Składniki: na 15-20 sztuk 1 kostka masła 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii lub 1 op cukru waniliowego 0,5 kubka mąki krupczatki marmolada
Luźna KuchniaSkładniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 3 jajka 2 szklanki mleka ½ szklanki oleju kilka kropli aromatu waniliowego 500 ml śmietany kremówki
Świat CiastaNajprostszy przepis na pyszny serniczek. Jesli potrzeba chwili żeby zrobić cos pysznego polecam ten przepis! Składniki: 1kg sera waniliowego w wiadereczku 2 galaretki owocowe( u mnie
Z Majeczką w kuchniPyszna wilgotna babka o cytrynowym smaku.Babka zachowuje długo świeżość dzięki dodatkowi serka homogenizowanego :) Składniki: 3 jajka, 200 g cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 150 g miękkiego
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniagrudek i przypalonych garnków! Skuś się na "Budyń ulubiony": śmietankowy, waniliowy lub czekoladowy. Uwielbiam budynie Dr. Oetkera - zawsze się sprawdzają. Są aksamitne i kremowe i świetnie smakują. Sprawdzają się jako baza do kremów. Perełki cukrowe sprawdzają się świetnie do dekoracji tortów, ciast i ciasteczek. Poręczne szklane opakowanie i dozownik pozwalają łatwe korzystanie z produktu. Wykorzystuję je bardzo często
kolorowotorcikowolodówce smakuje pysznie. Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa Składniki na spód: 200 g ciasteczek 80 g stopionego masła/ margaryny Kasia Masa budyniowa: 2 budynie na 0.5l 600 ml soku 3 łyżki cukru 3 dojrzale brzoskwinie 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru ½ paczki cukru waniliowego 1 duża beza Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy
Mia Cucina SofietaDzisiaj pomysł na : - pyszne zdrowe lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasteczka owsiane ! :) Składniki: 3 szklanki płatków owsianych górskich 5 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego 2 jajka garść orzechów włoskich pół jabłka kilka truskawek ( około 4/5) garść rodzynek Przygotowanie: 1. Płatki owsiane wsypujemy do miski, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce(...)cukru waniliowego i odrobimy aromatu pomarańczowego (w wersji fit można zrezygnować z cukru :) Na koniec ubijamy na sztywno pianę z białek i dodajemy do całości bardzo delikatnie mieszając. 2. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i wykładamy blachę papierem do pieczenia. W moim przypadku użyłam foremek z określonym kształtem, które wypełniłam masą owsiankową. Ciasteczka pieczemy
Zdrowo kolorowo lifestylowowitamin z grupy B, fosforu, wapnia, magnezu, cynku oraz żelaza. Są naturalnym źródłem przeciwutleniaczy i salicylanów dzięki czemu przyczyniają się do poprawienia odporności organizmu i działają niczym roślinna aspiryna. Ciasteczka owsiane są bardzo proste do wykonania i można je długo przechowywać. Są wspaniałe jako szybka przekąska lub małe śniadanie. Warto zawsze mieć je przy sobie a wtedy nigdy nie dopadnie(...)dodać pokrojone masło, zmiksowane daktyle i ekstrakt waniliowy lub cynamon. Zagnieść. Masa będzie dość wilgotna i taka ma pozostać! Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190C. Z masy odrywać kawałki ciasta, formować kulki, każdą rozpłaszczać na dłoni i układać na przygotowanej blaszce do ciasta. Piec ciasteczka przez około 25 minut, aż nabiora pięknego złotego
maniapieczeniaczekoladą, przepis zaczerpnęłam ze strony mojeciasto.pl. Ciasteczka robiłam już kilka razy bo bardzo nam smakują. Są proste w wykonaniu i nie potrzeba foremek do wykrawania. składniki: 125 g masła lub margaryny 170 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 100 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)grubości ok 4-5mm. Ciastka ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 10-15 minut funkcja termoobieg, aż ciasteczka się zarumienią
Monia miesza i gotujepowoli wlewaj część karmelu, nie przerywając miksowania. Krem wstaw na kwadrans do lodówki, a następnie zmiksuj ponownie. Gotowy krem powinien być gęsty na tyle, by móc się rozsmarowywać. Krem waniliowy W rondlu podgrzej mleko wraz z przeciętą na pół laską wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj obie mąki i zmiksuj ponownie do gładkości. Rondel ściągnij(...)macie teflonowej, wtedy uformuj okręgi o średnicy 3-4 cm. Ciasteczka odstaw na 30-60 minut do wysuszenia, aby z wierzchu powstała twarda skorupka. Piecz w 160ºC przez 12-15 minut. Odstaw do wystudzenia, a następnie ściągnij je z maty. Gotowe makaroniki przełóż kremem karmelowym (tylko kilka) i waniliowym (resztę). Przekładania i dekoracja Blat posmaruj częścią kremu i przykryj
Food Squaresię po domu. Cynamonowo jabłkowe ciasteczka to ciasteczka do których wrócę na zbliżające się święta a dziś będziemy się nimi delektować razem z ulubioną kawą. Składniki na ok 40 szt : na ciasto : 200 g miękkiego masłą 500 g mąki 120 g cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka aromatu waniliowego ok 100 ml mleka na nadzienie(...)jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki masła sok z połowy cytryny łyżeczka cynamonu Przygotowanie : Miękkie masło ucieram z cukrem, dodaję jajka, aromat waniliowy i mąkę wcześnie zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ugniatam ciasto, w razie konieczności dodaję mleko tak aby ciasto było elastyczne lecz nie klejące. Owinięte folią schładzam je przez ok godzinę w lodówce. W między czasie przygotowuję
Mechanik w kuchniwykopią?.... ;) Moje ciasteczka to amoniaczki. Stare, dobre i chyba troszkę zapomniane obecnie. Piekłam je pierwszy raz, ale wiem że nie ostatni, bo są bardzo smaczne i mogą długo postać. No, powiedzmy...o ile nie zostaną zjedzone przez łasuchy. Moje ciastka nie postoją do świąt na pewno ;) Składniki: 125 gramów margaryny , 2 jajka , 150 gramów cukru , cukier waniliowy(...)łyżeczki amoniaku , 1/2 kg mąki , 1/2 szklanki mleka , przyprawa piernikowa - opcjonalnie, barwniki spożywcze - opcjonalnie. W lekko ciepłym mleku rozprowadzić amoniak. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać mąkę i mleko z amoniakiem. Zagnieść wszystko na gładkie ciasto. Do części ciasta dodałam sporą łyżkę przyprawy piernikowej i dokładnie zagniotłam. Tak samo postąpiłam z dodawaniem barwników: dolewałam
Codzienna kuchnia niecodziennainna dodatkowo: mąka do podsypywania WYKONANIE Ciasto można zagnieść już dzień wcześniej i włożyć do lodówki. Do miski wsypać zmielone orzechy, dodać obie mąki, szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, masło w temperaturze pokojowej, wbić jajko i zagniatać do połączenia składników. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C, blaszki(...)mocno podsypać mąką i rozwałkować na niej ciasto na grubość 1-2 cm, po czym wykrawać koła i przekładać na blaszkę. Pozostałe ciasto ponownie zagnieść i włożyć do lodówki. Ciasteczka piec 12-13 minut, wyciągnąć i zostawić na gorącej blaszce (po wyciągnięciu z piekarnika będą wydawać się miękkie, ale dojdą na blaszce). Procedurę ponowić, aż do zużycia całego ciasta
Passions hobbies lifeCzas pieczenia: około 15 minut Temperatura pieczenia: 180 °C
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPyszne ciasto połączone z miksem owoców - śliwek, jabłek i brzoskwiń zalanych puszystą pianką to smak nadchodzącego lata... Ciasto: 4 szklanki mąki 5 jajek 3 łyżki oleju
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia