Pomysł na pyszny, zdrowy i bezmięsny obiad np. w piątek. Przecież nie zawsze musi być mięcho " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kotlety
Oryginalny smakMój własny, a zarazem ulubiony przepis na BATONY MUSLI FIT. Będę do niego wracać jeszcze nie raz, kiedy mi tylko przyjdzie na nie ochota, bo te
Calzonella.comuczestnikom akcji chciałabym bardzo serdecznie podziękować za Wasze owsiankowe wpisy, które z chęcią przygotuję w swojej kuchni. :) Oprócz typowych owsianek, pojawiły się także wpisy na jaglanki, gryczanki, owsiane gofry, ciasteczka i trufle. Chyba potrzeba nam będzie więcej takich wspólnych akcji! :) Bloggerki, które dodały ponad 10 wpisów do naszej akcji to: Daria - An Apple A Day Navynut - Navynut Klliisiaa(...)bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem i Masłem Orzechowym / Amaranth Porridge with Banana and Nut Butter (vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue Almonds Kawowa Owsianka z Chia / Mocha Chia-Oatmeal (raw vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue Almonds owsianka no.23
Chocolate Stop TemptingKrem z czarnym sezamem jest nieco osobliwy w smaku. Stanowi połączenie sezamu i cukru , które przywołują na myśl popularne ciasteczka sezamowe utopione w przepysznym miodzie. Bazą tego kremu jest pasta z czarnego sezamu . Tutaj przyrządziłam ją w wersji na słodko, z dodatkiem miodu . W krajach azjatyckich często używa się jej w wersji wytrawnej. Znana jest tam pod nazwą Tahini . Pasta(...)mleka 2 szt żółtek jaj 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1-2 łyżek mąki pszennej 300 g masła Instructions Sezam prażymy na patelni, aż do momentu gdy zacznie wydzielać orzechowy zapach. Ostudzony przekładamy do misy blendera/ malaksera i miksujemy, aż do momentu gdy zacznie wydzielać się olej. Po kilku minutach utworzy się gładka pasta. Do pasty dodajemy miód i znowu blendujemy
SmartBake.plLubicie brownie ? Ja bardzo… Mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne To takie ciasto, które zawsze wychodzi. Dlatego przygotowałam mini brownie z dodatkiem mielonych migdałów i likieru
Oryginalny smakPyszne i bardzo zdrowe batoniki z daktyli i płatków z orzechami bez pieczenia. Wegetariańskie batoniki energetyczne wykonane tylko z naturalnych składników i bez dodatku cukru. Idealna
Kuchcik gotujeOd września rozpoczynamy przygodę ze szkołą! Nie wiem, kto jest tym faktem bardziej podekscytowany - przyszła pierwszoklasistka, czy jej rodzice. Z końcem wakacji czeka nas wiele zmian
Kulinarne InspiracjeMoja Mama #Porady - co zawsze warto mieć w lodówce Top 5 najpopularniejszych wpisów czerwca to: #Porady - jak sprzątać kuchnie #Porady - co zawsze warto mieć w lodówce Ciasteczka owsiane z bakaliami #Inspiracje - Moja Mama Chrupiące bułeczki na truskawkach Ponownie na topie były wpisy poradnikowe, cieszę się, że moje porady i wskazówki tak Wam się podobają - szykuję nowe inspirujące(...)Domowe nice cream - czyli lody na bazie mrożonego banana Focaccia z pysznymi dodatkami Puddingi z chia i owocami Domowe kokosanki Jagodzinaki Dżem brzoskwiniowy i/lub malinowy Zawijane bułeczki z masłem orzechowym i dżemem A jakie Wy macie plany, nie tylko kulinarne, na lipiec? Podzielcie się nimi w komentarzach
Cooking MonsterMazurek z nadzieniem z uprażonych i zmielonych na pastę orzechów włoskich oraz serka mascarpone. Polałam go roztopioną czekoladą i posypałam posiekanymi orzechami. Jeśli zdecydujecie się go
Oryginalny smakBudyń jaglano – kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove to pożywny fit deser lub słodkie śniadanie. Bardzo prosty do przygotowania i pyszny. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną
Oryginalny smakDzień dobry, Z Toskanii , oprócz kilku butelek wina, oliwy, sera pecorino i ciasteczek cantuccini , przywiozłam także paczuszkę wyjątkowego produktu, pszenicy farro . Pszenica farro , zwana u nas również płaskurką, to bardzo stara odmiana pszenicy, uprawiana ponoć już od neolitu na terenie Mezopotamii, Syrii, Egiptu i Palestyny. Spokrewniona z pszenicą orkisz, czasem jest z nią mylona. W czasach starożytnych używano(...)ceny! :) Dlaczego? Pszenica farro jest przede wszystkim bardzo smaczna. Po ugotowaniu jej ziarna są duże i przypominają kaszę pęczak. W smaku też jest do niej podobna, ma posmak lekko orzechowy. Już żałuję, że przywiozłam z Toskanii tylko jedno opakowanie, całe już wykorzystałam (zrobiłam jeszcze "farrotto" - risotto z grzybami, na które przepis opublikuję w środę). Co najważniejsze farro bardzo smakuje mojemu
Chilli Czosnek i OliwaJak długo gotować ryż Jak ugotować ryż basmati, jaśminowy, brązowy i inne rodzaje ryżu. Jak długo gotować ryż bez torebki, żeby był sypki i puszysty ? Jak
Cztery FajeryKruche czekoladowe ciasto wypełnione czekoladowym ganache z dodatkiem pasty z orzechów włoskich i udekorowane uprażonymi i posiekanymi orzechami włoskimi. Tarta jest prosta do wykonania i pyszna
Oryginalny smakProfiterole to malutkie ptysie wypełnione dowolnym kremem. Nadzienie może być słodkie lub wytrawne. Moje są z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym
Oryginalny smakOryginalne w smaku pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi polane masełkiem z miodem i uprażonymi orzechami. Mniam… To świetny pomysł na bezmięsny
Oryginalny smak