wchodzi w reakcje chemiczne z wypiekiem. Kolejnym atutem formy jest to że ciasto się nie przypala oraz nie przywiera za czym idzie wielkie ułatwienie przy wyjmowaniu potrawy. Dużą zaletą jest również to że formy przed pieczeniem nie trzeba natłuszczać, co czyni naszą kuchnie bardziej "fit" oraz oszczędza czas i pieniądze. Foremka nadaje się do stosowania w wysokich temperaturach
Pychotkaaabędzie super, extra proste...bo poproszę Was o wykorzystanie makaronów - na słodko ! Róbcie ciasta, zapiekanki, sosy do makaronu i co tam Wam jeszcze przyjdzie do głowy, byle by SŁODKO było ! Możecie korzystać z makaronów tradycyjnych, albo pełnoziarnistych. Może zaskoczycie mnie daniem słodkim, ale zdrowym i fit ? Wybrzydzać nie będę, "zjem" wszystko, co będzie miało w sobie choć odrobinę słodyczy
kolorowotorcikowododajemy więcej napoju. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Ricottę blendujemy na „śmietanę” wraz z bananem. Podajemy ze „śmietaną”, wiórkami i owocami. Smacznego! Artykuł Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT pochodzi z serwisu Just
Be Fit Be StrongCzasem wraz z rodziną mamy ochotę na porządna pizzę na grubym cieście z ulubionymi składnikami. Tym razem padło na szparagi, których wprost nie mogłam się już
Wielki apetytwiększość tradycyjnych chlebów i ciast. Ja nie wyrzynałam i połowę chlebka jadła na gorąco Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – carpaccio z cukinii – makaron z cukinią w sosie śmietanowym – sałatka z grillowanych warzyw – zupa krem z cukinii – faszerowana okrągła cukinia – tarta z cukinią – mini cukinie pieczone – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie(...)odrobiną soli i pieprzu., dodaj 100 ml mleka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj aż otrzymasz jednolitą masę. Cukinię zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Do ciasta dodaj oliwę, cukinię, ser feta pokrojony w kostkę, ser typu parmezan lub cheddar. Wszystko wymieszaj. Formę (keksówkę) wysmaruj masłem i oprósz odrobiną mąki. Przełóż do niej ciasto i wstaw do piekarnika
nietylkopasta.plDziś robimy sobie wolne od zdrowych produktów na rzecz przepysznego sernika! Przyznajmy szczerze, że tak naprawdę niewielki odsetek ludzi radykalnie trzyma się diety. No nie da
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńOstatnio Wam obiecałem, że będzie więcej deserów :) A, że mój poprzedni sernik bananowy bardzo Wam smakował i wiele osób go zrobiło i chwaliło, postanowiłem zrobić kolejny
Parowar FacetaSpecjalizuję się głównie w obiadach z parowaru, ich zrobiłem już setki, z czasem doszły desery i inne dania :) , ale ciast nigdy nie robiłem. Postanowiłem się rozwijać
Parowar FacetaRaffaello jaglane to inna, oryginalna wersja sernika kokosowego... Sernika bez sera, za to z kaszy jaglanej. Ciasto nazwane jest sernikiem, gdyż smakuje i wygląda jak prawdziwy
Kuchnia MagdaLenyOto pizza, której ciasto ma wiele zastosowań i poznaliście je już przy okazji keto pasztecików Powstała przez modyfikację znanej Wam już keto pizzy, gdzie odchodząc od
Ola la LCHFWitajcie, w okolicach 11 listopada pojawiają się zazwyczaj w cukierniach rogaliki - głównie z białym makiem. Są smacznym ale dość kalorycznym deserem. Z tej okazji postanowiłam je
Health-Fit-Lifepankejków , ciast , ciasteczek i innych wypieków, ale uwaga: pobiera dużo więcej płynów niż mąka pszenna! Tym razem postawiłam na kakaową wersję naleśników, które po brzegi wypełniłam musem dyniowo-brzoskwiniowym ( z owoców z własnego ogródka! ). Naleśniki są niezwykle sycące, bardzo aromatyczne, a przede wszystkim dietetyczne i lekkie – trafiają na stałe do mojego menu z serii BE FIT! Koniecznie wypróbujcie
Ostra na SłodkoZdrowe, domowe bułki fitness, z dużą ilością nasion. Jedne z moich ulubionych :D Polecam! Składniki: (na około 6-8 bułeczek) Ciasto: 200
Nastoletnie WypiekanieMini hot dogi w moim wykonaniu to nic innego jak parówki zapiekane w cieście, którego używam do pizzy serowej . Jest to bardzo prosta i smaczna przekąska
Ola la LCHFpaski (w zależności od tego, jak duże bułeczki chcemy uzyskać). Na całej powierzchni każdego z pasków wykładamy kapustę z grzybami i zwijamy w bułeczkę, a na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach bułeczki, układając je łączeniem do dołu, zachowując odstępy. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy każdą(...)piekarnik do 180 stopni C. Pieczemy przez około 30-35 minut do czasu, aż się zrumienią. Smacznego! Artykuł Bułeczki drożdżowe pełne kapusty z grzybami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strong