wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja to: 132 kcal(...)drugą z kakao. Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi. Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach. To pyszna propozycja dla osób dbających o linię;) Smacznego
Health-Fit-LifeWitajcie: ) uwielbiamy tiramisu i często je robię, dzisiaj w troszkę innej wersji z dodatkiem ciasteczek maszynkowych od firmy Brześć . Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową myślę
Sama słodycz i szczypta chiliłokrōngłyj formy na torta- na dōł mogecie dać papiōr do pieczynioł. Chyba, że mołcie całoł silikōnowoł forma, to mogecie jōm yno trocha posmarować masłym. I jak już te ciasto je w ty [13] formie, to dejcie je do pieca na 40-45min. Jak sie upiecze, to wyciōngcie jōm z pieca, łobrōćcie do gōry dnym i ściepcie na stół(...)biołyj ubityj śmiytany i pokołżcie swōj talynt [24] – powodzynia:) [1] przytrafią jakieś urodziny [2] znalazł [3] nią [4] uroczystość [5] mąki pszennej [6] pomarańcza [7] krem [8] wsypcie [9] czas [10] wszystkie na raz [11] później [12] gotowe [13] tej [14] wyciśnijcie [15] ostudzi się [16] dzień wcześniej [17] do niej [18] ozdabiania [19] inne [20] powoli
Chop w kuchnipory nigdy nie jadłam. Nie wiem jak to się stało, ale były to moje pierwsze magdalenki w życiu. Byłam sceptyczna, bo co specjalnego może myć w ciastku bez kremu albo czekolady? W tym przepisie była woda różana- wystarczyło, żeby mnie zaciekawić. Można ją kupić w dobrych sklepach, ale ponieważ kwiatów róży jest u nas pod dostatkiem postanowiłam ją przyrządzić sama(...)miksujemy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy i robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut- pierwsze 6 w temperaturze 220*C, następnie 4 w temperaturze 180*C. Kiedy ciastka są rumiane na brzegach wyjmujemy
les mirabellesDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis naŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Po prostu pyszne! Dojrzałe kiwi jest bardzo słodkie, dzięki czemu całości nie dosładzałam jakoś specjalnie dużo. Nadało też lekko zielonkawego koloru. Deserki są szybkie i proste
Kolorowy Przepisownikuwielbiam:) Nie jest to taka typowa pomidorówka jaką najczęściej robi się w poniedziałek, na „poniedzielnym” rosole (dodając do niego koncentrat pomidorowy), tylko gęsta i mocno pomidorowa zupa-krem przygotowana na bazie pomidorów z puszki. Jadłam kiedyś podobną zupę w jednej z moich ulubionych restauracji (nie, nie chodzimy tam często, a jedynie od wielkiego dzwonu, ale zawsze czymś pysznym(...)szkl. mleka 1 szkl. gazowanej wody 3 duże jajka 1,5 szkl. mąki pszennej 80 g świeżego szpinaku „baby” 1 łyżka oleju szczypta soli Zaczynamy od przygotowania ciasta na naleśniki. Do rozdrabniacza lub blendera kielichowego wkładamy oczyszczony szpinak oraz wlewamy mleko. Całość miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładką, zieloną masę. Wówczas dodajemy wodę gazowaną, mąkę, jajka oraz sól
Smaki Na Talerzumiesiącach siatka oderwała się od poręczy, ale nadal je użytkuję. Funkcje urządzania: Oprócz robienia mleka roślinnego (na ciepło i zimno), urządzenie pozwala na robienie soków, kleiku ryżowego, zup kremów oraz past. Przygotowanie mleka roślinnego: Przygotowanie mleka w tym urządzeniu jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić odpowiednią ilość namoczonej soi (lub innych ziaren czy orzechów), wybrać program i włączyć. Maszyna posiada(...)mleka roślinnego. Produkcja domowego mleka sojowego kosztuje zaledwie 1 zł za litr mleka, które nie zawiera żadnych dodatkowych substancji. Pozostałą okarę używam czasami do robienia pasty lub ciasta. Urządzenie bardzo ułatwiło mi proces robienia mleka - wieczorem zalewam soje, a rano po 25 minutach mam świeże mleko do kawy lub płatków. Uważam, że za taką cenę
wegujemyCzarny ryż - właściwości i zastosowanie Czarny ryż - znaczniej mniej popularny w naszym kraju, niż ryż brązowy czy biały - znany jest od tysięcy lat. Ze względu na
Cztery FajeryDziś przepis na pyszne ciasto, a mianowicie Przekładaniec z Michałkami. Ciasto rozpływało się w ustach. Robiłam je na roczek mojej wnusi i wyszło tak, jak sobie zamarzyłam. Goście chwalili, co jest najważniejsze, a cała patera, zniknęła. Zróbcie, a nie pożałujecie. TRUDNOŚĆ: średnie(...)obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy i zalać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce zimnego kremu, ucierać aż masa będzie puszysta. Pod koniec dodać spirytus i drobno pokruszone cukierki Michałki. SKŁADANIE Na biszkopt orzechowy kładziemy połowę masy michałkowej, przykrywamy jasnym biszkoptem oraz drugą częścią masy
Gotuję Testujęwkładamy go do lejka lub na sito, wlewamy orzechy razem z wodą i pulpą, odciskamy pulpę. Pulpy z orzechów nie wyrzucajcie! Można jej z powodzeniem użyć jako dodatek do ciasta (zmniejszając ilość wymaganej mąki na rzecz pulpy- mąki z orzechów), zagęstnik do curry (jest idealna!) albo wkładkę do porannego smoothie lub müsli. Jeśli nie chcecie jej używać teraz, można(...)sojowym. *Używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez 3 lata z modelu
Karo in the KitchenObłędnie smaczny sernik! Lekki jak mgiełka, delikatny, kremowy. Pięknie wygląda, tak cudnie bieluśki z odrobiną pomarańczowego kremu ;) Nie jest pracochłonny, ale trochę trzeba się naczekać przed degustacją ;)) Nasze kubki smakowe oszalały! Polecam ;) Składniki na biszkopt: 2 duże jajka 40 g cukru 30 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta szczypta soli Białka oddzielić(...)Zmiksować na gładką masę. Dodać wystudzoną, płynną czekoladę i dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej biszkopt. Na wierzch, łyżeczką wyłożyć orange curd, delikatnie rozprowadzić na całej powierzchni. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 8 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec około 80 minut. Polewa śmietankowa - do miski przełożyć śmietanę, cukier waniliowy i aromat
Domowa cukiernia EwyKajmak , czyli domowa masa kajmakowa zwana też dulce de leche, przez niektórych zwany też masą krówkową, a jest to bardzo gęsty krem kajmakowy, który otrzymuje się przez długie gotowanie mleka lub mleka i śmietanki z cukrem. Kajmak jest u nas popularny szczególnie do przygotowania mazurków wielkanocnych. Natomiast Piotrek kajmak traktuje jak samodzielny deser i wyjada go ze słoiczka łyżeczką Polecam(...)podgrzewanie sprawia zaś, że masa stanie się bardzo plastyczna zamiast kremowa, oddzieli się tłuszcz (który trzeba usunąć za pomocą ręcznika papierowego) i nie nadaje się już niestety do posmarowania ciasta, ale można z niej uformować ręcznie lub zagnieść i włożyć masę do silikonowej formy, schłodzić. Masa stwardnieje i utworzą się pyszne, domowe cukierki karmelki , takie domowe mordoklejki, które kleją się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzewinie" stronę z przepisem dalej, zaraz po przeczytaniu składników, gdzie znajduje się bułka. Niezbyt kojarzy nam się ona ze słodkimi wyrobami. Mimo wszystko, zapewniam was, że po zrobieniu całego ciasta, ślad i smak bo bułce zanika, a pozostaje NIEBO w gębie-dosłownie!:-) Składniki na biszkopt: -5 jajek -3/4 szklanki ksylitolu lub cukru -1 szklanka mąki orkiszowej+2 łyżki dodatkowo(...)łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotowanie posypki: Masło roztopić w patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i ksylitol. Mieszać, aż będzie miała złoty kolor. Ciepłą posypkę wklepać w masę, aby dobrze
Smaczne ZdroweKto nie marzył kiedyś o tym, aby móc bezkarnie objadać się czekoladą albo nutellą Niestety, raz, że niezdrowe, dwa – to sam cukier i tłuszcze. A
Taste and Cookpolskich upraw od wyselekcjonowanych dostawców, dzięki czemu charakteryzują się wysoką jakością oraz wspaniałym smakiem. Ziarna mają wiele zastosowań, zaczynając od tych prostych, czyli jako dodatek/posypka do owsianek, placuszków, ciast, sałatek a kończąc na koktajlach, napojach roślinnych czy sosach. CZEKOLADY: KONOPIE / PYŁEK PSZCZELI 🍫 Skład 🍫 : czekolada ciemna: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy * ziarna konopi(...)wyczuwalne. Całość smakuje troszkę jak słodkie masło orzechowe. Czuć dobrze naturalną, miodową słodycz oraz lekko orzechowy posmak konopi. Produkt ten świetnie nadaje się jako dodatek do słodkich posiłków, jako krem do naleśników, placków, czy słodki dodatek do owsianek. maksymalne dzienne spożycie dla dzieci w wieku: 2-6 ⟶ 2-4 łyżeczki 6-12 ⟶ 4-8 łyżeczek OLEJ KONOPNY To wysokiej
Zdrowie na języku :P