ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:300/1040)

Tort z patelni 144

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka octu(...)jabłkowego lub soku z cytryny szczypta cynamonu  Pozostałe składniki: polewa czekoladowa (kakao, cukier, margaryna) 2 banany ser twarogowy (200g) powidła śliwkowe lub dżem porzeczkowy Ciasto smażę na patelni z pokrywką. Wpierw robię karmel z wody, cukru i jabłka startego na tarce. Na patelni rozgrzewamy na dużym ogniu cukier z wodą. Gdy zacznie się "przypalać" zmniejszamy ogień  (z cukru

prawdziwe jedzenie
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 309

szkl. mleka 6 łyżek kaszy manny 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotować, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyć mąkę i wymieszać , aby nie powstały grudki. Dodać jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobić i podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować do wymiarów blachy na papierze do pieczenia. Piec(...)mieszając ( uważać, aby nie powstały grudki) gotować 3 - 5 minut . Pozostawić krem do ostygnięcia. Utrzeć masło z miękkim cukrem . Następnie dodawać po łyżce kaszy do masła. Placki ciasta przełożyć kremem. Polewa czekoladowa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny Do garnka wsypujemy po kolei cukier, kakao i wlewamy mleko , mieszamy aż składniki się rozpuszczą

Różne smaki w kuchni
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 423

szkl. mleka 6 łyżek kaszy mannej 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotowac, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyc mąkę i wymieszac , aby nie powstały grudki. Dodac jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobic i podzielic na 3 części. Każdą rozwałkowac do wymiarów blachy na papierze do pieczenia. Piec(...)mieszając ( uważać, aby nie powstały grudki) gotować 3 - 5 minut . Pozostawic krem do ostygnięcia. Utrzeć masło z miękkim cukrem . Następnie dodawać po łyżce kaszy do masła. Placki ciasta przełożyc kremem. Polewa czekoladowa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny Do garnka wsypujemy po kolei cukier, kakao i wlewamy mleko , mieszamy aż składniki się rozpuszczą

Słodkości i nie tylko
TORCIK FERRERO ROCHER 172

jednym żółtku, nie przerywając ucierania. Na końcu dodajemy przesianą mąkę i dalej wszystko miksujemy, aż składniki się połączą. Ubite białka delikatnie łączymy z otrzymaną masą czekoladową, mieszając łyżką drewnianą. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej odrobiną mąki. Pieczemy ok. 25-30 min. w temp. 180 stopni. Studzimy. Przekrawamy na pół. Masa: Czekoladę razem z pralinami orzechowymi rozpuszczamy(...)masą serową. Połowę gotowej masy wykładamy na pierwszy krążek, przykrywamy drugim krążkiem. Pozostałą część masy wykładamy na wierzch i boki ciasta. Dekoracja: Ciasto można udekorować gotowymi pralinkami Ferrer Rocher. Ja postanowiłam zrobić własne pralinki kokosowo-czekoladowe: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier puder, kakao i gotujemy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy wiórki kokosowe

Kuchnia MagdaLeny
Brownie z gruszką, bananami i cynamonem! 203

białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z masą czekoladową. Białka delikatnie za pomocą łyżki łączymy z masą.  Dodajemy posiekaną na drobne kawałeczki czekoaldę, i pokrojone owoce.  Masę wylewamy na blaszkę.  Pieczemy 50 minut w temp 200 stopni C. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą jaką wcześniej odlaliśmy do szklanki. Przepyszne! Życzę cudownego dnia! ;-) Buziaki

SMYKWKUCHNI
Tort z musem czekoladowym 354

czekoladowego. Nakładamy placek I rozsmarowujemy resztę musu. Wkładamy do lodówki na 4-5 godzin. Po tym czasie ubijamy kremówkę z 1-2 łyżkami cukru pudru. Wyciągamy ciasto z formy. Brzegi smarujemy kremówką. Przykładamy czekoladowe patyczki, dekorujemy owocami I torcik gotowy. Smacznego :) * Inspiracją musu czekoladowego była ta strona

Smaki Edyty
Ciasto z kokosem + film 133

żółtka 100 g śmietany 18% 3 białka 1/2 szklanki cukru kryształu  szklanka wiórków kokosowych gotowa polewa czekoladowa przepis Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/2 kostki masła, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę . Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim posmarowaną tłuszczem formę do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubite białka łączymy(...)wiórkami kokosowymi i delikatnie mieszamy. Masę kokosową nakładamy na wierzch ciasta i delikatnie rozprowadzamy . Ciasto pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Po upieczeniu ciasto ozdabiamy gotową polewą czekoladową

Smakowite Dania
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 277

ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort

Karo in the Kitchen
Puszysty tort czekoladowy - Czekoladowa bajka 543

rozpływa się w ustach. Taka czekoladowa bajka. Jeśli lubicie czekoladę to będziecie zachwyceni zarówno smakiem jak i konsystencją. Mój domowy czekoladoholik był bardzo, bardzo zadowolony. Tort czekoladowy zrobiłam na biszkopcie budyniowym czyli do ciasta dodałam budynie w proszku i tylko niewielką ilość zwykłej mąki. Dzięki temu taki biszkopt jest niezwykle delikatny i puszysty. Idealnie komponuje się z czekoladowym musem tworząc

Smaczna Pyza
Brak tytułu 191

galaretki Dr Oetkera. Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym(...)desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego i efektownego

kolorowotorcikowo
Ciasto dyniowo - pomarańczowe 138

Bardzo, ale to bardzo wilgotne ciasto, pachnące pomarańczą, konsystencją przypominające sernik. Na wierzchu polewa czekoladowa z orzeszkami ziemnymi.     800 g miąższu z dyni 160 g cukru(...)łyżki miodu 4 jajka 100 ml kwaśnej śmietany 180 g mąki kukurydzianej 2 pomarańcze 60 g masła kilka kropli olejku pomarańczowego (jeżeli chcecie aby ciasto pachniało bardzo mocno pomarańczą).   Polewa czekoladowa Orzeszki ziemne podsmażone na suchej patelni z odrobiną cukru.   Dynię pokroić i umieścić w garnku. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i wlać wyciśnięty sok. Dusić

Jadło i czytadło
Mazurek 147

pokruszonych malin i płatki migdałowe (ja dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch można zostawić pusty – tutaj będzie polewa czekoladowa). Ja przełożyłam sobie krem do szprycy, żeby łatwiej nałożyć krem na wszystkie brzegi. Kiedy ciasto(...)jest już pokryte kremem przekładamy je na tacę i obsypujemy brzegi kokosem (można też go nie przekładać, ale wtedy kokos będzie na całym stole ;) ). Odstawiamy ciasto do schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy ganache (polewę) czekoladowy. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną czekoladę, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Do dekoracji przygotowałam sobie z papieru do pieczenia szablon zajączka. Na wierzch

Ciastkozercy
Mazurek (bardzo) czekoladowy 160

Ekstremalnie czekoladowy mazurek na kruchym, maślanym cieście (na bazie mojego ulubionego od M. Roux, który przerobiłam na wersję kakaową) z mocno czekoladową masą, posypany dodatkowo surowym ziarnem kakao. Dla wielbicieli stonowanej słodyczy - takich, którzy polubili te ( klik ) lub te ( klik ) ciasteczka. Pamiętajcie, że im lepszej jakościowo czekolady użyjecie, tym lepszy będzie smak mazurka - kruchego, delikatnego ciasta z rozpływającym się(...)resztą ciasta. Wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie. Ugnieść kulę, owinąć w folię, włożyć na 30 min. do lodówki. Po tym czasie rozwałkować na prostokąt, obciąć mniej równe brzegi, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Ostudzić. Krem czekoladowy 300 g gorzkiej czekolady

Słodkie inspiracje
ciasteczka kruche z budyniem czekoladowym 200

Kruchutkie pyszne ciasteczka z dodatkiem budyniu czekoladowego na bazie margaryny Palma firmy Bielmar. Ciasteczka wyszły bardzo kruche o czekoladowym smaku z lekką nutą musu czarnej porzeczki. Ciasto: 1½ szklanki mąki 3 torebki budyniu czekoladowego czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 200 g margatyny 2 jajka

Kulinarne pyszności Molki
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 355

idealnie komponującą się z całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja.  Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania