ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1163/1378)

Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim 188

Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasteczka z amarantusem na jeden kęs 70

Roztopić masło ,do letniego dodać mąkę ,oraz ocet i wodę .Dokładnie widelcem wymieszać do połączenia składników(ciasto będzie dość luźne) i wstawić do lodówki na 45-50 minut. Zimne ciasto szybko rozwałkować ,posypać 1/3 amarantusa ,złożyć na pół ,posypać i ponownie rozwałkować . Powtórzyć czynność ze 2-3 razy .Ostatni raz rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość(...)przedłużający młodość. W nasionach amarantusa zawarty jest tłuszcz złożony z dużej ilości jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ze szczególnym uwzględnieniem kwasów GLA. Kwasy te obniżają poziom cholesterolu we krwi. Krem z dodatkiem oleju z nasion amarantusa może być stosowany zewnętrznie w celach profilaktycznych i leczniczych. Opóźnia zewnętrzne efekty starzenia, pomaga w alergiach, suchości skóry, łojotoku i łuszczeniu

mojej kuchni
ciasteczka z amarantusem na jeden kęs 140

Roztopić masło ,do letniego dodać mąkę ,oraz ocet i wodę .Dokładnie widelcem wymieszać do połączenia składników(ciasto będzie dość luźne) i wstawić do lodówki na 45-50 minut. Zimne ciasto szybko rozwałkować ,posypać 1/3 amarantusa ,złożyć na pół ,posypać i ponownie rozwałkować . Powtórzyć czynność ze 2-3 razy .Ostatni raz rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość(...)przedłużający młodość. W nasionach amarantusa zawarty jest tłuszcz złożony z dużej ilości jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ze szczególnym uwzględnieniem kwasów GLA. Kwasy te obniżają poziom cholesterolu we krwi. Krem z dodatkiem oleju z nasion amarantusa może być stosowany zewnętrznie w celach profilaktycznych i leczniczych. Opóźnia zewnętrzne efekty starzenia, pomaga w alergiach, suchości skóry, łojotoku i łuszczeniu

w mojej kuchni
Muffinki - zajączki z ricottą i kremem śmietankowym 145

Muffinki , których głównym składnikiem nadającym smaku i charakteru jest serek ricotta . To dzięki niemu po upieczeniu przypominają w smaku mini serniczki, są lekko wilgotne, kremowe. Olejek

Kolorowy Przepisownik
Tiramisu z dynią 157

Zapraszam na prosty, bardzo smaczny deser – tiramisu z dynią. Dobrze nasączone kawą i alkoholem, ze sporą ilością korzennych przypraw. Jest idealne na jesienne wieczory, aromatyczne, rozpływa

Mała Cukierenka
Sztuka kuchenna: makaroniki 160

Mamy jesień. Od paru tygodni jest ciemno i zimno, lodowaty wiatr sprawia, że mrużę oczy i i chowam głowę w ramiona. Ptysia, choć skacze z radości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 213

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa z kluseczkami (ze świeżych pomidorów). 152

pomidorów, z dodatkiem dużej ilości gęstej śmietany i makaronem domowej roboty. Wspaniały smak. Nie do zapomnienia. Ja również gotowałam taką zupę i długo nie dawałam się przekonać, że gęsty krem z pomidorów z kleksem śmietany na wierzchu też może być pyszny. Eksperymenty z nowymi smakami rozpoczęłam wraz z rosnącą świadomością na temat zdrowego odżywiania, a także zmuszona zrobieniem małej rewolucji(...)pszennej), 1 jajko, sól, tyle wody, żeby całość miała konsystencję gęstej śmietany. Na wrzącą i osoloną wodę wlewać prosto z garnuszka cały czas mieszając albo nabierać łyżeczką niewielkie ilości ciasta i wkładać do gotującej się wody. Gdy wszystkie kluseczki wypłyną na powierzchni, odcedzić na sitku i przelać zimną wodą. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Tort Makowy z Białą Czekoladą 203

dlatego ważne aby do jego stworzenia wybrać dobrej jakości, nie przesłodzoną czekoladę. Prócz słodyczy (którą ja osobiście uwielbiam) tort jest przepyszny. Słodkość przełamuje orzeźwiająca konfitura z czarnej porzeczki. Sercem ciasta jest makowo-kokosowa warstwa, która nadaje charakteru tortowi. Połączenie wszystkich wspomnianych smaków składa się na przepyszny tort, którego warto przygotować w domu. Dla osób, które jednak za białą czekoladą(...)śmietankę z białą czekoladą ubijamy. Masę czekoladową dzielimy na 3 części  Jedną z nich smarujemy dolny biszkopt, przykrywamy warstwą kokosowo-makową, następnie wykładamy kolejną część kremu z białej czekolady, a na to kładziemy górny biszkopt. Całość pokrywamy pozostałą częścią masy. Brzegi tortu możemy przyozdobić wiórkami kokosowymi. Moje posty

Słodka Strona
Dietetyczna napoleonka czekoladowa 107

Pomysł na ten deser chodził mi po głowie już od paru tygodni, ale jakoś nie mogłam się zabrać za jego realizację, aż wczoraj mówię

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 127

Orito - to tak biedronkowa podróbka popularnych Oreo :) ale podejrzewam, że tańsza (nie wiem - nie znam ceny Oreo). Te kakaowe markizy z kremowym nadzieniem podbiły świat, więc

Kolorowy Przepisownik
7 urodziny bloga | Beza z jagodowo-malinowym serkiem 104

Aby tradycji stało się zadość, mam dziś dla Was przepis na urodzinowe ciacho. Jutro mija 7 lat, odkąd zaczęłam dzielić się z Wami przepisami i zdjęciami

Mienta blog
Makaroniki malinowe z hibiskusem (w wersji mini) 251

Obudził mnie C. przed wyjściem do pracy. Nie, żeby tak złośliwie; nawet zaproponował, żebym sobie jeszcze pospała, w końcu wcześnie jest... Jednak jutro muszę wstać o

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Żelatyna-praktyczne wskazówki 133

lepiej zrozumieć żelatynę zacznijmy od początku.Żelatyna to tak na prawdę mieszaniną białek i peptydów. Żelatyna ma w przemyśle cukierniczym i w samej kuchni szerokie zastosowanie. Używamy jej do ciast, deserów i dań na zimno. Produktem, którym z niego powstaje to znana wszystkim galaretka. Żelatyna jest wykorzystywana w przemyśle kuchennym jako zagęstnik. Spotkamy ją w jogurtach, wędlinach(!). Czym jest żelatyna(...)rozpuszcza się już w 50 stopniach. 2) Jeśli damy za mało wody to dobrze nie rozpuścimy żelatyny i powstaną grudki w masie. 3) jeśli nie rozpuścimy dobrze żelatyny to krem okaże się płynny i nie stężeje(ile razy ja tak miałam). 4)Żelatyna po tym jak miksowano do kremu powstały grudki. Ja nigdy nie miksuję tylko ręcznie mieszam żelatyn

Ciasta z tradycjami
FIOLETOWA ZUPA - KREM Z KAPUSTY 231

FIOLETOWA ZUPA - KREM Z KAPUSTY Dziś mam dla Was świetną propozycję na szybki, pożywny i naprawdę tani obiad. I co najważniejsze - zaskakująco pyszny!:) Zupa - krem z czerwonej kapusty, w przepięknym intensywnym, fioletowym - NATURALNYM - kolorze. Bez grama barwnika, oczywiście! Swój obłędny kolor zawdzięcza czerwonej kapuście i cały czas nadziwić się nie mogę, dlaczego właściwie nazywa się ona kapustą czerwoną skoro(...)śmietaną na gładko w malakserze lub blenderem. KLUSECZKI: Serek kremowy wymieszaj z mąką, 1/3 łyżeczki soli, kurkumą oraz suszoną pietruszką  i posiekanym drobniuteńko szpinakiem, a następnie zagnieć ciasto na kluseczki. Ciasto zroluj w cienki wałek i pokrój na małe kluseczki. Kluseczki gotuj w gorącej wodzie od wypłynięcia przez 5 minut. Odcedź. DODATKI: Marchew, brokuły i fasolkę ugotuj z odrobiną

Słodko-Słony Świat Ilony