ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:176/654)

Mini tarta z truskawkami 122

truskawkowy ruszył pełną parą, bo co widzę smaczne przepisy to królują te owoce. Ja dziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie mini lato w foremce! Miłego wszystkim!   Składniki(...)lodówki na 30 min. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto nakłuć widelcem i piec ok 20 min. W tym czasie przygotować budyń (robiłam z torebki). Wyjąc ciasto z piekarnika, nanieść gotowy budyń, przyozdobić truskawkami, i odłożyć do ostygnięcia. Smacznego

pink envelope
Tarta z truskawkami 138

sezon truskawkowy rozpoczął się u mnie pełną parą!Ciasta … naleśniki … zapiekanki … koktajle i …. i tarty!Tak – tarty!Dziś mam dla Was przepis na zwykłą , klasyczną i zarazem bardzo smaczną tartę z truskawkami.Robi się ją błyskawicznie i błyskawicznie znika!Jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości!Polecam!SKŁADNIKI :( Blacha 20 x 24 cm )* mąka(...)cukier wanilinowy – 1 op* proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczkiDODATKOWO:* truskawki – ok. 400 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym.Dodajemy zwykły cukier , miękką margarynę i gęstą śmietanę.Wszystko dokładnie razem wyrabiamy , a następnie rozwałkowujemy.Przygotowanym ciastem wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Na wierzch układamy oczyszczone i pokrojone truskawki.Wkładamy do nagrzanego na 180C

Ostra na Słodko
Zimowa karpatka 94

szczyptę soli. Ciasto dzielimy na pół i wykładamy na blaszkę o wymiarach 25X30 cm, lekko wysmarowaną masłem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy około 20-30 min. Czas pieczenia podany jest orientacyjnie i może być inny dla każdego piekarnika. W czasie pieczenia nie zaglądamy do ciasta bo „góry” nam opadną. Ciasta studzimy. Ja piekłam ciasta oddzielnie(...)sekund, na najniższą moc wtedy łatwiej się rozpuści. Truskawki mrożone rozmrażamy i miksujemy na mus. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, a pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier puder na przemian z serkiem mascarpone. Na koniec wlewamy zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy jeszcze chwilę do czasu połączenia się składników. Ciasta przekładamy kremem truskawkowym, wierzch możemy udekorować cukrem pudrem

To co lubię - gotuję i polecam
Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek 189

Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „pieczenie jest proste”). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek Składniki: Ciasto: 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 140g miękkiego masła 120g płatków owsianych górskich 80g ciemnego cukru dark muscovado (można użyć białego) Krem: 120g gotowego ser na sernik (zmielonego(...)twarogu) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany Dodatkowo: około 300g truskawek, umytych i przepołowionych 1 galaretka truskawkowa posiekane pistacje do ozdoby Ciasto: 1. Do blendera przekładamy płatki owsiane i krótko miksujemy, żeby tylko troszkę rozdrobnić płatki ( patrz FILM ). 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto

Mała Cukierenka
CHRUPIĄCE CIASTECZKA Z TRUSKAWKAMI 214

op.ciasta francuskiego1 jajkocukier waniliowy do posypaniakilka truskaweklistki mięty do dekoracjiWykonanie:Płat ciasta pokroić na kwadraty (u mnie o boku ok 5cm). W połowie kwadratów wyciąć okrągły otwór  kieliszkiem. Na cały kwadrat kłaść kwadrat z otworem, docisnąć zewnętrzne boki, żeby się dobrze skleiły. Na środku, w otworku ułożyć truskawkę . Każde ciastko posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać odrobiną cukru waniliowego.Piec

Walijskie Pichcenie
Biszkoptowe z serem i galaretką 189

lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia

Kuchnia Danusi
CIASTO Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I GALARETKĄ 278

Lekkie ciasto z puszystą pianką jogurtową z truskawkami i galaretką na spodzie z ciastek Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym smaku :) Składniki: Na spód: * 300 g ciastek degistive * 120 g roztopionego masła Na piankę: * 500 ml śmietany kremówki * 5 serków homogenizowanych truskawkowych po 150 g każdy * 400 g truskawek * 3 łyżki żelatyny namoczonej

Zrób to smacznie
Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) 190

truskawki nadały letniego, sezonowego smaku. Myślę, że to taka fit wersja klasycznego wypieku. Spróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka(...)pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Wylać

FitKot
Ciasto rabarbarowe z nutą kokosową 159

powinno się kroić tego ciasta na ciepło, ale nie mogłam się opanować Składniki: - 3 jajka; - 100 g margaryny lub masła; - 100 g cukru pudru; - 6 łyżek mleka; - 15 dag mąki pszennej; - 15 dag cukru kryształu; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 5 łyżek mąki ziemniaczanej; - 5 łyżek wiórek kokosowych; - 25 dag rabarbaru - 25 dag truskawek; Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Margarynę(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Całość wymieszać na gładkie ciasto. Spód tortownicy 24 cm wyłożyć pergaminem, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika, piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Rabarbar oczyścić, pokroić na kawałki, truskawki umyć i pokroić na kawałki. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dalej ubijając wsypać cukier kryształ. Pianę połączyć z wiórkami

dom-agi.pl
Bezglutenowe knedle z truskawkami 109

sól truskawki Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj blenderem. Truskawki umyj o obierz. Do ziemniaków dodaj jajko i mąkę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Umieść na nim truskawkę i dokładnie sklej. Przygotowane knedle wrzucaj do wrzącej, lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotuj jeszcze 2 minuty i delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową. Możesz podawać posypane cukrem lub polane

Kuchnia bezglutenowa
Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 525

Przepyszne połączenie czekoladowego spodu brownie z delikatnym waniliowym serniczkiem. Całość wieńczą truskawki zatopione w orzeźwiającej galaretce... Serniczek upiekłam na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni jego smakiem i efektownym wyglądem. Każdy prosił o dokładkę i przepis na to pyszne ciacho. Nawet ja, która staram się ostatnio zrzucić kilka kilogramów nie oparłam się pokusie i zjadłam spory kawałek tego cuda. W końcu(...)tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 50 stopni i piec przez 50 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Truskawki pokroić na połówki, ułożyć na serniku, zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na całą

Smakołyki Asi
Ciasto z truskawkami przekładane galaretką truskawkową 156

Takie ciasto to znakomite orzeźwienie w ciepłe dni. Jest mega wilgotne, wręcz zakalcowate i przepyszne. Aromatyczna galaretka dopełnia całości, polecam do wypróbowania. Truskawki jeszcze są na straganach więc polecam ciasto tym bardziej do wypróbowania już. Ciasto truskawkowe przekładane galaretką truskawkową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drożdżówka na chandrę 175

boki, a w szczególności  mleczna z dodatkami. Upiekłam drożdżówkę, zrobiłam koktajl z truskawki dałam dwie łyżki lodów. Humor poprawiony :) Uwielbiam ją robić, ponieważ nie potrzebuje tyle roboty co przy nie których. dodajesz do niej owoce albo bez. Ważne aby składniki dodawać po kolei. SKŁADNIKI:   Ciasto : 8 dag drożdży (w kostce) 1 szklanka cukru 1 szklanka letniego mleka (podgrzać(...)stopni. Ciasto wylej na wcześniej przygotowaną blachę i posyp kruszonką.  Włóż do nagrzanego piecyka i piecz 40 minut. Przygotuj koktajl truskawkowy ( zmiksuj truskawki i dodaj jogurt naturalny). Odstaw do lodówki. Po wyjęciu ciasta z piecyka odczekaj trochę i pokrój jeszcze ciepłe ale nie gorące ciasto daj na talerz do tego daj dwie łyżki lodów i polej wszystko koktajlem. Słodycz

Misz-masz by Domi
Przepis #148 Krucha tarta z owocami i bezą (bez białej mąki i białego cukru) 120

łyżki dowolnego słodzidła Dodatkowo - polewa z jogurtu natrualnego (150 ml) oraz 30 g odżywki białkowej - kilka borówek i truskawek Wykonanie Do miski wsypujemy obie mąki. Olej kokosowy rozpuszczamy i wlewamy do mąki. Dodajemy żółtka oraz słodziło. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wykładamy na formę do tarty i pieczemy przez około 20 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy(...)beza się zarumieni. Pozostawiamy do wystudzenia. Dodatkowo moja tarte polałam polewą na bazie naturalnego jogurtu oraz odżywki białkowej o smaku kokosowym. Na wierzch ułożyłam kawałki truskawek i borówek. Wystudzone ciasto przechowujemy w lodówce jednak przed podaniem dobrze jest wyciągnąć je chwilę wcześniej. Smacznego

Health-Fit-Life
Tarta z kremem waniliowym, truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi 103

Tarta z okazji Dnia Mamy :) Przygotowałam ją w bardzo krótkim czasie jak na ciasto kruche. Spód jest idealnie chrupiący, nie za słodki. Nadzienie to delikatny krem budyniowy, bez masła i śmietany. Ilość cukru można oczywiście regulować według własnych upodobań. Wierzch można udekorować świeżymi truskawkami, ale znakomicie pasują tu również maliny. Nie mogą być to owoce mrożone. Zapraszam :) Zaskoczcie swoją Mamę(...)niż nasza forma. Formę wysmarować masłem i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze

Chocolate Muffin Blog