ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:156/654)

Kruche ciasto z jogurtową pianką i truskawkami 71

mniejsze kawałki, cukier puder, żółtka, sol oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3. Mniejszy kawełek wkładamy do woreczka, a następnie do zamrażalnika. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wylepiamy dno większym kawałkiem ciasta. Nakłuwamy widelcem.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. pieczemy góra dół bez termo obiegu(...)wlewamy wolnym strumieniem olej. Miksujmy do połączenia się składników. Truskawki umyć i osuszyć. Mniejsze podzielić na połówki, a większe na ćwiartki.  Na wystudzony spód podpieczonego ciasta wylewamy piankę, a następnie układamy truskawki. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach kawałek ciasta z zamrażalnika. Ciasto pieczemy ok. 55 w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu wyciągamy i strudzimy. Przed podaniem

Kulinarne przygody
Pierogi z truskawkami 134

często nie robię i ich kształt pozostawia wiele do życzenia, natomiast w smaku są pyszne. Ciasto jest miękkie i delikatne. Z tego przepisu wychodzi ok 15-16 pierogów, więc od razu radzę zrobić z podwójnej ilości składników, bo znikają ekspresowo. Pierogi z truskawkami SKŁADNIKI: szklanka mąki 1/2 łyżeczki masła szczypta soli 1/3 szklanki wrzątku truskawki PRZYGOTOWANIE: Mąkę wsypujemy do miseczki(...)elastyczne ciasto. Ciasto odkładamy na kwadrans, a w tym czasie gotujemy wodę i przygotowujemy truskawki. Truskawki należy obrać z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka, nakładamy na środek łyżeczkę truskawek i sklejamy. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy 3 minutki od wypłynięcia na wierzch.    Podajemy z jogurtem lub śmietaną i cukrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka leśny mech z kremem śmietankowo - budyniowym 142

Zapewne znacie już ciasto leśny mech na bazie szpinaku,  ma piękny i naturalny zielony kolor i smak szpinaku zupełnie nie jest wyczuwalny. Ja dziś postanowiłam przygotować ciasteczka w nieco zmienionej formie i to nie z owocem granatu tylko z truskawką. 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanka mąki pszennej ½ szklanki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka(...)ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem a następnie dodać roztrzepany budyń i ubić tylko przez moment.   5. Na każdy krążek ciastka wyłożyć łyżkę kremu, posypać rozdrobnionym ciastem i włożyć truskawkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.   przepis bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim ”  pod patronatem serwisu  ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem są ZT Kruszwica

Jadło i czytadło
Ciasto anielskie z sosem truskawkowym 141

Chyba mało kto nie lubi truskawek, dlatego dziś polecam ciasto lekkie, smaczne i tak bardzo truskawkowe jak lubicie...po prostu letnie:) Składniki na ciasto: 8 jajek, oddzielone żółtka od białek szczypta soli 1 szklanka mąki, przesianej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki rozpuszczonej margaryny lub oleju 1/2 szklanki soku z pomarańczy(...)cytryny (26 cm okrągła forma do pieczenia z kominem) Składniki na sos truskawkowy:  800 g truskawek, bez szypułek i pokrojonych w kostkę 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Przygotowanie:  Włącz piekarnik i ustaw go na 180*C. Przygotuj formę do pieczenia z kominem, jednak nie natłuszczaj jej W misce miksera dokładnie zmiksuj żółtka, ekstrakt z wanilii

Proste Potrawy
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 204

Opiszę je jednym zdaniem, są genialnie pyszne, szczególnie kiedy są jeszcze ciepłe. Polecam Ci też przepisy: – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe Przygotowanie: ok 2,5 h Ilość : 9-10 drożdżówek Składniki ciasto: – 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej(...)małą szklanką lub kieliszkiem, ale możesz użyć dłoni. Najlepiej zrobić to zwilżonymi dłońmi lub zwilżonym naczyniem, ciasto może się kleić. Rób wgłębienie możliwie duże, pozostawiając cienkie ciasto na spodzie. Do wgłębienia włóż przekrojone truskawki i rabarbar pokrojony w niewielkie kawałki. Czas na posmarowanie drożdżówek rozbełtanym jajkiem na brzegach, użyj do tego pędzla kuchennego. Z składników na kruszonkę przygotuj ciasto, wyrabiając

nietylkopasta.pl
Ciasto czekoladowe z gruszkami 89

szybko je zrobisz. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto drożdżowe ze śliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki gruszki

nietylkopasta.pl
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 116

sprawdzi się równie dobrze w Waszych domach. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO drożdżowe ze śliwkami i kruszonką PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Ciasto serowe z truskawkami i czereśniami 297

Pyszne, wilgotne ciasto z wyraźnym posmakiem twarogu. :-) Jest ciężkie, zbite, najlepiej smakuje na świeżo, pierwszego dnia. Naszpikowałam je owocami sezonowymi, czyli truskawkami i czereśniami. J est bł yskawiczne w przy gotowaniu, najdłużej trwa drylowanie czereśni... i czekanie na wyjęcie z piekarnika. ; -) 2 szklanki mąki 200g twarogu 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 60ml oleju 2 łyżeczki(...)cukrem waniliowym, olejem, mlekiem i jajkami. Kiedy masa jest jednolita, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do dokładnego połączenia składników. 2. Z czereśni usuwamy pestki, z truskawek szypułki.  3. Ciasto wylewamy na blaszkę do pieczenia (tortownica o średnicy 21 cm), do ciasta wciskamy owoce.  4. Pieczemy w temperaturze 10 stopni przez 40-50 minut, do suchego patyczka

Szefowa kuchni
Truskawki w kremie jagodowym 192

jagód i truskawek, co prezentowałam tutaj . W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem. Jest na tyle gęsty, że może być wykorzystany do tortów albo do innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier

https:KKuchniaMniam
Torcik truskawkowy "ptasie mleczko" 633

Pyszne, bardzo proste ciasto, idealne na upalne dni, pamięta czasy PRl-u, każdy je jadł i każdy uwielbiał. Ciasto prawie z niczego, a jak smakuje! Jest lekkie jak puszek, dlatego najlepiej połaczyć je z lekkimi, jagodowymi owocami, z truskawką duet wprost wymarzony. Spód zrobiłam samodzielnie, a tekstura i smak bardzo przypomina ciasteczka digestive. Oczywiście możesz użyć gotowych ciastek, wtedy ciasto(...)orkiszowej 2000 80 g masła 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu szczypta soli Składniki na nałożenie: 340 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki malinowe 6 łyżek ksylitolu 800 g truskawek Wykonanie: składniki na kruche ciasto, rozkruszyć, zagnieść, uformować w kulę, owinąć folią spozywczą i umieścić na 30 minut w lodówce. Schłodzonym ciastem wylepić tortownicę o przekroju 23 cm, ponakłuwać widelcem i piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
z mascarpone,truskawkami, kruszonka z kaszy manny drożdżowe ciasto... 127

hakiem robota wyrabiać dość gęste ciasto około 8 minut. Ciasto nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę, forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i wyłożyć do formy, wygładzić wierzch i nakładać porcje serka mascarpone. Na serku mascarpone poukładać gęsto połówki obranych, opłukanych truskawek. Do miski wsypać mąkę, cukier, kaszę manną(...)łyżki oleju rzepakowego, kruszonkę rozsypać na truskawkach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej upiec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu - ciasto drożdżowe z dodatkiem mascarpone, truskawek jest obłędnie smaczne, wilgotne, aromatyczne i z chrupiącą kruszonką z dodatkiem kaszy manny.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KREM Z TRUSKAWEK 86

Krem z truskawek do tortu to połączenie kremu śmietankowego z truskawkowym curdem. Truskawkowy curd wychodzi gęsty po długim podgrzewaniu. Gdyby na złość nie chciał Wam zgęstnieć

Słodki Pomysł
Torcik straciatella z białą czekoladą, truskawkami i galaretką 220

Latem uwielbiam zajadać się orzeźwiającymi ciastami z owocami i galaretką. Tym razem przygotowałam pyszny torcik z masą śmietanowo- czekoladową, truskawkami i galaretką. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę. Ciasto zniknęło z talerza w mgnieniu oka.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 białka, szczypta soli, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku(...)Miksuję. Białą czekoladę kroję w małą kostkę. Dodaję do masy. Mieszam. Masę wykładam na biszkopt makowy. 3. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki obieram z szypułek i układam na cieście. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ptysie z masą truskawkową 133

wody 4 jajka 1 szklanka mąki 15 dag margaryny KREM: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone (małe opakowanie) 2 opakowanie śmietan fix 15 dag truskawek 2 łyżki cukru pudru CIASTO: Do większego garnka wlać wodę, dodać margarynę i doprowadzić do zagotowania. Mąkę przesiać przez sito do gotującej się wody z margaryną i wymieszać. Mieszać, aż ciasto zacznie odchodzić(...)cukierniczego i na wysmarowaną brytfannę wyciskać nieduże porcje ciasta. Mogą być pełne kółka, puste kółka lub podłużne. Piec w piekarniku w 190 st. przez ok. 20-25 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. KREM: Śmietanę ubić, dodać do niej śmietan fix i cukier puder. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone. Truskawki zmiksować mikserem, dodać do śmietany i wymieszać delikatnie

Gotuję Testuję