ciasta drozdzowe - 8631 przepisów (strona:343/576)

Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) 159

kołku. A kto sobie odmówi drożdżowych, cynamonowo-omigdałowych bułeczek z truskawkami i kruszonką. Przygotowałam te pyszne bułeczki, gdyż kupiłam dzisiaj piękne, pachnące truskawki. Gorące, pachnące bułeczki z migdałową kruszonką na przywitanie wakacji. Bułeczki z truskawkami to idealna słodkość do kawy, na piknik, albo na śniadanie z zimnym mlekiem do popicia. Do tradycyjnie przygotowanego ciasta dodałam mielony cynamon i mielone migdały(...)mamy siekacza do bakalii, czy też młynka. Również do składników na kruszonkę dodałam mielone migdały, oraz cukier trzcinowy. Podczas pieczenia po całym domu roznosił się smakowity zapach. Odrywane Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Składniki 50 dag mąki 5 dag drożdży 220 ml ciepłego mleka 2 łyżki cukru 1 jajko szczypta soli 3 łyżki masła 1 torebka cukru z prawdziwą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
baba drożdżowa z nadzieniem czekoladowo cynamonowym 210

składniki na ciasto: 300 -350 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka, letniego 2 żółtka 1 jajko 100 ml masła, miękkiego 40 g cukru 10

Domowy Smak Jedzenia
Pizza orkiszowa Hawaii-pyszna 174

łyżeczka suszonego oregano Dodatkowo: 1 kulka mozzarelli   Wykonanie: ciasto najlepiej jest przygotować dzień wcześniej i odłożyć do lodówki na całą noc.Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie robota i hakiem do drożdżowego wyrobić na gładkie,błyszczące ciasto.Ułożyć uformowane w kulę w miseczce przykrytej folia spozywczą na noc w lodówce lub w ciepłym miejscu do podwojenia objętości  drobno(...)całej mocy piekarnika,u  mnie 280`C przygotować dodatki do pizzy.Kilka plasterków z obranego ananasa pokroić na małe kawałki,szynkę w kwadraciki i mozzarellę w cienkie plasterki ciasto podzielić na 2 równe części i cienko rozwałkować lub rozciągnąć dłońmi i palcami do żądanego rozmiaru.Pizzę posmarować sosem pozostawiając dookoła wolny 1-cm rant.Wyłożyć na pizzę przygotowane dodatki.Piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE SEROWO-JAGODOWE 98

 Domowe drożdżóweczki, najlepsze ...   SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 1 jajko, ¼ szkl

słodki bratek
Focaccia z suszonymi pomidorami i czosnkiem 150

Włoska bułeczka powstała z ciasta na pizzę. Ponieważ podobno co region Włoch, to inny sposób na focaccię, postanowiłam nie przejmować się tym, że coś może nie

Kuchenna Kontrrewolucya
SŁODKIE PRECLE NA DROŻDŻACH 230

Ufam, że drożdżowe precle podbiją swoim smakiem Wasze serca. Najlepsze są takie jeszcze ciepłe, ale i na drugi dzień będą świetnym dodatkiem do kawy. Przed pieczeniem

Przepisy Aleksandry
1548. Pizza na śmietanowo-drożdżowym spodzie 160

Pomysł na ciasto na pizzę z dodatkiem śmietany podpatrzyłam u  Majanki ..Ciekawy i smaczny pomysł na taką pizzę...Ja nie miałam co prawda Smakowitej Pajdy

Moje domowe kucharzenie
Paszteciki drożdżowe z mięsem 512

Składniki na ciasto: - 1,5 szkl. mąki - 1/2 kostki margaryny - 1/3 opakowania drożdży - sól - 1/3 szklanki mleka - 1/4 szklanki ciepłej wody Z drożdży, mąki i wody

SMYKWKUCHNI
Chleb piwny z suszonymi jabłkami i "Zapach miłości" 144

pieczenia. Uformować bochenek mokrymi rękoma. Przykryć ciasto i odstawić na godzinę-dwie do wyrośnięcia. Piec chleb ok. godziny. Będzie dobrze wypieczony, gdy po uderzeniu od dołu słychać będzie głuchy dźwięk. Zaraz po wyjęciu chleba z piekarnika, posmarować go pędzelkiem kilkakrotnie moczonym w przegotowanej wodzie. Odstawić chleb do ostygnięcia.  ----- Podobne: Chleb marchwiowy drożdżowy Chleb toskański Chleb z dynią i chili

Weekendy w domu i ogrodzie
Szafranowe bułeczki z twarogiem 178

specyficzny zapach i smak. Moje dzieci je uwielbiają szafranowe bułeczki. Ja zresztą też i podjadam je jeszcze dobrze nieostygnięte. Na blogu znajdziecie mnóstwo szafranowych wypieków, moje ulubione szafranowe ciasto i szafranowe bułeczki z waniliowym kremem . Wracając do dzisiejszego wypieku są to słodkie bułeczki na drożdżach z dodatkiem twarogu, przez co zachowują świeżość przez kilka dni. No ale jak to zwykle(...)dekoracji Rozpuść drożdże w podgrzanym mleku i wsyp szafran. Odczekaj dziesięć minut po czym dodaj drożdże. Odważ mąkę i cukier wsyp do misy miksera. Dodaj drożdżowy rozczyn z szafranem, twaróg i jajko. Zagnieć ciasto i dodaj sól. Wyrabiaj ciasto przez 5 minut. Następnie dodaj miękkie masło po kawałku. Ciasto powinno być puszyste i lekko odchodzić od naczynia. Przykryj folią

codojedzenia
Chałka z kruszonką 119

drożdże, łyżeczkę cukru, dwie łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy. Do maki dodajemy zaczyn drożdżowy oraz pozostałe składniki. Zagniatamy na miękkie, elastyczne ciasto - w razie potrzeby podsypać mąką. Formujemy kulkę. Odkładamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką na 1,5 godziny. Ciasto dzielimy na 3 części. Formujemy wałki i zaplatamy

Lena Gotuje
Luksusowe pączki karnawałowe z mąki zaparzanej... 128

jednym z każdego rodzaju.   I wtedy można porównać, które bardziej smakują. Dzisiaj zapraszam na pączki luksusowe, które zrobione są z mąki zaparzanej wrzącym mlekiem. Są luksusowe, bo ciasto jest miękkie, puszyste i na drugi dzień pączki nie tracą na swoim smaku.       Składniki: 850 g   przesianej mąki   pszennej (luksusowa   typ 550) 80 g świeżych(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia.   Masło roztopiłam i wystudziłam. 7 żółtek z cukrem i cukrem waniliowym ubiłam na parze na puszystą masę. Przelałam do rozczynu drożdżowego, wsypałam resztę mąki i wyrobiłam   na gładkie ciasto.     W trakcie wyrabiania wlałam roztopione (wystudzone) masło i dalej wyrabiałam. Ubiłam sztywną pianę z 2 białek i przełożyłam ją do wyrabianego ciasta

Kuchnia u Krysi
Chleb z chrupiącą skórką 170

łyżeczki soli W 100 ml wody rozpuścić drożdże. Mąki i resztę wody umieścić w misie miksera, dodać drożdże, sól, ziarna, wyrabiać hakiem do drożdżowego, do momentu aż wszystkie składniki się połączą, ciasto będzie się bardzo kleić, ale nie przejmować się. Odstawić w ciepłe miejsce, w misce przykryte ściereczką, do podwojenia objętości. Po tym czasie wyłożyć do blat posypany mąką, krótko

moj przepis na
Paluchy drożdżowe z sezamem lub makiem | z czosnkiem lub ziołami 222

minutach – przygotowanie ciasta (ciasto możemy przygotować robotem lub ręcznie): Do rozczynu dodaję pozostałe składniki na ciasto i mieszam. W tym momencie jeżeli chcemy przygotować paluchy smakowe to do ciasta możemy dodać czosnek granulowany, zioła prowansalskie lub rozmaryn. Gdy składniki wstępnie się połączą ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i wyrabiam około 4-5 minut, tak żeby ciasto stało się(...)wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Po około 40 minutach: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką, przerabiam kilka razy, nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 10 minut aby ciasto odpoczęło. Po 10 minutach ciasto rozwałkowuję na grubość około 2-3 milimetrów, następnie wykrawam paski o szerokości około 2,5 centymetra. Pasek ciasta składam na pół i przeplatam

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pierniczki drożdżowe nadziewane 80

zagniatamy ciasto. Dobrze wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk *** *** Ciasto dzielimy na 2 lub 3 części i każdą z nich kolejno rozwałkowujemy na grubość ok 0,5 centymetra. Z ciasta wykrawamy foremkami pierniczki – po dwa takie same na każdy pierniczek *** *** Na jeden pierniczek nakładamy łyżeczkę powideł i przykrywamy drugim takim samym kawałkiem ciasta. Boki(...)polewy te pysznie smakują *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Pierniczki drożdżowe nadziewane pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania