ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:301/1040)

Zakręcony chlebek czekoladowy 155

siemieniem lnianym. Przy pomocy miksera wrobić elastyczne, gładkie ciasto.Wyrobione ciasto wyłożyć na lekko naoliwiona powierzchnię. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać krem czekoladowy i dokładnie wyrobić, aż do uzyskania jednorodnego koloru ciasta. Uformować w kulę. Dwie pozostałe części ciasta połączyć, przez chwile wyrobić , a następnie uformować w kulę. Obie kule ciasta (brązową i białą) włożyć do osobnych, wysmarowanych

Moje domowe kucharzenie
Snikers vel Gosiak 1923

pyszne ciasto składają się następujące warstwy: biszkopt kakaowy, krem krówkowy, warstwa biszkoptów, krem o smaku cappucino, warstwa krakersów, orzeszki ziemne, kajmak i pyszna polewa czekoladowa. :) Z takiego połączenia musi powstać dobre ciasto. Snikers vel Gosiak PRZEPIS   /na dużą blachę tzw. "sernikową"/   Temperatura pieczenia biszkoptu kakaowego: 180 o C   Czas pieczenia: 30-35 min.   Ciasto kakaowe(...)kajmaku zostanie wyłożona na wierzch ciasta - zob. niżej jak układać) Z mleka, cukru, mąk ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem i kajmakiem. Krem II - cappucino śmietana kremówka łaciata czerwona 400ml 2 śmietan- fix 4 łyżki cappuccino cukier puder 2 łyżki / do smaku/ Kremówkę ubić, dodać śmietan-fixy, cappucino i cukier puder. Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru

coolinarnastrefa.blogspot.com
Czekoladowa chmurka z owocami 196

Pyszne, bezglutenowe ciasto z kremem. Połączenie wilgotnego, mocno czekoladowego spodu i delikatnej, puszystej bitej śmietany, przełamane świeżymi, sezonowymi owocami. Nic tylko rozkoszować się chwilą przy jedzeniu tego smakołyku. Przekonajcie się sami  :) Składniki:  300 g czekolady (ja dałam 2 mleczne i 1 gorzką)  150 g masła 6 jajek 100 g cukru Dodatkowo: 250 ml śmietanki 30 % ( zimnej(...)ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając, aż piana będzie sztywna a cukier rozpuszczony. Piane dodać w dwóch partiach do masy czekoladowej i wymieszać delikatnie łyżką do połączenia się składników. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie ostudzić. Podczas studzenia środek ciasta zapadnie się tworząc

Słodka Strefa
Szybkie rogaliki z jabłkami i nutellą 199

Jako nadzienie wykorzystałam nutellę i jabłka. Ale może to być jakikolwiek słodki krem i inne owoce lub np. dżem. Składniki na około 15-16 rogalików: – opakowanie ciasta francuskiego – łyżka kremu czekoladowego typu nutella – 2 jabłka (opcjonalnie cukier do smku) Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę (lub ścieramy na tarce z grubymi oczkmi). Podsmażamy, dodając ewentualnie odrobinę

Relaxtime
Donauwelle. Zaproszenie do akcji "Kuchnia niemiecka" 149

Bardzo popularne i lubiane ciasto, w żadnej cukierni nie może go zabraknąć. Donauwelle składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z wiśniami, maślanego kremu budyniowego i glazury czekoladowej uformowanej na kształt fal. Środek ciasta w przekroju tworzą również fale, które powstają poprzez zapadnięcie się wiśni podczas pieczenia. Najczęściej pieczone w prostokątnej foremce i serwowane pokrojone w kwadraty. W Polsce to znane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowy sernik bez sera 246

może być lepszego od sernika bez sera? Do tej pory wydawało mi się że ten który robiłam dotąd był wręcz idealny .. do czasu, gdy nie upiekłam czekoladowego sernika bez sera.  Najbardziej delikatne ciasto jakie kiedykolwiek jadłam a w dodatku o smaku czekoladowym. Dla mnie wręcz idealne, zresztą to nie tylko moje zdanie ;-) Wzorowałam się tak jak poprzednio na przepisie

Na słodko lub wytrawnie
Domowe Ptasie mleczko bez pieczenia 335

herbatnikach, bądź bez herbatników – obie wersje są równie pyszne i wszystko zależy od Was na jaką wersję macie ochotę :) Możecie również podwoić ilość polewy czekoladowej i połowę porcji wylać na spód ciasta zamiast układać herbatniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe Ptasie mleczko bez pieczenia to super pomysł na wykorzystanie białek , którego np. zostały nam po wypiekach na Tłusty Czwartek, gdzie(...)oraz aromat śmietankowy, ubijać jeszcze przez parę sekund do czasu połączenia się składników. Gotową piankę bezową przelać na spód wyłożony herbatnikami, wierzch wyrównać. Jeśli polewa czekoladowa już ostygła, to można ją wylać na wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzić po Ptasim mleczku. Schować Ptasie mleczko do lodówki, by masa się schłodziła i stężała. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Domowe Ptasie

Kulinarne Przeboje
Tarta migdałowa z płatkami czekoladowymi 200

TARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę od rutyny i obowiązków(...)cukru waniliowego Delecta ; - 1/4 szklanki cukru; - 2 żółtka; - 4 orzechy brazylijskie; - 0,5 szklanki mąki pszennej/bezglutenowej. Owoce: - 1 jabłko; - 1 gruszka; - cynamon do smaku. Udekorowanie płatkami czekoladowymi Decorada Delecta .   Sposób przygotowania ciasta: - mąki mieszamy, dodajemy sól, olej, jajo i żółtko – dodajemy następnie kostkę zimnego masła – i wszystko razem kroimy – najlepiej na stolnicy – po połączeniu się masła z mąką wyrabiamy

MintTaste
Proste ciasto z powidłami 173

dżemem, marmoladą, dodać posiekane orzechy, inne bakalie lub kakao. Proste ciasto do kawy, na leniwe popołudnie, idealne i szybkie. Podaję z cytrusowym lukrem lub domową polewą (mocno!:) czekoladową Dziś u mnie proste ciasto bez miksera pachnące pomarańczami i powidłami. Wspaniałe w smaku, delikatne, rozpływające się w ustach, proste! Takie ciasto na jedną keksówkę znika szybko, często obdarowuję nim znajomych

Zasmakuj Kuchni
Babka drożdżowa z rodzynkami 153

Puszysta i bardzo delikatna babka drożdżowa to często spotykane ciasto na świątecznym stole. Przygotowanie jest dość łatwe, może być polana lukrem, polewą czekoladową lub posypana cukrem pudrem. Ciasto jest niezbyt słodkie i zdecydowanie można je podać dzieciom. Sekretem delikatnie wilgotnej struktury ciasta jest dodanie częściowo zaparzonej mąki. Babka drożdżowa dość szybko rośnie, jeśli w kuchni jest w miarę ciepło

Kuchcik gotuje
Mazurek pomarańczowy. 214

Wielkanocą, pamiętając że należy je przechowywać w chłodzie. Bazą jest pyszne migdałowo-pomarańczowe kruche ciasto, nadzienie stanowi marmolada z pomarańczy i suszonych moreli, a smaku dopełnia polewa czekoladowa. Takie połączenie jest spójne, ciasto jest dość słodkie, ale nadzienie z pomarańczy przełamuje tę słodycz, idealnie komponując się ze smakiem czekolady. Polecam! Składniki na mazurek pomarańczowy: 150 g mąki pszennej

Rozpustne gotowanie
Fale Dunaju 312

Fale Dunaju to chyba klasyka polskich ciast. Klasyczne ciasto ucierane, z dodatkiem kakao, wiśniami i lekkim budyniowym kremem pod pierzynką z czekoladowej polewy. Osobiście pamiętam to ciasto przygotowywane przez moją babcię. Wielokrotnie próbowałem się za nie zabrać, ale zawsze wydawało mi się ogromnie pracochłonne i zbyt skomplikowane. Jak się okazało, byłem w ogromnym błędzie. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym trochę

Jacob Tastes
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI, PISTACJAMI i CZEKOLADĄ 235

Nieduże, ale pełne smaku ciasto marchewkowe, z pistacjami, morelami i czekoladą. Z dużą ilością startej skórki pomarańczowej i z solidną porcją polewy czekoladowej.  Składniki użyte do przygotowania ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, nie zapomnijcie więc o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki. Suche i mokre składniki należy mieszać krótko i trochę niedokładnie. SKŁADNIKI 2 szklanki startej na tarce świeżej marchwi(...)szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy 50 g drobno pokrojonych suszonych moreli 50 g posiekanych pistacji 50 g pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady POLEWA CZEKOLADOWA 75 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki wrzącej wody DO PRZEŁOŻENIA: powidła śliwkowe WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z funkcją

cool and minty
Czekoladowa i potrójnie orzechowa tarta bożonarodzeniowa 234

gładką masę. Jeśli nie chcesz się zachlapać sprawdź patent Beko, jak zmiksować masę bez bałaganu Formę na tartę wylep ciastem z lodówki, wylej masę orzechową i wstaw do piekarnika na godzinę. Czas pieczenia 1 godzina, temp. 160 stopni C. MASA CZEKOLADOWA: - 100 g gorzkiej czekolady - 60 g masła - 2 łyżki kakao - 4 łyżki cukru pudru - 4 łyżki wody - 1 łyżka(...)płaska łyżeczka żelatyny NA WIERZCH: - obrane migdały, orzechy laskowe, nerkowca, żurawina suszona Jeśli dotychczas nie wiedziałaś jak zrobić pięknie błyszczącą masę czekoladową, to własnie zdradzam Ci sekret- dodatek żelatyny do masy sprawi, że polewa na cieście będzie się pięknie błyszczeć. W rondelku rozpuść masło, dodaj kakao, cukier i miód.  W gorącej wodzie rozpuść żelatynę. Do rondelka z gotującą się

SMYKWKUCHNI