ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:372/654)

sernik na zimno z musem truskawkowym 383

Składniki (na tortownice o średnicy 24cm): spód: - 150 g pełnoziarnistych herbatników - 100 g masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera w wiaderku  - 0,5

Cook&Love
Torcik z malinami i musem z białej czekolady 232

musu dałam dwie całe, a nie trzy czekolady , ale jak ktoś lubi bardziej słodkie, to musi dać trzy i zamiast truskawek maliny . Przepis polecam, bo warto zrobić :)) Udanego dnia Wam życzę :)) Inspiracja: klik Składniki na ciasto tortownica 23 cm: 50 g gorzkiej roztopionej i przestudzonej czekolady 2 duże jajka 50 g masła 50 g cukru 50 g mąki pszennej

kruche babeczki
Rabarbarowy śmieciowiec 130

dorzucam bakalie, wbijam jajka, dodaję trzcinowego cukru i całość zasypuję mąką. Czekam, by wymieszać i upiec to ciasto. Proste, łatwe? Zrobicie? Koniecznie! Przepis na rabarbarowy śmieciowiec ukazał się także w drugim numerze naszej blogerskiej Chochli . Składniki : * 4 łodygi rabarbaru * jabłko * 200g truskawek * szklanka cukru trzcinowego * łyżka cukru waniliowego * garść rodzynek * 3 jajka * 2 łyżki kakao * garść orzechów włoskich * 2 szklanki

Magiczne Życie Marty
Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami 351

Torty bezowe mają u mnie jeden minus, za szybko znikają ze stołu.Jest delikatny,słodki i smakuje obłędnie.Nie będę więcej pisać o zaletach po prostu

Ala piecze i gotuje
Kruchutkie ciacho z rabarbarem i wiśniową pianką :) 119

łyżek cukru Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części :) Jedna to 2/3 ciasta, a druga to 1/3. Wkładamy do zamrażalki. Składniki na warstwę owocową: - ok. 1 kg rabarbaru (można zastąpić innymi owocami, truskawkami, jabłkami itp.) - 5 łyżek cukru Rabarbar pokroić w niewielkie kawałeczki i wymieszać z cukrem. Składniki na wiśniową piankę: - 5 białek - kisiel

Zdrowie na języku :P
Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką 85

Potem były truskawki, wiśnie, porzeczki, agrest... I tak przerabiając po kolei różne sezonowe owoce (i warzywa) doszłam do śliwek. Kojarzą mi się one z końcem wakacji i już trochę jesiennym klimatem (nie bez powodu zresztą), ale jesień jeszcze przed nami, więc cieszmy się latem i ciepłymi dniami (nawet mi się zrymowało ;-) A zatem zapraszam na proste, ucierane ciasto ze śliwkami

Arabeska waniliowa
Tort śmietankowo – truskawkowy 163

wykładamy papierem do pieczenia , samo dno. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty. Krem śmietankowy: 750 ml śmietany(...)mąką ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy, ciągle mieszając około minuty, do lekkiego zgęstnienia. Następnie delikatnie wsypujemy resztę truskawek i delikatnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Wykonanie: Krem dzielimy na 4 części. Na pierwszy blat ciasta kładziemy połowę musu truskawkowego. Na mus wykładamy 1/4 kremu. Przykrywamy biszkoptem. Ponownie wykładamy resztę musu, nakładamy kolejną porcję kremu, rozsmarowujemy i przykrywamy ostatnim

Made By Mom And Son
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 344

Mój tort urodzinowy bez truskawek nie ma prawa bytu, więc te owoce są, które świetnie spełniły swoje zadanie. Zrównoważyły słodycz i w ogóle połączenie herbaty, czekolady, kwaśnej limonki i truskawek z miętą połączyły się w tort świeży o niepowtarzalnym smaku, taki oryginalny, jak JA :) Nie jest za słodki, ani mdły, dla mnie idealny!  Każdy czerwony wyraz w tym poście(...)Potem przesianą herbatę Matcha. W tym momencie wyłączyłam mikser i do masy jajecznej przesiałam mąki, które wymieszałam już łyżką, mieszając energicznie ruchami od dna, tak aby maksymalnie napowietrzyć masę. Ciasto biszkoptowe wylałam do tortownicy o średnicy 23 cm, której dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 150-180 stopni przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Upieczonym biszkoptem

Blondynka Gotuje
Dietetyczny sernik na zimno z truskawkami i jagodami! NAJLEPSZY NA LATO! 506

Wiosna i początek lata, to czas który uwielbiam, obfituje on w świeże, sezonowe i przepyszne owoce i warzywa. Zaczyna się sezonem na truskawki, potem maliny, czereśnie

SMYKWKUCHNI
pyszne placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym... 130

szklanka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, jabłka 2 sztuki duże, truskawki 50 dag, cukier puder 2 łyżki, śmietana 12% 330 gram, cukier puder do posypania Mąkę przesianą , mleko, budyń, cukier, sól, aromat arakowy, wodę gazowaną rózgą dobrze wymieszać na gładkie ciasto(...)powinno być nie za gęste dość lejące. Obrane jabłka zetrzeć na tarce "plasterki" do ogórków, dodać do ciasta i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut. Na gorącym oleju rzepakowym smażyć placuszki na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy. Umyte truskawki z cukrem pudrem, śmietaną zmiksować blenderem, podawać do placuszków, posypać pudrem cukrem i polać musem przed jedzeniem

W Mojej Kuchni Lubię
Trifle truskawkowe 154

sprobowac wykonac prosty i niezbyt wymagajacy deser ze swiezych, okresowych owocow - wybor padl oczywiscie na truskawki.  Trifle - to stary angielski deser, znany juz w XVI wieku i stopniowo modyfikowany, az do osiagniecia obecnej formy w XIX wieku. Sklada sie z ciasta biszkoptowego, owocow, custurdu (sosu angielskiego), soku owocowego lub galaretki i bitej smietany, ulozonych warstwowo.  Jak wspomnialam

Codzienne Gotowanie
Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką 299

Kruszonką - czyż nie są urocze? ;) Z pewnością każde dziecko nie przejdzie obok nich obojętnie.Kuszą wyglądem, kształtem, zapachem i przede wszystkim smakiem. Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z ulubionymi owocami, a wszystko posypane uwielbianą przez wielu kruszonką - proste, a zarazem świetne połączenie, któremu trudno się nie oprzeć. Drożdżóweczki idealne na przyjęcia, pikniki, kinderbale - gdzie się nie pojawią(...)dowolnych owoców np. malin, truskawek, brzoskwiń, jagód, borówekKruszonka:4 łyżki mąki2 łyżki cukru3 łyżki masłacukier waniliowyMini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką - Sposób przygotowania:Mleko lekko podgrzewamy. Rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy łyżkę cukru, 3 łyżki mąki - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką konsystencje więc najlepiej przygotować

Słodka Strona
Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą 125

czym przepadałam. Nigdy nie czułam tej zbiorowej fascynacji i szaleństwa rabarbarowego. Kojarzył mi się z niesmacznym kompotem i kwaśnym ciastem. Omijałam go więc szerokim łukiem. Skusiłam się, aby przełamać tę niechęć, dopiero po owsiankowych warsztatach, kiedy przygotowywaliśmy tartę z truskawkami i rabarbarem. Okazało się, że rabarbar może dobrze smakować połączony z odpowiednimi dodatkami. Kupiłam więc kilka czerwonych łodyg i wymyśliłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Vol-au-vent z pianką truskawkową 66

kawałków ciasta francuskiego. Z ciasta wycina się trzy okręgi, w dwóch z nich wycina się jeszcze mniejszy otwór i wszystkie łączy ze sobą białkiem. Po upieczeniu wyrośnięte ciasto przypomina mały garnuszek z pokrywką, która powstaje z wyciętych małych okręgów. Uformowane w ten sposób babeczki mogą być samodzielnym daniem lub wykwitną przystawką. Składniki:     15 sztuk " foremek" z ciasta francuskiego(...)vent/ kupionych lub upieczonych samodzielnie/   15 małych łyżeczek frużeliny truskawkowej   1 białko   3 łyżki cukru   150 g truskawek   listki mięty i kilka truskawek do dekoracji  Przygotowanie: Umyte, obrane truskawki połączyłem z cukrem i zmiksowalem na gładki mus (ok. 5-6 min., aż powstała gęsta, puszysta masa ). Ubiłem białko i dodałem mus truskawkowy i przy

R'n'G Kitchen
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 294

wymieszać łyżką.Zagłębienia formy do muffinów  wysmarować masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto, posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady.Piec w temp.200 st. C przez 20 minutPo ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami.Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania