ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:59/231)

ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 319

ciasto z którym miałam spory problem-nie mogłam za cholerę zrobić mu zdjęcia, tak by wyszło realnie, także zdjęć będzie mniej. Ciasto jest bardzo smaczne, i proste w przygotowaniu. Składa się z kilku warstw-ciemnego biszkopta, musu truskawkowego, białego biszkopta, kremu, biszkopta ciemnego Bardzo ładnie wygląda w przekroju, zdjęcia w ogóle nie oddają jego urody :-) Polecam Wam wypróbować przepis SKŁADNIKI(...)Gotujemy budyń. DOKŁADNIE STUDZIMY Masło lub margarynę miksujemy na puch,dodajemy budyń.-krem gotowy :-) MUS TRUSKAWKOWY truskawki miksujemy na mus blenderem lub malakserem. Następnie wlewamy do garnka, dodajemy wodę oraz galaretki i doprowadzamy do wrzenia. Studzimy. Poncz wszystkie składniki mieszamy ze sobą. SKŁADANIE CIASTA Ciemny biszkopt kroimy na dwa blaty. Jeden z nich ponczujemy, następnie wykładamy na niego tężejący

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
JOGURTOWIEC Z KIWI DLA OCHŁODY BEZ PIECZENIA 282

można rozpocząć konsumpcję . W sam raz sprawdzi się w upalne dni ponieważ miło orzeźwia ciało. W czasie sezonu można przygotowywać z dowolnymi owocami. Truskawkowy wierzch także jest pyszny i rozpływa się w ustach. Ciasto nie jest zbyt słodkie więc jeśli macie ochotę, dodajcie nieco więcej cukru. Cukier równie dobrze można zastąpić innym słodzidłem, według uznania. W moim domu w okresie

kuchniabellissima.wordpress.com
3 bit luksusowy 532

Ciasto wzbogaciłam biszkoptem budyniowym a do kremu dodałam galaretki truskawkowe. Dzięki temu nabrało ono bardziej wyrafinowanego smaku. Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń waniliowy Gellwe ok. 2/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Gellwe 1 szkl cukru krem 1 l mleka 2 budynie rodzinne śmietankowe Gellwe 2 galaretki truskawkowe Gellwe 250 g margaryny lub masła dodatkowo(...)kilka kostek mlecznej lub gorzkiej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry i stopniowo po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy przesianą mąką z proszkiem i budyniem. Wlewamy ciasto do formy 25 x 40 cm i pieczemy w 180 stopniach. 2. W szklance mleka mieszamy budynie śmietankowe, resztę gotujemy. Na wrzące wlewamy mieszankę. Kiedy budyń zgęstnieje wsypujemy suche galaretki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bez pieczenia -truskawki z czekoladą biszkoptami otoczone. 150

szklankę (spodem na biszkoptach), w koło niej rozprowadzamy truskawkową piankę. Wyrównujemy i przykrywamy namoczonymi biszkoptami. Wstawiamy do lodówki na 10 - 15 minut, aby lekko stężało. Czekoladę rozpuszczamy razem z gorącym mlekiem w kąpieli wodnej i dodajemy  do pozostałej masy, delikatnie miksując. W tym przypadku czekolada  zastąpi żelatynę. Wyjmujemy ciasto z lodówki, delikatnie wykręcamy szklankę, a otwór po niej(...)było na tyle. Nie ma tu za dużo cukru, ale wiadomo biszkopty są słodkie, śmietanka też powinna być słodka, a więc tyle wystarczy. Ciasto, a może powinnam napisać deser? Nieważne, smakuje jak puszysta, delikatna truskawkowa pianka z czekoladową wkładką

Dieta moja pasja
Truskawkowiec 282

mrożone. Dodatek mięciutkiego biszkoptu i bitej śmietany sprawia, że ciasto jest wyśmienite i nie sposób nie poprosić o dokładkę. Truskawkowiec robiłam wzorując się na mojej ulubionej szarlotce królewskiej - przepis TUTAJ-KLIK . Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa truskawkowa: 1litr mrożonych truskawek (najlepiej zmiksowanych) 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa(...)śmietankę).  Śmietankę ubić z cukrem pudrem pudrem, gdy śmietanka będzie ubita dodać chłodną żelatynę i dokładnie rozmieszać. Masę śmietanową wyłożyć na wystudzoną masę truskawkową. Wyrównać i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto podawać schłodzone, posypane startą czekoladą lub kakao. *ciasto najlepiej przygotowywać w tortownicy, ja używam tortownicy o boku 24 cm, podobnej do TEJ-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jogurtowiec z frużeliną truskawkową 1272

Dziś ciasto proste w wykonaniu , orzeźwiające dzięki dodatkowi owoców. Ja robie je z jogurtem naturalnym , bo lubię jego kwaskowaty posmak , ale można zastąpić go także owocowym , lub waniliowym. Efekt końcowy będzie troszkę inny , ale  równie pyszny. Biszkoptowy spód ... masa jogurtowa i solidna warstwa zatopionych w żelu truskawek . Użyłam mrożonych ,ale w sezonie oczywiście jak najlepsze będą świeże. Biszkopt(...)pozostałym cukrem waniliowym. Do jogurtu dodac żelatynę  , szybko ucierając ,żeby nie porobiły się grudki. Połączyć z ubitą śmietaną. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Frużelina truskawkowa : 70 dkg truskawek 20 dkg cukru (niepełna szklanka ) 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny. Truskawki wymieszać z cukrem , duże można przekroić na pół. Postawić

Malinowa Kawiarenka
Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny 172

trzeba wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! […] Artykuł Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Torcik truskawkowy 164

Inna wersja sernika na zimno z truskawkami czyli sernik bez sera :)Składniki:- 1 tabliczka gorzkiej czekolady- 2 szklanki pokruszonych herbatników- 3 łyżki dżemu truskawkowego- 1,5

Zainspirowana w kuchni
Domowy kisiel truskawkowy 167

rozrobioną z wodą Dodać pokrojone 100 g truskawek. Przelać do kubków/pucharków. Podawać z ulubionymi dodatkami. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/domowy-kisiel-truskawkowy/ MieszamWGarnku Artykuł Domowy kisiel truskawkowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pierniczki nadziewane 172

masła 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek wody 2 łyżki kakao  Dodatkowo: marmolada o dowolnym smaku (u mnie truskawkowa) 100 g gorzkiej czekolady Wszystkie składniki na ciasto (za wyjątkiem wody) wymieszać ze sobą w misce. Ugniatając ciasto dolewać stopniowo wody. Ciasto powinno być lekko lepkie. Następnie je rozwałkować i za pomocą szklanki wykrawać

My simple kitchen
CIASTO Z TRUSKAWKAMI, BUDYNIEM I BEZĄ 133

stopni  i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie ustawiamy 60 stopni  i termoobieg i suszymy naszą  bezę jeszcze przez 15 minut. Ciasto musimy dokładnie wystudzić aby budyń i masa truskawkowa dobrze stężały. Smacznego

KuchcikoweLove
Powidła truskawkowe i "Szukaj mnie wśród lawendy 1" 138

Przetwory z truskawek należą do jednych z moich ulubionych. Zimą lubię je wyciągać, by wykorzystać w ciastach lub naleśnikach. W tym roku zamiast dżemu truskawkowego postanowiłam zrobić powidła, w których widoczne by były całe owoce. Jak zwykle uzbroiłam się w cierpliwość potrzebną do smażenia. I było warto :) Składniki (na ok. 1,7 l powideł): 1,5 + 1,5 kg wyszypułkowanych

Weekendy w domu i ogrodzie
Gofry z cukrem pudrem 146

związane z wakacjami nad morzem. Sporo czasu upłynęło od wyjazdów na kolonie, ale gofry są lubiane po dziś dzień. Z bitą śmietaną, cukrem pudrem, dżemem truskawkowym takie najczęściej przygotowuje. Podstawą smacznych gofrów jest ciasto i odpowiednia gofrownica. Z przepisu na gofry można przygotować ich wersję wytrawną. Dlaczego nie! Wystarczy dodać posiekane zioła i wymieszać z ciastem, a później przełożyć ulubionymi

Moja smaczna kuchnia
Ciasto Ucierane z Rabarbarem i Truskawkami 163

Bardzo proste, ekspresowe i jakie pyszne ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami. Uwielbiam tego typu ciasta. Są genialne a ich niebywale wielką zaletą jest to, że

Made By Mom And Son
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 342

zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Na blogu znajdziecie też inne serniki i ciasta na zimno: Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity