Małej Cukierence bardzo czekoladowe ciasto z cukinią. Wilgotne, gęste, ale nie zbite! Cudownie aromatyczne z odrobiną cynamonu i aromatu migdałowego, pyszne. Będzie to teraz jedno z moich ulubionych czekoladowych ciast, a w okresie letnim u mnie zawsze jest sporo cukinii. Bardzo polecam, zapraszam na FILM i do subskrypcji mojego kanału na YouTube http://www.youtube.com/malacukierenka . Porcelana ze sklepu Maxwell
Mała Cukierenkasurowej dyni robiłam pierwszy raz, ale zachęcona wypiekami z cukinii, które robiłam wielokrotnie, postanowiłam wypróbować również ciasto dyniowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W ubiegłym roku robiłam jedynie w mikrofali szybkie ciasto czekoladowo - orzechowo - dyniowe z pure z pieczonej dyni, które swoją drogą było przepyszne. Tym razem zrobiłam ciasto czekoladowe z cynamonem i przyprawą do piernika. Wykończyłam je nutellą domowej roboty zamiast(...)polewy czekoladowej. Ciasto wyszło pyszne, mięciutkie, delikatne i wilgotne, a do tego puszyste. Na wierzchu ma fajną lekko chrupiącą skórkę, która bardzo przypadła mi do gustu. Dla mnie bomba. Jako że takie ciasto robiłam pierwszy raz, to trochę sposiłkowałam się przepisem z tej strony: https://www.ciasta.net/ciasto-z-dyni.php, ale w trakcie przygotowywania trochę ten przepis zmodyfikowałam. Oto mój przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Waniliowe Improwizacjesera mamy… śmietanę. Tak- to znany już z bloga przepis na oszukany sernik tym razem w połączeniu z bogatą w smaku, pełną bakalii masą makową. Całość zamknięta w kruchutkim, czekoladowym cieście. Idealny, bo nie opada, masa serowa nie dociąża masy makowej i całość idealnie się dopieka- zero zakalca. Nie muszę opisywać chyba jak pyszna jest ta nibysernikowa pianka(...)Miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy chwilę na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Dodajemy po jednej śmietanie i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. WYKONANIE I PIECZENIE: ½ ciasta czekoladowego rozwałkowana do wielkości blachy 25x36 cm masa makowa masa serowa ½ ciasta czekoladowego starta na tarce o grubych oczkach pieczemy 60-65 minut w temp
Domowe ciastaprosto i nie jest skomplikowane. Polecam użyć dobrej jakości kakao, wtedy będzie jeszcze lepsze. Lato na deser z dużą ilością malin. Teraz są najlepsze dlatego korzystajcie z ich dobrodziejstwa. ciasto czekoladowe: 130 g maki pszennej typ 500 130 g cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 2/3 szklanki jogurtu greckiego 2 jajka wielkość(...)śmietany kremówki 30 % polewa czekoladowa: 50 g kakao 50 ml wody 100 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżeczki żelatyny płaskie 120 g cukru trzcinowego dekoracja: maliny, borówki, ozdoby czekoladowe Ciasto czekoladowe: Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski przesiewam mąkę, dodaję kakao, cukier, proszek do pieczenia, sodę,sól. Do drugiej miski wlewam jogurt, wbijam jajka, dodaję roztopione wystudzone masło
wesoła kuchniau017cki kakao\r","2 \u0142y\u017cki cukru\r","1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia\r","1 jajko\r","3 \u0142y\u017cki oleju\r","1\/4 szklanki mleka"],"name":"Mocno czekoladowe ciasto w kubku","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":"PT5M","recipeInstructions":["Do miski wsypujemy wszystkie suche sk\u0142adniki i mieszamy. Nast\u0119pnie dodajemy mokre sk\u0142adniki i wszystko razem mieszamy(...)cała blacha to za dużo i "kto to później zje.". Spieszę z rozwiązaniem! Mam dla Was ciasto w kubku, które robi się dosłownie w kilka chwil. Sprawdźcie sami! Mocno czekoladowe ciasto w kubku Czas całkowity 5 minut/y Składniki 4 łyżki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 3 łyżki oleju 1/4 szklanki mleka
Mostek w kuchnizarazem przepysznego. Ale do rzeczy.... Napisał do mnie Pan Wojtek z prośbą o przepis na ciasto. Jego ukochana ma urodziny, ale nie lubi ciast tortowych itp. Jednak jest fanką ciast czekoladowych i sernika. Kupiłby w sklepie i też by uszło, ale Pan chce zaszaleć i upiec coś sam, co osobiście bardzo pochwalam. Chciał instruktarz na ciasto czekoladowe albo sernik, oczywiście(...)serową wrzucamy wszystkie razem i miksujemy. Bez ucierania, bez ubijania piany. Zwykłe dobre wymieszanie składników. Tortownicę ( moja 26 cm) smarujemy masłem i obficie wysypujemy bułką tartą. Na spód wykładamy ciasto czekoladowe, a na nie punktowo białą masę. Później delikatnie rozprowadzamy ją po wierzchu aby zakryć ciemne miejsca. To nierówne rozprowadzenie pozwoli nam uzyskać efekt pofalowania. Tam gdzie mniej twarogu
Dieta moja pasjaZona Małgosia. Bardzo dziękuję :) http:// w-garach-u-gosi.blogspot.co m/2016/07/ ciasteczka-czekoladowo-miet owe.html Dopiero się pojawiły a p. Marcelina już je przygotowała. Bardzo dziękuję :) http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2016/07/drozdzowe-placuszki-z-owocami.html Zdjęcia przesłane przez Grażynkę, ciasto czekoladowe http:// w-garach-u-gosi.blogspot.co m/2016/06/ czekoladowe-ciasto-brownie. html Ciasto czekoladowe w trakcie przygotowań. W takich momentach aż serce rośnie :) (Zakaz kopiowania oraz rozpowszechniania zdjęcia bez mojej wiedzy) Zdjęcie ciasta
W garach u Gosilubi czekoladowego szaleństwa? hmmm... a jak jeszcze dołączyć do tego smak chałwy to wychodzi przepyszne połączenie :D kto chętny do wypróbowania? Polecam :) Składniki na ciasto czekoladowe: • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasta i krem czekoladowo-chałwowy przygotuj dzień wcześniej. Oba ciasta przetnij na pół (możesz nasączyć). Na dno tortownicy włóż krążek ciast czekoladowego, wyłóż masę czekoladowo-chałwową, przykryj jasnym blatem, wyłóż frużelinę, przykryj kolejnym jasnym blatem, wyłóż krem czekoladowy i przykryj ostatnim ciemnym blatem, odstaw do lodówki. Wierzch i boki przyozdobiłam ubitą śmietana kremówką i polałam polewą czekoladową
Kulinarna (nie)codziennośćlubi czekoladowego szaleństwa? hmmm... a jak jeszcze dołączyć do tego smak chałwy to wychodzi przepyszne połączenie :D kto chętny do wypróbowania? Polecam :) Składniki na ciasto czekoladowe: • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasta i krem czekoladowo-chałwowy przygotuj dzień wcześniej. Oba ciasta przetnij na pół (możesz nasączyć). Na dno tortownicy włóż krążek ciast czekoladowego, wyłóż masę czekoladowo-chałwową, przykryj jasnym blatem, wyłóż frużelinę, przykryj kolejnym jasnym blatem, wyłóż krem czekoladowy i przykryj ostatnim ciemnym blatem, odstaw do lodówki. Wierzch i boki przyozdobiłam ubitą śmietana kremówką i polałam polewą czekoladową
Kulinarna (nie)codziennośćCiasto czekoladowe ze śliwkami jest trochę podchodzące pod brownie. By jesień była jeszcze słodsza, podałam je z rozpuszczoną czekoladą. Każdy kęs rozpływa się w ustach i po pierwszym kawałku chce się sięgnąć po kolejny. Jesień zaczynamy wyjątkowo na słodko. Ciasto jest bez dodatku mleka, za to mocno czekoladowe :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 […] Artykuł Ciasto czekoladowe
Pink EnvelopeWielokrotnie przekonałam się , że takie nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem . Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej! A potem więcej! I więcej(...)minut. Dodajemy śmietanę i sól , g otujemy minutę. Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto i posypujemy pokruszonymi krakersami. Smacznego! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najzdrowszy wśród olei roślinnych. Jego spożywanie doskonale wpływa na układ krążenia zmniejszając ryzyko głównie miażdżycy
Ostra na SłodkoGorący czas mazurków, a ja przewrotnie zrobiłam Marmurek, ale nie taki oczywisty, tylko na bazie mojego fasolowego sernika, z kawałkami czekoladowego ciasta w środku i chrupiącymi orzechami, jednym słowem cudo! Składniki na dużą tortownicę: masa „serowa” 400 g suchej fasoli piękny Jaś ugotowanej o miękkości puszka mleka kokosowego 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wiórków kokosowych (u mnie standardowo po „dojeniu”) moje mleko kokosowe było jakieś dziwne i masa wyszła bardzo rzadka, więc dla pewności dodałam opakowanie budyniu waniliowego. ciasto czekoladowe: tabliczka gorzkiej czekolady 300 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150 g masła/oleju kokosowego lub 200 ml oleju roślinnego 1 banan 150 g cukru (u mnie dark
greenscarfZostało mi troszkę niewykorzystanego ciasta czekoladowego, ale nie mogłam pozwolić by się zmarnowało! Dlatego w błyskawicznym tempie zaświtał mi w głowie pomysł na domowe bajaderki. Do ich przygotowania użyłam miedzy innymi ciasta czekoladowego, masła orzechowego oraz czekolady z dodatkiem orzeszków arachidowych. Bajaderki wyszły miękkie, wilgotne, no po prostu pyszne!!! Składniki: 600g domowego ciasta (u mnie czekoladowe), 1/3 szklanki mleka
Z miłości do słodkościzdecydowanie to drugie jest niezależne od pogody. Co roku w majówkę w mojej rodzinie świętujemy podwójne urodziny - mojej Mamy i mojej Babci. Tym razem przygotowałam z tej okazji Malinowo-czekoladowe ciasto z orzechami włoskimi. Smak powala. Gorzki spód połączony z kwaskiem malin i słodyczą kremu czekoladowego. Jeżeli lubicie połączenie różnych smaków to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki(...)rozpuszczonego masła 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki przecieru z malin masa czekoladowa typu nutella 5-6 łyżek 50 g orzechów włoskich Sposób przygotowania ciasta czekoladowo malinowego. Do miski wbijamy jajka ubijamy. Gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy stopniowo cukier (jak przy bezie ), pod koniec ubijania dodajemy golden syrop. Masło rozpuszczamy, jeszcze przestygnięte, ale mimo wszystko
Słodkie Przyjemności