ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:645/1556)

BAJADERKI 327

przygotowaniu deser bez pieczenia, a co najważniejsze - długo utrzymuje świeżość. I nic się w domu nie zmarnuje! Składniki: ok. 800 g ciastek, ciast (resztki ciast bez masy, zakalec, babki, muffinki, drożdżówki bez owoców) 1/2 szklanki mleka 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki kakao 1/2 szklanki bakalii (u mnie: orzechy włoskie, migdały(...)wiórki kokosowe)  30-50 ml wódki lub rumu (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe (do obtoczenia) Wykonanie: W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło oraz gorzką czekoladę. Resztki ciast drobno kruszymy do miski. Dodajemy powidła, kakao oraz posiekane bakalie. Mieszamy. Następnie wlewamy mleko z czekoladę oraz masłem i dodajemy alkohol (ilość zależna od gustu). Zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze pomysły na majówkę 283

babeczek waniliowych – niezawodna pozycja jeśli na pieczenie nie macie za dużo czasu (lub to Wasze pierwsze ciasto tak w ogóle ;) ), mój ulubiony przepis z kategorii nie-do-popsucia. Jako dodatki najlepiej wybrać ulubioną czekoladę lub bakalie, wersja ze świeżymi owocami bywa nieco bardziej kapryśna. W wersji piknikowej, wygodnie zabierzemy je do koszyka, a jeśli zostajemy w domu plusem(...)serniczki na zimno w słoiczkach . Można zrobić je dużo wcześniej i wygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem

Ciastkozercy
Ciasto wiśniowo-budyniowe 215

Ciasto-przekładaniec z masą budyniową i pianką wiśniową z dodatkiem owoców. Dosyć praco- i czasochłonne, ale warto się poświęcić :) Robiłam je po raz pierwszy i muszę przyznać, że na jednorazowym wypieku się nie skończy. Ciasto jest wysokie, ładnie się prezentuje po przekrojeniu. Mimo, że zawiera w sobie sporo tłuszczu to nie jest mdłe, a to za sprawą soku

MyCookBook.pl
Chipsy z mango 211

Mango jest owocem o szerokim zastosowaniu. Sproszkowane zielone mango czyli  amchur to bardzo popularna przyprawa w kuchni indyjskiej. Z dojrzałych owoców można przyrządzać sałatki, smoothie, dodawać do curry, ryb, ciast i wielu, wielu innych potraw.  Ususzone i zmielone dojrzałe mango pięknie zabarwi lukier i nada ciekawy smak deserom. Z mango można też przygotować przepyszne chipsy, stanowiące doskonałe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto kruche z budyniem, rabarbarem i malinami 379

ciasto. Owinąć je folią spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie odkroić 3/4 ciasta i wylepić wyłożoną papierem pergaminowym formę 42/29 cm resztę mniejszej porcji ciasta włożyć z powrotem do lodówki. Masa:  Budynie waniliowe wymieszać z 1 szklanką mleka, resztę mleka zagotować z dwoma łyżkami cukru, następnie wlać mieszankę z proszkiem budyniowym i cały czas(...)ciepły wylać na kruchy wylepiony spód. Wierzch wyrównać łyżką . Rabarbar pokroić,  wymieszać z otartą skórką z pomarańczy, malinami oraz mąką ziemniaczaną i cukrem, wysypać owoce na budyń, na wierzch pokruszyć resztę schłodzonego ciasta i wstawić do nagrzanego piekarnika do 175* i piec około 45 minut. Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach.  Oprószyć cukrem pudrem. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto lodowiec 367

przedstawiam przepis na ciasto lodowiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 i 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 6 jajek 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego 2 czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej kilka kropli soku z cytryny ew troszkę kwasku cytrynowego 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 galaretka o dowolnym smaku dowolne owoce (np borówka amerykańska(...)wylewamy do naszej tortownicy. Rozpuszczamy 2 galaretki (dodajemy trochę mniej wody niż podaje instrukcja tak aby galaretki szybciej zgęstniały). Na wierzch tortownicy układamy owoce według własnego uznania, a następnie zalewamy gęstniejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki aż do momentu gdy masy zgęstnieją. Gotowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania: 30-40 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
Drożdżówki z serem i owocami 143

tupperware także bajecznie proste bułeczki z serem i owocami. Użyłam zdobycznych porzeczek a za kilka dni planuje powtórkę z malinami. Przepis z moimi minimalnymi modyfikacjami pochodzi ze strony kasia-gotuje.pl . Polecam - szczególnie, że na drugi dzień są równie dobre !:) Składniki na 12 drożdżówek : Ciasto : 550g mąki pszennej typ 650 (użyłam takiej jaką(...)Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części, najlepiej ręce posmarować odrobiną oleju, wtedy ciasto nie będzie się kleić do rąk. Z ciasta formujemy kulki, każdą rozciągamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy wgłębienie palcami. Do wgłębienia nakładamy masę serową i posypujemy owocami. Przed pieczeniem drożdżówki smarujemy białkiem. Drożdżówki pieczemy w 150 stopniach (na funkcji

cucinare
Drożdżówki z serem i owocami 163

tupperware także bajecznie proste bułeczki z serem i owocami. Użyłam zdobycznych porzeczek a za kilka dni planuje powtórkę z malinami. Przepis z moimi minimalnymi modyfikacjami pochodzi ze strony kasia-gotuje.pl . Polecam - szczególnie, że na drugi dzień są równie dobre !:) Składniki na 12 drożdżówek : Ciasto : 550g mąki pszennej typ 650 (użyłam takiej jaką(...)dzielimy na 12 części, najlepiej ręce posmarować odrobiną oleju, wtedy ciasto nie będzie się kleić do rąk. Z ciasta formujemy kulki, każdą rozciągamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy wgłębienie palcami. Do wgłębienia nakładamy masę serową i posypujemy owocami. Przed pieczeniem drożdżówki smarujemy białkiem. Drożdżówki pieczemy w 150 stopniach (na funkcji termoobieg) przez

cucinare
Tarta amaretto z ananasem 210

czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozwałkować i przenieść do wysmarowanej masłem formy na tartę. Ciasto jest bardzo kruche, należy je przenosić ostrożnie, ale szybko. Piec 30 minut do zarumienienia się.W tym czasie. Pokroić ananasa i kiwi w słupki. Wymieszać owoce w misce z sokiem z cytryny i cukrem waniliowym(...)Twarożek utrzeć z syropem. Dodawać go powoli i próbować. Jeśli uznacie, że już wystarczy to nie dodawać więcej, jeśli chcecie więcej - śmiało.Ciasto po upieczeniu ostudzić. Wylać na nie nadzienie z twarożku, a na wierzch położyć owoce. Schłodzić w lodówce

W kuchni wieczorem
Kruche ciasto z Truskawkami i kokosowa pianką 279

porcji ciasta wyłożyć na spód formy . Podpiec spód ok 10 min w 180'CWystudzić.Piana : 5 białek3/4 szklanki cukru1 budyń waniliowy1 łyżka mąki ziemniaczanejok pół szklanki wiórków kokosowych1/4 szklanki olejuPianę ubic na sztywno , powoli wsypywać cukier nadal ubijając i kolejno dodawać wszystkie składniki.Ponad to :Truskawki - ok 1 kgNa wystudzony spód ułożyć warstwę truskawek .Na owoce rozsmarować ubitą pianęNa

Malinowa Kawiarenka
KOLOROWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI (Z TWAROGU) 304

śmietany kremówki * 650 ml twarogu z wiaderka * 2 galaretki różnego koloru * 600 ml wrzącej wody * 2 łyżeczki żelatyny * cukier puder- ilość według uznania * podłużne biszkopty * herbatniki na spód * owoce do dekoracji- u mnie maliny i truskawki Wykonanie: Galaretki rozpuścić, każdą osobno w 300 ml wrzącej wody. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie galaretki pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić(...)masy serowej i dobrze połączyć za pomocą miksera. Na końcu dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać wszystko łyżką. Dno formy do ciasta wyłożyć herbatnikami a boki podłużnymi biszkoptami. Do tak przygotowanej formy wylać masę sernikową, udekorować owocami i wstawić do lodówki na około 4-5 godzin.  P/S Tutaj zdjęcie z serii: "Mamo zrobiłam Ci zdjęcie ciasta, wstawisz

Zrób to smacznie
NALEŚNIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 181

cukru białego 1 łyżka masła 1 łyżka cukru waniliowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżka podsmażonych rodzynek (do gruszek rodzynek nie daję) * do owoców możemy dodać szczyptę cynamonu PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki z jednej strony, odkładamy. Krok 2. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy pozostałe

Moja Książka Kucharska
1469.Dżem o smaku ciasta marchewkowego 196

Ciasta marchewkowego nie jadłam, więc nie wiem jak smakuje takie ciasto...ale ten dżem mi posmakował...podjadałam na ciepło prosto z garnka...Marchewkę starłam , ale nie

Moje domowe kucharzenie
Placuszki kokosowe podane z duszonym jabłkiem i bananem 204

łyżeczki ksylitolu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kurkumy duszone owoce 1 średniej wielkości banan 1 duże jabłko szczypta cynamonu do dekoracji wiórki kokosowe olej kokosowy lub zwykły* do smażenia Składniki na placuszki wymieszać ze sobą i odstawić na kilkanaście minut. W międzyczasie jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i owoc pokroić w kostkę. Do rondelka przełożyć jabłko, wsypać cynamon, wlać odrobinę(...)łyżka ciasta). Usmażone placuszki przełożyć na ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placuszki przełożyć na talerz, wierzch udekorować duszonymi owocami, pozostawionymi plasterkami banana i całość posypać wiórkami kokosowymi. Podawać na ciepło.  Składniki na ciasto przed wymieszaniem Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Ciasto jogurtowe z rabarbarem bez miksowania 192

Prosty przepis na ciasto z rabarbarem bez użycia miksera. Pyszne sezonowe i proste ciasto :) Po sezonie można rabarbar zastąpić innym ulubionym owocem :) Polecam! Składniki: * jajka 3 * mąka 2,5 szklanki * olej 0,5 szklanki * cukier 0,5 szklanki * cukier z wanilią łyżeczka * soda 0,5 łyżeczki * proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Przygotowanie: Jajka wymieszać z cukrem i jogurtem. Następnie(...)dodać przesianą mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na koniec wlać olej oraz opcjonalnie dodać cukier w wanilią. Ponownie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ( 25x35). Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!          Zapraszam na film z przygotowań oraz

Kulinarne przygody