spód robię zawsze wykorzystując tak na prawdę resztki ciasteczek w domu, tym razem miałam jeszcze kilka pierników, które zostały z grudnia, kilka ciastek migdałowych i kilka kruchych. To świetny przepis zero weste! Oczywiście możesz wykorzystać do tego ciasteczka typu digestive czy herbatniki. Kolejna masa w zależności czy chcemy bardziej orzechowy baton czy też mniej to warstwa albo z mielonymi(...)orzechowym. Potem sos karmelowy - dulce leche, z dodatkiem orzechów lub bez i czekolada. Czekoladą możesz oblać batony z każdej strony, lub po prostu polać finezyjnie, pełna dowolność, kto co woli i jak lubi. No to lecimy krok po kroku z tym ultra prostym przepisem! Przy czym ostrzegam batony są mega mega dobre! ;-) BATONY A'LA TWIX spód: - 350 g ciasteczek
SMYKWKUCHNIciasteczka z konfiturą, których nie może zabraknąć w świątecznym repertuarze, bo są lubiane przez wszystkich. Upiekłam dwie wersje - migdałową i orzechową, a do przełożenia wykorzystałam domowe przetwory. Całość naprawdę jest bez cukru - nawet przypudrowane są zmielonym ksylitolem :) Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g zmielonych migdałów lub orzechów 80 g ksylitolu
FitKotBabeczki w wersji mini. Kruchy spód, w środku powidła śliwkowe a na górze orzechowa beza. Smaczne i podzielne. Długo zachowują świeżość i idealnie sprawdzają się w
Ala piecze i gotujePachnące, kruche i pyszne. Do tego błyskawiczne do zrobienia I na dodatek bez jajek i białej mąki. Brzmi dobrze? No to do dzieła! Co nam trzeba
LatosiowydomUwielbiam ciasteczka na bazie płatków owsianych i jaglanych, z dodatkiem masła orzechowego są przepyszne. Chwila mieszania i gotowe. SKŁADNIKI 1 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. słonecznika, 1/2 szkl. płatków owsianych, 1/2 szkl. płatków jaglanych 150 g masła, 2 łyżki masła orzechowego, 1/3 szkl. cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka cukru waniliowego, wiórki kokosowe do obtoczenia ciastek WYKONANIE
słodki bratekChyba każdy zna Nutellę, czyli popularny krem czekoladowy z dodatkiem orzechów laskowych. Choć pamiętam jego smak to nigdy nie gościł w moim domu ze względu na
Di gotujetruskawek 1/2 szklanki cukru ( do smaku) 1 cukier waniliowy 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki letniej wody truskawki do dekoracji 300 g zmielonych markizów orzechowych 2 łyżki masła tortownica o średnicy 20 cm Wykonanie : Ciasteczka mielimy z masłem w blenderze.Następnie przekładamy do tortownicy i dobrze ubijamy spód.Wkładamy do lodówki na 15 minut. 3 galaretki rozpuszczamy
Sama słodycz i szczypta chiliniż ta z ryżu białego. Idealna do sporządzania zawiesiny do zagęszczania sosów, zup, mieszanek warzywnych. Można ją wykorzystać do pieczenia słodkich wypieków, naleśników, ciast, ciasteczek, a także chlebów, pizzy. MĄKA OWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów, nerkowców, rodzynek i nasion - słonecznika, lnu, sezamu, pestek dyni
Zdrowie na języku :Pnaszym stole, wszystkie pyszne i godne uwagi! Pierniczki najlepsze na świecie! Zimtsterne Ciasteczka cynamonowe Brunsli Milanais Crinkles Czekoladowe serduszka Cranberry Noël Lebkuchen Orzechowe rożki Sernik dyniowo-fistaszkowy Sernik kawowy Sernik teściowej Pierogi ruskie Pierogi z kapustą i grzybami
Przepysznik - BLW i nie tylkowczoraj przyszła do mnie super paczka jako nagroda w konkursie kulinarnym w którym niedawno wzięłam udział <3 Mój przepis na 3-składnikowe batoniki orzechowe został wyróżniony i oto co było w paczce *.* (+jeszcze ciasteczka owsiane i jęczmienne, batony proteinowe - te rzeczy nie są wegańskie wiec nie ma ich na zdjeciu
breakfast of dreamswiórkach kokosowych Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub ciasteczek miksuję w blenderze. Dodaję serek waniliowy i łyżeczkę masła orzechowe. Wszystko ugniatam. Z ciasta formułuję małe kulki i obtaczam w wiórkach kokosowych. Zostawiam je w lodówce, najlepiej na całą
Kuchnia co dniawygodnie na tarasie łapiąc ostatnie promyki słońca. Wokół cisza i spokój. Popijam moją ulubioną kawę i zjadam słodkie co nieco. Czasem są to moje ulubione ciasteczka, czasem trufelki domowej produkcji a dziś przekładaniec jabłkowo-orzechowy, który często piekę o tej porze roku. Jest to wyśmienite ciasto wielowarstwowe z marmoladą jabłkową i kremem orzechowym. Smakuje wybornie, ładnie się prezentuje i długo
Wiem co jemDlaczego ciasto nazywa się "magiczne"? To bardzo proste - podczas pieczenia ciasta samoistnie tworzą się warstwy kremu budyniowego (czasami dwie o różnej barwie i gęstości
Przepisy Aleksandrykolejne moje próby z różnymi „dziwnymi” mąkami i tym razem wykorzystałam mąkę arachidową, czyli zmielone drobno orzeszki. Ciacha są mocno orzechowe, kruche i pachnące orzeszkami W towarzystwie mąki orkiszowej i ryżowej, oczywiście bez cukru. Kruche ciasteczka arachidowe bez cukru około 70 małych ciasteczek 90 g mąki z orzechów arachidowych (lub zmielonych drobno orzeszków) 100 g mąki orkiszowej razowej
Fitkot