pianka! Jest idealną propozycją dla niezapowiedzianych gości! Spód to biszkoptowe ciasteczka zwane również „kocie języczki”, które równie dobrze możemy zamienić na biszkopt lub kruche ciastka herbaciane. Sam mus robi się w mgnieniu oka! Górną warstwę można wykończyć na kilka sposobów: polać słodkim lukrem, obsypać pudrem, oblać białą czekoladą lub udekorować świeżymi owocami. Gorąco polecam! SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoPolecam- zwłaszcza na lato! Co nam trzeba? Tradycyjna okrągła blacha 400g ciasteczek maślanych- herbatników 500ml śmietany kremówki 200g mascarpone 200g serka waniliowego łyżeczka curku z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny+100ml wody posiekane daktyle: około 15 sztuk orzechy włoskie- garść posiekanych Polewa: Czekolada-tabliczka plus łyżka oleju kokosowego Robimy! Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dokładnie
Latosiowydomcieciorki? Kto by pomyślał, a jednak są przepyszne. Są to ciasteczka bez mąki, z dodatkiem masła orzechowego, miechunki i żurawiny. SKŁADNIKI 1 puszka cieciorki, 5 łyżek masła orzechowego, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki sody oczyszczonej, 50 g posiekanej gorzkiej czekolady, po 1 łyżce pokrojonej miechunki suszonej Helio i żurawiny, szczypta soli
słodki bratekprzynajmniej przejrzenia. Ciasteczka są łatwe w przygotowaniu i bardzo, bardzo smaczne! Ciasteczka czekoladowo-pistacjowe 100 g masła 1/4 łyżeczki soli 100 g cukru trzcinowego demerara 75 g białego cukru 1 jajko ziarenka z połowy laski wanilii 175 g mąki pszennej 100 g posiekanych pistacji 100 g gorzkiej czekolady Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy
Dzieje kuchennej Wiewiórykombinuję z choć trochę zdrowymi przekąskami. Zapraszam na pyszne, kruche ciasteczka. SKŁADNIKI: 1/2 szkl płatków owsianych górskich 1/2 szkl płatków owsianych błyskawicznych 1 szkl mąki pszennej 2/3 szkl cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko 100 g miękkiego masła 100 g gorzkiej czekolady 80 g orzeszków ziemnych solonych A jak to zrobić: Czekoladę
Kuchnia w opałachkombinuję z choć trochę zdrowymi przekąskami. Zapraszam na pyszne, kruche ciasteczka. SKŁADNIKI: 1/2 szkl płatków owsianych górskich 1/2 szkl płatków owsianych błyskawicznych 1 szkl mąki pszennej 2/3 szkl cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko 100 g miękkiego masła 100 g gorzkiej czekolady 80 g orzeszków ziemnych solonych A jak to zrobić: Czekoladę
Kuchnia w opałachŚmietanę ubijamy z cukrem na sztywno (nie jest całkiem sztywna ale ubita) i wkładamy po dwie łyżki na skruszone herbatniki. Krok 3 Wsypujemy jagody i poziomki, posypujemy startą czekoladą i znowu wkładamy po 1 herbatniku pokruszonym oraz żurawinę po łyżce. Krok 4 Wkładamy po łyżce śmietany oraz winogron który obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki. Wkładamy ,aż po same brzegi(...)wyglądają ciasteczka których użyłam do deseru
Różowa kuchniatych dobrała się, kiedy jeszcze były ciepłe. Z tego przepisu ciasteczka wychodzą od razu miękkie, bardzo pulchne wiec nie wymagają leżakowania. Przygotowanie ich należy rozłożyć na dwa dni, bo ciasto musi przenocować w lodówce. Połowę nadziałam powidłami a połowę upiekłam bez. Po upieczeniu polałam je lukrem i czekoladą ale bez niczego też są pyszne. Inspiracja Składniki: 250 g mąki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPyszne,mocno czekoladowe ciasteczka specjalnie dla mężusia.Polecam bo szybko się je robi i szybko znikają. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej kostka margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 4 łyżki kakao cukier waniliowy 1 gorzka czekolada lub kropelki do zapiekania ok 200 g orzechów włoskich Margarynę zmiksować z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i jajkiem
Niespełnione zdolności kulinarnelekko słodkie z wyraźnym smakiem maku. W czasie świąt takie ciasteczka świetnie zastąpią słodkie, ciężkie wypieki i ulżą brzuchom. SKŁADNIKI: 100g niebieskiego maku 125g masła 100g cukru duża szczypta soli 75g mąki pełnoziarnistej 75g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia jajko klasy M do dekoracji: biała czekolada posypki PRZYGOTOWANIE: Mak, masło, cukier, sól, maki, proszek do pieczenia
Pyry na Gazgarnkiem z gotującą się wodą. Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko. W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :) Powstałą masą napełniamy foremki i pieczemy w temteraturze ok 180 - 200 stopni przez +/- 30 minut. Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem i jemy :) Smacznego
Taste Of My Daybiałko 13g. Opinia: Intensywnie kokosowy, nad wyraz przypominający smakiem popularne Bounty, w zdrowszej, niskowęglowodanowej wersji. 7. Baton lowcarb Sneaky 100g Składniki: orzechy ziemne, masło orzechowe, otręby orkiszowe, odżywka białkowa, czekolada gorzka 90%. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 338kcal, tłuszcz 20g, węglowodany 12g, białko 24g. Opinia: Kolejny baton, który wspaniale odwzorowuje znanego nam wszystkim Snickers’a. Powiem szczerze, że smakuje nawet(...)olej kokosowy, daktyle, odżywka białkowa, siemię lniane, mleko bez laktozy, erytrol. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 365kcal, tłuszcz 25g, węglowodany 25g, białko 10g. Opinia: Gdyby nie brak charakterystycznej chrupkości dla ciasteczek Oreo, baton ten, byłby idealnym odwzorowaniem tego smaku! Palce lizać. 9. Baton bezglutenowy karmelovy 90g Składniki: masło orzechowe, migdały, odżywka białkowa, daktyle, mąka ryżowa, mleko migdałowe, erytrol. Wartość odżywcza: wartość
Be Fit Be StrongLody kawowe z czekoladą domowe lody o smaku kawy mokka. Lody kawowe z czekoladą czyli lody mokka smakują obłędnie. To cudowny pomysł na letnie orzeźwienie i
Cztery FajerySzybkie muffinki cytrynowe to deser, który z pewnością zachwyci każdego domownika. Ciasteczka są szybkie i proste w przygotowaniu. Sekretem każdych muffinek jest ich oddzielne wymieszanie suchych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne, aromatyczne, mocno kokosowe muffiny. Bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Delikatny, mięciutki środek i chrupiąca skórka. Do tego polewa z białej czekolady i kokosowa
Moja kraina smakówKolejny pomysł na „Tłusty czwartek”. Tym razem są to churros, czyli pączki hiszpańskie, które przygotowuje się z ciasta parzonego i smaży na głębokim tłuszczu
Oryginalny smakKolejna propozycja na ciastka z płatków jaglanych z dodatkiem masła orzechowego ...pychotka SKŁADNIKI 135 g płatków jaglanych, 50 g cukru trzcinowego 1/4 tabliczki
słodki bratekMuffin (wym. mafin lub zdrobniale muffinka, muffinek) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi (np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, owocami, a nawet orzechami
mojewypiekiinietylkoCzekoladowe, rozpływające się w ustach chrupiące batoniki z kawałeczkami orzechów, w solonym karmelu… pycha! Bo nie ma nic lepszego niż połączenie solonego karmelu i czekolady. Batoniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTakim wypiekiem zaskoczycie domowników i gości! Wilgotna babka, w której smak szpinaku jest niewyczuwalny, a kolor ciasta przepiękny! Do tego chrupiące migdały i posmak czekolady… Składniki
Nie tylko w kuchniSkładniki: 4jaja, 2 szkl. mąki pszennej tortowej, 1szkl.cukru, 1szkl. oleju, 1łyżka kakao, 1łyżeczka cynamonu, 1łyżeczka sody, 1łyżeczka proszku do pieczenia, 6dużych jabłek, czekolada, garść lub dwie
W kuchni u Monikiskładniki: 190 g maki 20 g kakao 180 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 60 g gorzkiej czekolady 85 ml oleju 1
Domowy Smak JedzeniaMaj jest najlepszym czasem dla miłośników rabarbaru, a jeszcze gdy na działce ktoś ma własne krzaczki rabarbaru ;)Proponuję dziś ciekawe połączenie rabarbaru i gorzkiej czekolady :)Pycha
Lawendowe Niebo"Pierniczki.. Tak to od wielu lat podstawa moich Świąt. Jedne były udane inne trochę mniej, ale zawsze były inne. Lukrowane, oblewane czekoladą, można je zrobić
Słodkie PrzyjemnościBabeczki Pająki na pewno zrobią dobre wrażenie na każdym halloweenowym przyjęciu. Wbrew pozorom ich przygotowanie wcale nie jest trudne. Potrzebne będą babeczki i krem, do tego
Ciastkozercy