której będziemy przygotowywali całe ciasto. Z jajek oddzielamy żółtka, a białka pozostawiamy w oddzielnej misce. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, tortownicę o średnicy 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Do rozpuszczonej, jeszcze delikatnie ciepłej czekolady, wkładamy miękkie masło i miksujemy razem do uzyskania gładkiej konsystencji. Do masy czekoladowej wlewamy żółtka, a w trakcie dalszego miksowania(...)Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i wprowadzamy do masy czekoladowej uważając, by zachowała puszystość. 1/3 masy wylewamy do tortownicy i pieczemy około 15 minut (zależy od piekarnika). Spody są dość ciężkie i nie przypominają biszkoptu, a raczej brownie, co idealnie komponuje się z masą wiśniową. Gdy ciasto będzie gotowe, odstawiamy je na kratce do wystudzenia. Z wiśni, które
Kuchenna Kontrrewolucyadomownicy bardzo lubią zebrę więc postanowiłam ją nieco odmienić, przełożyłam ją masą śmietanową z galaretkami. Ciasto jest smaczne i ładnie się prezentuje, idealne do popołudniowej kawy. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki tortowej Stoisław 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka wody gazowanej 5 jajek 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra(...)łyżki kakao 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki oleju Dodatkowo: Wiórki czekoladowe Forma 25x40 cm. Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wlewamy olej oraz gazowaną wodę, stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej dodajemy mąkę pszenną. Formę
Bajeczna Kuchniaukładałam je w foremkach opiekacza. Ciastka piekłam dosłownie 1-2 minuty w zamkniętym opiekaczu. Powinny być ładnie zarumienione. Upieczone ciasteczka wyjmowałam na talerz. Niektóre trochę musiałam obkroić nożem bo ciasto niekiedy wychodzi poza foremkę, jeśli za dużo go włożymy. Ciasteczka są pyszne jeszcze na ciepło, więc musiałam ich pilnować, żeby wystarczyło do zrobienia zdjęcia. Jak też wspominałam na wstępie, ciastka(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne
Waniliowe ImprowizacjeDelecta - 1/2 szklanki kakao - 1 łyżeczka waniliowego aromatu Delecta - 6 łyżek domowego dżemu jagodowego Polewa czekoladowa: - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 1/2 tabliczki mlecznej czekolady - 50ml mleka 0,2% lub słodkiej śmietanki 18%(wersja fat) Dodatki na ozdobę muffinek: - migdały - orzechy włoskie - wiórki kokosowe Przygotowanie ciasta : Obie wersje przygotowuje się tak samo. :) - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąki, oliwę, wodę(...)jogurtu i troszkę oliwy, - następnie nakładamy ciasto do papilotek: dno papilotki zakrywamy ciastem, następnie do środka dodajemy łyżeczkę dżemu jagodowego i ponownie na to nakładamy masę - papilotki należy napełnić ciastem do ok.3/4 ich wysokości, - wypełnione masą 6 papilotek odkładamy, a do pozostałej masy na muffinki wsypujemy kakao, tak aby 6 muffinek było kakaowych i ponownie nakładamy kakaową masę do kolejnych
MintTastemąki, a jeśli pod koniec wsypywania mikser ciężko pracuje, bo ciasto jest zbyt gęste – ostatnią porcję mąki zagniećmy ręcznie (najlepiej jednak nie ogrzewać go zbyt długo ciepłem rąk). Ciasto powinno być lekko lepiące. Dodajemy migdały, mieszamy i chłodzimy masę w lodówce ok. 15-30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 160-170°C. Ciastka można wałkować na ok. 1 cm grubości(...)charakterystycznego smaku. Zobacz także: Najlepsze Rafaello Kto lubi pralinki Rafaello? Jeśli zaliczacie się do grona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika idealnie wpisuj... Post Kurabiedes – greckie
Poezja smakurewelacyjnie:) Strucla z makiem SKŁADNIKI: Składniki na 2 strucle CIASTO: żółtka - 3 szt cukier waniliowy- 1 szt margaryna Palma w złotym opakowaniu - 0,5 kost cukier - 3/4 szkl drożdże - 5 dag mąka 50 dag mleko -1 szkl MASA MAKOWA: masa makowa - 1 puszka POLEWA CZEKOLADOWA śmietana - 2 łyżki kakao - 2 łyżki margaryna palma - 2 łyżki cukier
Kuchnia Danusimasy dodajemy nasze mokre składniki i dokładnie łączymy, dosypując po łyżce składniki suche. Tak przygotowane ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut. Studzimy. Można zrobić polewę czekoladową lub lukier pomarańczowy. Wykonanie dla posiadaczy Tefal Cuisine Companion Do misy zakładamy ostrze ultra blade. Z owoców(...)czas 4 minuty. Dodajemy w trakcie łączenia wymieszane z sobą mąkę, proszek i cukier. WAŻNE! Mus pomarańczowy musi być bardzo dobrze wystudzony, żeby jajka się nie ścięły! Post Najlepsze ciasto pomarańczowe pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenposiekane grubo migdały bez skórki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Czekoladowy sernik z wiśniami wykonanie: Masło kroimy w drobne kawałki, dodajemy do reszty składników na spód i wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki do schłodzenia. Okrągłą blaszkę wysmarowujemy masłem. Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy
Delusional Trinecałość blędujemy, aż uzyskamy gładką masę, którą przekładamy do formy 20x20 lub tortownicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto powinno mieć 1 cm wysokości brownie pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 175ºC gotowe i przestudzone polewamy polewą czekoladową. Źródło: https://agataberry.pl/brownie-z-fasoli/
Słodkie zapomnieniemasła czy też margaryny przygotowane na oleju roślinnym ( ja stawiam na rzepakowy). Krem również czekoladowy, stabilny i bez grama żelatyny. Szczypta posypki i dzień czekolady godnie uczczony. Składniki na ok 18 szt: Wszystkie składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej: 95 g mąki pszennej 450 42 g ciemnego kakao holenderskiego (gorzkie
vaniliowoczekoladowaTa rolad to mistrzostwo smaku, lekko korzenny posmak i słodkie mandarynki. Polewa czekoladowa dopełnia całości, zafundujcie sobie ten wypiek. Łatwo się robi, biszkopt można upiec dzień
Moje Małe Czarowanieuchylonym piekarniku do wystygnięcia. Można także stosować kąpiel wodną, czyli umieszczenie formy w wodzie by uniknąć zbyt dużego wyrośnięcia ciasta a później jego opadnięcia po wyłączeniu piekarnika. Sernik zebra po wystudzeniu można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Wystarczy rozpuścić dobrej jakości gorzką czekoladę lub przygotować polewę z oleju kokosowego, masła i kakao. Smacznego! — BTW całości
Ola la LCHFDomowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna.
Wanilia i KardamonIdealne brownie musi być mocno czekoladowe, wilgotne i oczywiście słodkie. A jeśli jest zrobione z naturalnych składników, to nie ma już wymówki, żeby go sobie odmawiać Ciasto to ma w sobie same skarby: amarantus będący cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka, żelaza, składników mineralnych i witamin z grupy B oraz bataty bogate w błonnik, witaminy i minerały. Jednym słowem można jeść
Lamarida.plPo krótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje
Pink EnvelopeMuffinki to taka mini wersja na raz pysznego, mocno czekoladowego brownie z cukinii, na które przepis pojawił się na blogu rok temu i które bardzo gorąco polecam - Brownie z cukinii . Ciasto podbiło moje podniebienie i okazało się prawdziwym hitem. Tym razem zdecydowałam się więc, przygotować również muffinki, które można łatwo chwycić i przekąsić w każdej chwili, albo wygodnie zabrać
Healthy food explorerłyżki cukru (30 g) 8 g cukru wanilinowego 1 białko dowolne nadzienie - u mnie masa twarogowa i krem czekoladowy Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz.Ciasto wyrabiać,aż będzie miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić
Moje domowe kucharzenieKlasyczny chlebek bananowy, mięsisty, wilgotny i intensywnie smakujący bananami. Całej słodyczy temu ciastu nadają głównie banany oraz dodatkowo posiekana mleczna czekolada. Przepis banalnie prosty w 'obsłudze
Kraina Miodem Płynącaokolicznościach zginęła połowa muffinków...). Wprost idealne do gorącej herbaty na zimowy podwieczorek w towarzystwie Muminków. Czekoladowe babeczki z nadzieniem serowym nadzienie serowe: 125 g twarogu (rozgniecionego widelcem) 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 1/4 - 1/3 szkl. kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki
Dzieje kuchennej Wiewiórywywieszonymi językami czeka przed kuchenka... :) Przepis z bloga Raspberries and Cream . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm; gotowe ciasto daje się spokojnie pokroić na 16 porcji) 150g masła lub margaryny do pieczenia 200g ciemnej czekolady (50 %), posiekanej, lub groszków czekoladowych do pieczenia 2 duże jajka, plus 1 duże żółtko 200g jasno-brazowego, miałkiego cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100g
Lejdi of the housecukru lub miodu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - łyżka czekolady w proszku W/w składniki zagniatamy w jednolite ciasto, schładzamy w lodówce przez kwadrans. Wycinamy ciastka pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach C, przez 20 minut. Studzimy. masa czekoladowa: - 2 czekolady gorzkie - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżeczki cukru - łyżka kako W/w zagotuj w rondelku, wymieszaj na jednolitą masę
SMYKWKUCHNIpaseczek. Na serze układamy galaretkę. Następnie wykładamy resztę masy serowej. Bierzemy jeden bok folii aluminiowej i drugi, składamy ciasto w trójkąt lekko dociskając. Całość dokładnie zawijamy folią i wkładamy do lodówki na około 12 godzin. Gotową chatkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Podróż w kulinariamiejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego
Zasmakuj Kuchnirozpuścić z 3 łyżkami śmietanki, ja dodatkowo dodałam trochę mleka, żebym miała bardziej płynną czekoladę. Lepiej rozlała się po cieście. Na krakersy dać roztopione krówki polać po całości. Następnie posypać po całości orzechami (lepsze są drobniejsze), potem zalać to polewą czekoladową. Wstawiamy do lodki, najlepiej na całą noc, żeby masa dobrze stężała. Smacznego
Moje pyszne gotowanieproszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, aronia 250 ml/słoik, jabłka 2 sztuki/starte, rabarbar 4 sztuki, cukier 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie zimną margarynę pokroić w kostki do misy robota, wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, wbić jajka i utrzeć ciasto na kruszonkę, zawinąć w folię i do lodówki na godzinę dżem z aronii (mój domowy, jest u mnie
W Mojej Kuchni LubięPewnie zdarza się Wam mieć wielką ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i nie mieć nic pod ręką? U nas ten problem jest rozwiązany, bo w takiej
Lamarida.plPremiera ciasta już za mną. Dziś w piekarniku dochodzi wersja gryczana. Pachnie i drażni ślinianki :) Wiśnia w czekoladzie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki Wiśniowy spód 1 szklanka wiśnie mrożone 2 łyżka mąka ziemniaczana 1 łyżka eyrtrol Czekoladowe ciacho 200 g masło 1 szklanka erytrol niepełna 5 szt jajka 2 szklanka mąka 2 łyżka mąka ziemniaczana czubata
Kucharzycakorzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i dodajemy partiami nasze rozdrobnione ciasta, mieszając. Tak powstałą masę odstawiamy do przestudzenia. Następnie mieszamy i wkładamy na kilka chwil do zamrażalnika (lub na dłużej
Słodkie okruszkitwarogu zmielonego * 1 jajko * 1/2 szklanki cukru * 150 g masła * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * masło czekoladowe do nadzienia * cukier puder do oprószenia (można pominąć) Wykonanie: Z mąki, twarogu, cukru, jajka, masła i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej
Zrób to smaczniewłóżcie masło i gorzką czekoladę, roztopcie i delikatnie przestudźcie. Jajo zmiksujcie z cukrem, dodajcie ekstrakt z wanilii, przestudzoną masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszajcie. Dosypcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie jeszcze raz. Na przygotowana blachę nakładajcie porcje ciasta, pamiętajcie o zachowaniu sporych odstępów. Pieczcie około 8-10 minut. Studźcie na kratce
OliveandThymeTorcik orzechowo - czekoladowy w moich ulubionych smakach. Puszyste, aromatyczne, orzechowe blaty biszkoptowe przełożone gęstym kremem czekoladowym, ułożone na cieniuteńkim kruchym spodzie i oblane grubą warstwą czekolady
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g
BullioUwielbiam serniki. Rodzinka zresztą też :) tym razem upiekłam więc sernik z czekoladowymi pierniczkami z nadzieniem. Serniczek jest obłędny i smakuje rewelacyjnie. Idealny na każdą okazję, zwłaszcza
Smakołyki AsiCzy są tutaj wielbiciele czekolady? 😊 Jeśli tak to przepis na sernik czekoladowy na zimno przypadnie Wam do smaku. Poniższy sernik jest lekko kremowy, mocno czekoladowy
Ugotowaćprzestanie parować ale nie zacznie się ścinać. Polewa: 1. Czekoladę rozpuść z łyżką wody. Całość: 1. Na wystudzony spód ciasta wyłóż dżem. 2. Wylej ciepłą ( nie gorącą!) kokosową piankę na warstwę dżemu i odstaw do stężenia. 3. Mazurka ozdób polewą czekoladową i płatkami migdałów. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanamiejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego
Zasmakuj KuchniDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskabędzie ścięty z wierzchu. Gdyby za szybko się rumienił należy przykryć go folią spożywczą i dalej piec. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniepołamaną tabliczkę czekolady. Ciasto wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm natłuszczoną i posypaną skruszonymi biszkoptami lub bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez ok 30 minut do tak zwanego "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy polewamy polewą czekoladowa przygotowaną z czekolady którą topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany. Smacznego
kgwjanczewogęste to dolać jeszcze trochę mleka. Powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłko obrać i pokroić na płaskie kawałki. Dodać do ciasta, wsypać rodzynki i wymieszać. Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażyć niewielkie placuszki. W czasie kiedy będą się smażyć przygotować sos czekoladowy: czekoladę połamać i razem z mlekiem (lub kremówką) umieścić w miseczce nad parą wodną i rozpuścić. Polać placuszki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJeśli lubisz brownie to to jest pójście o krok dalej jeśli chodzi o czekoladową doskonałość. Lava cake Składniki: 50g gorzkiej czekolady 25g masła 2 łyżki
DiteczKolejne ciasto z serii "bez pieczenia". Tym razem sernik w nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieskładniki na ciasto makowo kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada wykonanie: składniki na kerem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyża cukru wykonanie
Domowy Smak JedzeniaTorcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik
Smakołyki AsiSzybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Smaku nadaje im konfitura wiśniowa z dodatkiem czekoladowego likieru. Idealne małe co nie co na spotkanie z rodziną i znajomymi
VioletoweKucharzeniełyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej * 100ml oleju rzepakowego * 2 jajka * łyżka ekstraktu waniliowego Ganasz czekoladowy : 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 100ml kremówki * kolorowa posypka Przygotowanie : Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Czekoladę posiekać, śmietankę
Magiczne Życie Martynapisać coś swojego. Dla osłodzenia pochmurnych, jesiennych dni proponuję Wam sernik z gruszkami. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które zapewne wielu z Was lubi. Zapraszam po przepis. Sernik z karmelizowanymi gruszkami składniki na spód: 200 g ciastek owsianych czekoladowych 40 g stopionego masła szczypta cynamonu masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego około
Przysmaki Karolkipolecenia maleństwa! Składniki: 125g miękkiego masła 50g cukru pudru 110g mąki tortowej 40g proszku budyniowego o smaku waniliowym polewa czekoladowa Przygotowanie: Mąkę przesiać z budyniem i cukrem pudrem. Masło ubić około 2 minut, dodawać suche składniki w 3 partiach. Wymieszać. Ciasto schłodzić w lodówce około 2h. Po tym czasie można nadawać ciasteczkom dowolny kształt: okrągły, owalny
Cakes By KejtKażdy z nas napotkał w sklepie gotową utwardzoną polewę do ciast – producenci zalecają rozpuścić ją w gorącej wodzie i polewa gotowa. Raz spróbowałam i od
Magiczny GarnekPodpieczony spód posypujemy bułką tartą (wchłonie sok z jabłek) na bułkę układamy równomiernie jabłka i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęściechwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB
RAROSSAsernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru kilka kropel aromatu waniliowego 6 jajek stewia wg. smaku (ja dałam aż 0,5 szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstarta gruszka -łyżka cukru pudru -cukier waniliowy -starte jabłko -płaska łyżeczka cynamonu -olej rzepakowy do smażenia Wszystkie składniki na ciasto łączymy w jedną masę do konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy starte owoce i mieszamy. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Mus czekoladowy. -dwie duże łyżki kremu czekoladowego -serek mascarpone -śmietanka 30% 1/3 kubka śmietany ubijamy trzepaczką, dodajemy 3-4 łyżeczki mascarpone
BaRepasprzepisów na blogu jest brownie z karmelem i orzeszkami ziemnymi , takie połączenie tak nam zasmakowało, że postanowiłam przygotować kolejne ciasto w podobnym stylu. Dzisiaj prezentuję Wam pyszny sernik z dodatkiem masła orzechowego, solonego karmelu, orzeszków, a wszystko na słodkim, mocno czekoladowym spodzie brownie. Chyba nie muszę pisać więcej, zapraszam po przepis :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćolej rzepakowy i cukier wanilinowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wlać na jasne. Piec 45 min. w temperaturze 170*. PS.: Ażeby było jeszcze bardziej NIE dietetycznie babkę można polać polewą czekoladową :) Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie może go zabraknąć w mojej kuchni. Spożywanie już
Zdrowie na języku :PZnowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty! Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły
SMYKWKUCHNIMoje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Udało się za pierwszym razem :D Robi się
Bon Appetit Małgorzaty