ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1124/3191)

Sernik wiedeński 209

masło ucieramy kilka minut aż będzie puszyste. Ubijając dalej dodajemy stopniowo po łyżce żółtka wymieszane z cukrem. Potem stopniowo dodajemy ser, mąkę i aromat do ciasta. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej, delikatnie łącząc je z serem, niezbyt gwałtownie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Forma powinna mieć średnicę co najmniej 26 cm, smarujemy ją masłem

psgotujemy
Świąteczne pierniczki lukrowane 177

rondelku podgrzej masło, cukier i miód. 2. Do miseczki wsyp mąkę, przyprawy, jajko i proszek do pieczenia. 3. Do masy w miseczce dodaj masę z rondelka. 4. Wymieszaj wszystko dokładnie. 5. Odstaw ciasto na 45 minut, aby zgęstniało. Jeśli nadal będzie zbyt rzadkie, dosyp trochę mąki 6. Rozwałkuj ciasto i foremkami wycinaj różne kształty. 7. Pierniczki piecz w 180 stopniach

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciastka z masłem orzechowym 163

mąki pszennej ½ łyżeczki soli himalajskiej/morskiej ½ łyżeczki sody oczyszczonej * PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj ze sobą za pomocą miksera, aż składniki się połączą. Masę wstaw następnie na 1 h do lodówki. Z ciasta uformuj kule wielkości orzecha włoskiego (po ok. 30 g każda) i rozpłaszcz je delikatnie dłonią. Ciastka ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia, zachowując spore

Food Square
Pancakes 198

pieczenia, sól, cukry. Następnie dodać rozbełtane jajka, mleko oraz rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką, aż znikną grudki i powstanie dość gęsta, ale nadal płynna masa. Na rozgrzaną patelnię wykładać po 2 czubate łyżki ciasta na jednego plaska delikatnie tworząc koła. Smażyć z obu stron aż do zrumienia. Podawać na przykład z dżemem (u mnie agrestowy, kwaskowaty dla przełamania słodyczy

Simply Food
Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) 180

pancetta, mescolate bene il tutto. Ciasto francuskie układamy w okrągłej formie do pieczenia o średnicy 24 cm.  Na ciasto wykładamy ziemniaki z boczkiem. Na wierzch tarty wylewamy masę jajeczną.  **** Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo rotondo di 24 cm di diametro.  Sistemate dentro il ripieno di patate e pancette

La grande e la piccola cuoca
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 199

orzechowego jajko 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki miodu 70g masła lub margaryny WYKONANIE Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie miksujemy.Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy więcej mąki. Wykładamy ciasto na blat i zagniatamy chwilę,podsypując mąką. Wyrobione gładkie ciasto dzielimy na jednakowe małe części i robimy

Mała w garnku miesza
CRUMBLE LCHF czyli OWOCE POD TŁUSTĄ KRUSZONKĄ (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 471

masła (LCHF, optymalna) opcjonalnie stewia/erytrytol (keto, LCHF), ksylitol, cukier (optymalna) wanilia sproszkowana 80 g skrojonych jabłek 80 g skrojonych śliwek   Wszystkie składniki na ciasto (poza owocami i cynamonem) wymieszać dokładnie na gładką masę. Można użyć blendera lub miksera. Jabłka i śliwki umyć, wysuszyć a następnie pokroić na drobne kawałki i wyłożyć na dnie kokilek posypując cynamonem. Osoby lubiące słodsze

Ola la LCHF
Gofry 177

waniliowy, proszek do pieczenia, cukier puder oraz sól wkładamy do miksera i dokładnie łączymy składniki, tak aby powstała jednolita i gładka masa. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy chochelką na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy około 3 minut na lekko rumiany kolor.         Artykuł Gofry pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Naleśniki z serem białym i owocami 266

naleśniki z nadzieniem jabłkowym, gruszkowym czy z orzechami, masłem orzechowym i miodem). Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy (tylko przy pierwszym naleśniku smaruję pędzelkiem) wylewam ciasto i smażę z dwóch stron na złoty kolor Masa serowa:  ok. 450 g twarogu półtłustego serek homogenizowany  (opcjonalnie jajko, 2 łyżeczki cukru waniliowego)   Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miseczki

Kuchnia Pełna Pasji
Placuszki jogurtowe z jagodami 238

cukier puder do posypania jogurt Wykonanie: odmierzyć mąkę i wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników mieszając mikserem do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 10-20 minut do napuszenia wykładać ciasto na rozgrzaną patelnię delikatnie posmarowaną olejem licząc po 1 łyżce na placuszek. Smażyłam po 4 placki równocześnie. Gdy placuszki urosną rozsypać na cieście jagody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 191

składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 3 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody

Receptura smaku
Batoniki bounty- zdrowo i na temat 204

Przygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż  się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki i wylewaj łyżką polewę.  Schłodź batoniki w lodówce. Delektuj się smakiem swoich bezglutenowych batoników bounty

Smiling Shrimp
Pączki z czereśniami 249

olej do smażenia, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże oraz cukry. Dodaję jajko, żółtka i sól. Mieszam. Następnie stopniowo do masy przesiewam mąkę. Masło rozpuszczam i studzę. Wlewam do ciasta razem ze spirytusem. Dokładnie wyrabiam ciasto. Ciasto oprószam mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam na 45 minut do wyrośnięcia. 2. Z czereśni usuwam pestki i ogonki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babeczki kolorowe ze śmietaną 159

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy żółtkowej, następnie delikatnie połączyć z pianą z białek. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kisiel wiśniowy, do trzeciej części kakao, wszystkie porcje ciasta dokładnie wymieszać. Formy na babeczki

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania