojemniku, będą dobre do miesiąca. Założę się, że i tak znikną szybciej Z połowy ciasta (550g) wyszło

Karo in the Kitchen
Ciasto Czekoladowe Twix 219

Przepyszne ciasto serwuję Wam dzisiaj. Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ale sami do końca nie wiecie na co konkretnie, chcielibyście coś domowego a zarazem myślicie

Made By Mom And Son
Różowe Pierniczki z Lukrem i Posypkami 193

Narodzenie w kol orze różu? Czemu nie? Pierniczki zdobione różowymi barwa mi nabierają dziewczę cości i jeszcze większego uroku. Ciasto na pierniczki przygotowane zostało z przepisu na pierniczki z czekoladą, gdzie ciast o przygotowujemy ok. 2-3 dni przed pieczeniem , jednak oczywiście możemy użyć innego , ulubionego przepisu na pierniki. Różowe Pierniczki z Lukrem i Posypkami - Składniki: Pierniczki: 250 g miodu(...)gładkich konsystencji.   Gotowy lukier umieszczamy w foliowym woreczku (w kształcie rożka) i obcinamy wierzchołek. Im mniejszy otwór tym precyzyjniejsze zdobienia.  Powstałym lukrem dekorujemy wcześniej przygotowane pierniczki lub ciasteczka. Wzory to już tylko kwestia naszej fantazji i kreatywności.  Moje posty

Słodka Strona
Świąteczny niezbędnik kucharza – jakie garnki i naczynia warto wybrać? 91

też czas leci jak szalony? Ja już zaczęłam moje przygotowania. Co widzicie na moich fanpage czy blogu. Był już przepis na barszcz czerwony, zaczęłam testować przepisy na nowe ciasta, ciasteczka, kremy, robię i mrożę uszka, zastanawiam się nam innymi daniami… W kuchni zawsze jest co robić i nie trzeba być tu blogerką kulinarną. Każda Pani czy Pan domu(...)garnków emaliowanych? Podobają się Wam? Macie jakieś w domu? Ja wciąż uzupełniam moją kolekcję. A zaczęło się od zwykłego emaliowanego kubeczka, w którym po dziś dzień robię gorącą czekoladę   The post Świąteczny niezbędnik kucharza - jakie garnki i naczynia warto wybrać? first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Domek Baby Jagi. Sernik bez pieczenia 759

Dzisiaj zaczynam cykl słodkich przepisów z mojego okresu szkolno-młodzieńczego: Przepisy z PRL. Pierwszy wpis już gotowy, okazuje się, że nazw na ten deser jest wiele

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TORT STRACIATELLA - bardzo szybki. 299

Masz ochotę na coś słodkiego. Ale nie na głupiego batonika, cukierka czy ciasteczko. Nie na domowy sernik ani na kawałek ciasta  marchewkowego. Nie na zwykły biszkopt z galaretką.. Ale na coś zupełnie innego. Co szybko i łatwo przygotować,  a jest królewską, pyszną, błogą, rozkoszną chwilą słodkiego zapomnienia. Taki właśnie jest ten tort. Banalne składniki, w miarę szybkie(...)stężenia. Kremówkę ubijam na sztywno z pudrem, a kiedy masa jest już sztywna, dodaję lekko tężejącą żelatynę. Miksuję i wykładam na górny blat ciasta. Wierzch posypuję ozdobnymi chrupkami w czekoladzie (np. od jogurtu). Wstawiam do lodówki na ok. 3 godziny. SMACZNEGO! Pozdrawiam serdecznie, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Chlebek bananowy 106

Chlebek bananowy to tak na prawdę słodkie ciasto bananowe . Swoją nazwę wzięło od tego, że wypieka się je w podłużnej foremce i kroi na cienkie kawałki

To Musisz Wiedzieć
Pierniczki alpejskie 224

Pierniczki alpejskie Kruche, mięciutkie i puszyste, od razu po upieczeni. Domowe pierniczki alpejskie wprost rozpływają się w ustach, w smaku bardzo przypominają te sklepowe ale uważam

Blog z Apetytem