ciasta kruche - 14048 przepisów (strona:481/937)

Placek z jabłkami 241

wypróbować, mimo że opis wykonania był niezbyt przejrzysty. Nie żałuję, gdyż odkryłam ciekawy pomysł na klasyczną szarlotkę. Między dwiema warstwami ciasta ukryte są jabłka - niby nic odkrywczego, ale ciasto nie jest kruche, jak w tradycyjnych szarlotkach, a ucierane, choć mąka krupczatka sprawia, że jego konsystencja odbiega nieco od tej w typowych ciastach ucieranych. Jedyne, co bym zmieniła w poniższym przepisie

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek 172

się najmłodszym :) Wykorzystałam przepis na kruche ciasteczka maślane , udekorowałam je lukrem królewskim i cukrowymi koralikami. Głowy bałwanków możecie zrobić także z białych pianek (mi niestety tym razem nie udało się ich kupić). Składniki na ciasteczka Składniki na lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru + kolorowe koraliki do dekoracji, barwniki spożywcze (opcjonalne), kakao   Ciasto na ciasteczka przygotowujemy według przepisu . Rozwałkowujemy(...)stole na grubość kilku milimetrów, ja lubię używać do tego dwóch arkuszy papieru do pieczenia, dzięki temu nie trzeba dodawać zbyt dużo mąki, a ciasteczka wychodzą delikatne i kruche. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy duże kółka i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasteczka zrobią się rumiane, to znak

Ciastkozercy
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 103

Witajcie. Dzisiaj stworzyłam dla Was post z najlepszymi ciastami, moim zdaniem na Wielkanoc (oczywiście mojego wykonania). Standardowo nie może zabraknąć serników, dojdą do tego jeszcze kruche, na koniec keks i makowiec. Choć makowce to bardziej na Boże Narodzenie, ale ja tak uwielbiam te ciasto, że znajduję się ono również na Wielkanocnej liście.  Ogólnie w moich wpisać nie ma jeszcze(...)samo, jak w przypadku sernika w 10 min, jest szybki do wykonania. Plusem tego ciasta jest brak jajek.  Nr 7  PROSTA KRUCHA SZARLOTKA Przepis znajdziecie tutaj . Uważam, że najlepszymi ciastami, które wszystkim posmakują są te, które wykonuje się jak najprościej. W przypadku tej szarlotki, nie ma kruszonek, warstw i wykona ją nawet początkujący.  Nr 8 MOCNO ŚLIWKOWY

zdrowo i aktywnie
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 256

Witajcie. Dzisiaj stworzyłam dla Was post z najlepszymi ciastami, moim zdaniem na Wielkanoc (oczywiście mojego wykonania). Standardowo nie może zabraknąć serników, dojdą do tego jeszcze kruche, na koniec keks i makowiec. Choć makowce to bardziej na Boże Narodzenie, ale ja tak uwielbiam te ciasto, że znajduję się ono również na Wielkanocnej liście.  Ogólnie w moich wpisać nie ma jeszcze(...)samo, jak w przypadku sernika w 10 min, jest szybki do wykonania. Plusem tego ciasta jest brak jajek.  Nr 7  PROSTA KRUCHA SZARLOTKA Przepis znajdziecie tutaj . Uważam, że najlepszymi ciastami, które wszystkim posmakują są te, które wykonuje się jak najprościej. W przypadku tej szarlotki, nie ma kruszonek, warstw i wykona ją nawet początkujący.  Nr 8 MOCNO ŚLIWKOWY

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szybki piernik – najlepszy 96

piernikowe muffiny – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – tort czekoladowy z owocami – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne – ciasto makowe na biszkopcie SZYBKI PIERNIK Przygotowanie : 60 minut Składniki: – 300 g mąki pszennej – 125 g masła – 250 g cukru – 2 jaja rozmiar

nietylkopasta.pl
Kruszonka do ciasta 303

Idealna kruszonka do ciasta składa się z grudek o różnej fakturze. Mój przepis na prostą kruszonkę jest bardzo uniwersalny. Jest to kruszonka do ciast drożdżowych, do szarlotek, ciast ucieranych i kruchych.  Czytaj dalej, a dowiesz się jakiego cukru najlepiej użyć do zrobienia kruszonki. Dowiesz się także co jeszcze można dodać do ciasta na kruszonkę, by wzbogacić jej smak oraz

AniaGotuje.pl
Kruche ciasteczka na żółtkach z dżemem. 137

Niby proste ciasteczka, ale jakie pyszne. Polecam upiec na podwieczorek, z truskawkowym dżemem są tak pyszne, że nie można się od nich oderwać. Dzięki samym żółtkom w cieście są tak kruche, że wprost rozpływają się w ustach. Dodam, że ciasteczka ładnie się prezentują na talerzu. Upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła

Izabelawkuchni
Kruche Ciasto Z Jabłkami I Galaretką Gruszkową 164

Pyszne kruche ciacho z jabłkami i nutą gruszkowa a to za sprawa takiej właśnie galaretki ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Ciasto: 2 szkl mąki 1/2 szkl cukru 125 gr masła 2 jajka 1 i 1/2 łyżki śmietany kwaśnej np. 12 lub 18 % 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania po wierzchu Nadzienie: 4-5 jabłek

Gotowanie...to proste !
Tarta na bakaliowym spodzie z domową masą krówkową, mango curdem i bezami z polewą karmelowo - orzechową 133

Ta tarta to sama słodycz i istna rozpusta. Nieco pracochłonna ale zdecydowanie warta tego wysiłku. Przygotowanie domowej masy krówkowej jest banalnie proste ale wymaga poświęcenia sporo

Mango Papaja
Chleb Pszenny z Dynią na drożdżach 143

misce aż składniki się połączą . Gdy składniki się połączą dodaję olej i nadal mieszam ciasto w misce aż olej wchłonie się w ciasto . Teraz ciasto wykładam na blat – ciasto jest dość kruche ale po chwili wyrabiania stanie się gładkie i elastyczne - i wyrabiam dłonią około 4 minut aż będzie odstawało od dłoni . Wyrobione ciasto wkładam do miski oprószonej mąką , nakrywam

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek 129

kruche ciasteczka maślane , udekorowałam je lukrem królewskim i cukrowymi koralikami. Głowy bałwanków możecie zrobić także z białych pianek (mi niestety tym razem nie udało się ich kupić). Jeśli szukacie inspiracji na inne aromatyczne wypieki w sam raz na długie jesienne i zimowe popołudnia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na klasyczne pierniczki , pierniczki na kubek , ciasto piernik(...)stole na grubość kilku milimetrów, ja lubię używać do tego dwóch arkuszy papieru do pieczenia, dzięki temu nie trzeba dodawać zbyt dużo mąki, a ciasteczka wychodzą delikatne i kruche. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy duże kółka i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasteczka zrobią się rumiane, to znak

Ciastkozercy
Korpusy do kruchych babeczek 158

Wiem, że można kupić gotowe korpusy kruche do babeczek ale ich skład pozostawia wiele do życzenia. Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na proste w wykonaniu korpusy babeczek. Po upieczeniu i ostudzeniu można je zamrozić i wykorzystać np. gdy spodziewamy się gości. Wtedy wystarczy ubić śmietankę czy ugotować budyń i gotowe. Do tego proponuję świeże owoce do dekoracji. Składniki(...)pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski. Do masła dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy szybko ciasto. Przygotowujemy sobie foremki na kruche babeczki ( ja miałam duże). Z ciasta robimy równy wałeczek i tniemy go na 12 równych części. Każdą z jednej części ciasta wylepiamy foremkę. Wylepione ciastem foremki wstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Francuska tarta z jabłkami i cynamonem 156

tartę budyniową. Dla mnie jednak francuska tarta z jabłkami to tarta z sosem z prawdziwej śmietanki i jajek. Francuska tarta to również nieco inne ciasto. Spód do ciasta jest zawsze chrupiący i kruchy. Tarta z jabłkami , szarlotka czy ciasto z jabłkami to moje ulubione ciasta, bo uwielbiam jabłka i wszystko co z nich można zrobić. Waniliowy sos to idealny

codojedzenia
Sernik piernikowy 172

szybki przepis na piernik – piernikowe muffiny – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne – ciasto makowe na biszkopcie Przygotowanie : 60 minut + chłodzenie Składniki: – 160 g ciastek zbożowych żurawinowych – 60 g roztopionego masła – 500 g twarogu zmielonego do sernika

nietylkopasta.pl
Przepis # 19 Tarta czekoladowa... bez czekolady 180

Polewa W garnuszku rozpuszczam olej kokosowy oraz czekoladę. Zdejmuję z ognia i dodaję odsączone daktyle. Całość blenduję na jednolitą masę. Tak przygotowaną polewą pokrywam całe wystudzone ciastoCiasto jest bardzo kruche i charakterystyczne w smaku a krem smakuje jak najprawdziwsza czekolada - jest słodki (mimo braku cukru) a jednocześnie delikatny - rozpływa się w ustach. Ciasto przechowuję w lodówce jednak przed

Health-Fit-Life