łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej * 100ml oleju rzepakowego * 2 jajka * łyżka ekstraktu waniliowego Ganasz czekoladowy : 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 100ml kremówki * kolorowa posypka Przygotowanie : Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Czekoladę posiekać, śmietankę
Magiczne Życie Martynapisać coś swojego. Dla osłodzenia pochmurnych, jesiennych dni proponuję Wam sernik z gruszkami. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które zapewne wielu z Was lubi. Zapraszam po przepis. Sernik z karmelizowanymi gruszkami składniki na spód: 200 g ciastek owsianych czekoladowych 40 g stopionego masła szczypta cynamonu masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego około
Przysmaki Karolkipolecenia maleństwa! Składniki: 125g miękkiego masła 50g cukru pudru 110g mąki tortowej 40g proszku budyniowego o smaku waniliowym polewa czekoladowa Przygotowanie: Mąkę przesiać z budyniem i cukrem pudrem. Masło ubić około 2 minut, dodawać suche składniki w 3 partiach. Wymieszać. Ciasto schłodzić w lodówce około 2h. Po tym czasie można nadawać ciasteczkom dowolny kształt: okrągły, owalny
Cakes By KejtKażdy z nas napotkał w sklepie gotową utwardzoną polewę do ciast – producenci zalecają rozpuścić ją w gorącej wodzie i polewa gotowa. Raz spróbowałam i od
Magiczny GarnekPodpieczony spód posypujemy bułką tartą (wchłonie sok z jabłek) na bułkę układamy równomiernie jabłka i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęściechwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB
RAROSSAsernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru kilka kropel aromatu waniliowego 6 jajek stewia wg. smaku (ja dałam aż 0,5 szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstarta gruszka -łyżka cukru pudru -cukier waniliowy -starte jabłko -płaska łyżeczka cynamonu -olej rzepakowy do smażenia Wszystkie składniki na ciasto łączymy w jedną masę do konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy starte owoce i mieszamy. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Mus czekoladowy. -dwie duże łyżki kremu czekoladowego -serek mascarpone -śmietanka 30% 1/3 kubka śmietany ubijamy trzepaczką, dodajemy 3-4 łyżeczki mascarpone
BaRepasprzepisów na blogu jest brownie z karmelem i orzeszkami ziemnymi , takie połączenie tak nam zasmakowało, że postanowiłam przygotować kolejne ciasto w podobnym stylu. Dzisiaj prezentuję Wam pyszny sernik z dodatkiem masła orzechowego, solonego karmelu, orzeszków, a wszystko na słodkim, mocno czekoladowym spodzie brownie. Chyba nie muszę pisać więcej, zapraszam po przepis :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćolej rzepakowy i cukier wanilinowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wlać na jasne. Piec 45 min. w temperaturze 170*. PS.: Ażeby było jeszcze bardziej NIE dietetycznie babkę można polać polewą czekoladową :) Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie może go zabraknąć w mojej kuchni. Spożywanie już
Zdrowie na języku :PZnowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty! Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły
SMYKWKUCHNIMoje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Udało się za pierwszym razem :D Robi się
Bon Appetit Małgorzatydużych odległościach - w trzech rządkach po dwie kulki ciasta. Zapobiega to przyklejaniu się ciastek do siebie i wylewaniu ciasta na całą blachę. Czekoladę gorzką można zastąpić mleczną, deserową, białą lub mieszanką tych czekolad. Zamiast czekolady można użyć gotowych kropelek czekoladowych dostępnych w hipermarketach. Margarynę można zastąpić masłem
Gospodyni Miejskadodajemy kakao oraz aromat rumowy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy najpierw jasne ciasto, układamy owoce a następnie wylewamy ciasto ciemne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185st na ok 50-55minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy, polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem
Walijskie Pichceniemąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek u mnie zamiast podanej w książce polewy czekoladowej podałam mus Mus truskawkowo – malinowy truskawki mrożone ( około 10 dkg ) maliny mrożone 10 dkg Zaczynamy od włączenie piekarnika na 180 C. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w misce na jednolitą masę. Przekładamy do papilotek na muffiny i gotowe. Wstawiamy formę z muffinami
Kuchnia na wzgórzu