Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TU - KLIK! przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Cappuccino Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Dyniowe ciasto z orzechami Expresowy piernik Kruche ciasto z jabłkami i migdałami Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami
Moje Kuchenne Rewelacjegorzkiej, dobrej jakości czekolady i naprawdę fantastyczne ciacho gotowe! Moi domownicy kompletnie nie zorientowali się, że "coś tu nie gra" i zajadali się jak kolejnym brownie. Ciasto jest mocno wilgotne, czekoladowe, rozpływa się w ustach, jak dla mnie jest jeszcze lepsze następnego dnia. Przepis znalazłam w sieci , jednak pominęłam całkowicie osobne ubijanie białek i zblendowałam po prostu wszystkie składniki
Słodko-Słony Świat IlonyPodobne ciasto czekoladowe jest już wśród moich ciast, tym razem je nieco urozmaiciłam. Lubię coś zawsze zmieniać i dodawać do przepisów. Tutaj majstrowałam przy kremie, jest budyniowy z borówkami. Borówki nadały ciastu pysznego orzeźwiającego smaku i soczystości. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ostrzegam, bardzo szybko znika :) Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko(...)się produkty. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25- 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, równomiernie powciskać w krem umyte i osuszone borówki, dokładnie wyrównać i wstawić na około
Kuchcik gotujeFondant czekoladowy to mój „number one” wśród deserów, to deser idealny. Mocno czekoladowy smak, idealna konsystencja – na zewnątrz upieczone, lekko wilgotne ciasto czekoladowe oraz gorący i płynny środek. To spełnienie marzeń każdego czekoholika. Deser jest łatwy i szybki w przygotowaniu, jedyna trudność to czas pieczenia. Trzeba „wyczuć” swój piekarnik, aby fondant był upieczony na zewnątrz ale posiadał płynny środek
Moja kraina smakówSkładniki Ciasto: 3 jajka 0,5 kubka oleju 0,5 kubka mleka 0,5 kubka maślanki 1 tabliczka czekolady 2łyżki dobrej jakości kakao szczypta soli 1,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki tortowej 0,5 kubka mąki z ziaren amarantusa 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone(...)szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia mleko podgrzewamy, dokładamy masło, rozpuszczamy, dodajemy cukier czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej Jajka mieszamy z olejem, maślanką oraz rozpuszczoną czekoladą, dolewamy słodkie mleko z masłem
Luźna Kuchniagłowie pustka i z pomocą przychodzi INTERNET ! Tak właśnie się stało, że odnalazłam to idelanie "mokre" ciasto.. "Mokre" ? Tak, jest dość wilgotne ze względu na ciasto, które jest mocno czekoladowe i nie jest suche jak to bywają tradycyjne biszkopty. Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć(...)mleko zacznie się gotować wlewać do niego zawiesinę z mąki, powolnym strumieniem ciągle mieszając. Gdy budyń będzie gęsty odstawić do ostudzenia. Zimny budyń utrzeć z masłem. Czekoladowe ciasto umieścić w blaszce, posmarować budyniem zakrywając całą powierzchnię ciasta i boki tak by krem stykał się ze ściankami blachy. Na warstwę budyniu wylać tężejący mus. Ciasto schłodzić
Garnkowe fanaberieubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier. Przesiane mąki delikatnie miksujemy z pianą. Na końcu wlewamy przestudzone masło i mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy na ciasto pomarańczowe. CIASTO CZEKOLADOWE: 4 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy kakao i mąkę przesianą(...)małym ogniu do rozpuszczenia. Łączymy delikatnie ubitą śmietanę z żelatyną. Upieczone i wystudzone ciasto przecinamy delikatnie, wzdłuż pomarańczowej warstwy. Smarujemy kremem i nakrywamy drugą częścią. Gotowe ciasto można udekorować polewą czekoladową i startą skórką z pomarańczy :) Udanych wypieków
Marcepanowa kuchniaszklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 170 g masła w temperaturze pokojowej Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy(...)trzymania kształtu szachownicy z 9 polami. T ak samo postępujemy z d rugą częścią ciasta tworząc dw ie szachownice. Pozostałą masą pokrywamy całe ciasto i umieszczamy w lodówce na noc. Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy a następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz wódkę. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Czekoladą polewamy wierzch ciasta. Moje posty
Słodka StronaBiszkopt czekoladowy z gruszkami Okrągła foremka o średnicy 26 cm 230g miękkiego masła 80% 200g brązowego cukru 4 jaja 225g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 30g kakao 4 łyżki mleka 2 gruszki Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jeśli masło jest twarde robimy to w garnku, lekko podgrzewając na małym ogniu. Następnie dodajemy jaja cały czas miksując(...)wyrównujemy. Gruszki myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na grube plastry, które układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą. Biszkopt czekoladowy z gruszkami SMACZNEGO :-) Dziś udało się też pobiegać. W lesie panowała iście wiosenna atmosfera! Aż dziw
peggiwkuchniPoznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Ciasto Jamajka z galaretką i bananami przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Jest naprawdę bardzo smaczne. Przypomina mi nieco klasyczny kopiec kreta wzbogacony o galaretkę i czekoladę, które doskonale [...] Artykuł Ciasto “Jamajka
Pogotujmy.pldywanów. Aby chociaż na chwilę oderwać się od tego rozgardiaszu, zamykam się w kuchni (w przenośni, ponieważ moja kuchnia nie posiada drzwi) i zabieram się za pysznie czekoladowe, mięciutkie i wilgotne ciasto buraczane. Takie ciasto to miła odskocznia od słodkich, klejących się do podniebienia mazurków oraz suchych, piaskowych babek i sprawdziło się nawet jako tort na moje osiemnaste urodziny! Właściwości(...)Uwaga! Sam sok z surowych buraków jest bardzo stężony, dlatego możemy odczuwać po nim ból głowy i nudności. Najlepiej zmieszać go z wodą, sokiem z jabłka, selera lub marchewki. Czekoladowe ciasto buraczane: - 2 łyżki siemienia lnianego - 6 łyżek letniej wody - 2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej sprawdzi się jednak sojowe) - 2 łyżki octu - 1 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można dać mniej
Pland based filleoknem szaro, deszczowo i smutno idealnym rozwiązaniem na poprawę nastroju może być ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady, które najlepiej smakuje podane z kawą .Nie jest trudne do wykonania za to smakuje pysznie. składniki na okrągłą tortownicę 23 cm 200 g margaryny szklanka mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady(...)wlewamy na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę do pieczenia., dokładnie rozprowadzamy i pieczemy około 40 -50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C . Po upieczeniu , ciasto polewamy gotową polewą czekoladową
Smakowite DaniaMięciutkie ciasto smakiem przypominające murzynka , ale to co najlepsze to masa kokosowa, która według mnie smakuje tak samo jak ta z batonika Bounty. SKŁADNIKI (forma 20x
RAROSSADawno jej nie robiłam i w sumie zapomniałam trochę ile to skręcanie sprawia frajdy. Z każdym przepisem można coś zmienić, urozmaicić a i tak będzie wyglądała świetnie. Ciasta czekoladowe chyba każdy lubi więc dzisiaj najważniejsze są dodatki :) a dodatki są nieziemskie :D Składniki: ciasto 8 jajek 100 g cukru pudru 30 g kakao 30 g mąki ziemniaczanej
Niezły Młynek