ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:82/2544)

Sernik Bounty bez pieczenia 126

Sposób wykonania sernika Bounty krok po kroku bez pieczenia. Sernik Bounty wykonasz w 1 godzinę, a po kilku godzinach od ostygnięcia polewy czekoladowej będzie gotowy do spożycia. Tego smaku nie da się zapomnieć i opisać, trzeba go samemu spróbować. Sposób wykonania podzielony jest na 3 etapy. Sernik Bounty bez pieczenia. Krok 1. Przygotowuję spód. W małym(...)ciasto, które szczególnie przypadnie do gustu dzieciom. Możesz z pewnością użyć jasnej jak i ciemnej czekolady do zrobienia polewy. Do masy kokosowej możesz dodać jeśli posiadasz 50 ml malibu lub likieru kokosowego. Zamiast tradycyjnego twarogu możesz użyć gotowego twarogu z wiaderka. Kaloryczność ciasta Bounty przede wszystkim zależy od ilości dodanego cukru oraz rodzaju czekolady. Artykuł Sernik Bounty bez pieczenia

Ania gotuje
Sernik wielkanocny 110

ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu sernik jest tak delikatny i leciutki jak obłoczek, że dosłownie rozpływa się w ustach. Taki sernik na pianie podczas pieczenia(...)soli Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 1/2 szklanki cukru + 1 łyżka do białek 1 szklanka śmietanki 30% (250 ml) 1 łyżka cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) Polewa: 3 pełne łyżki kremu NUTLOVE White Choco Peanut 1 łyżeczka oleju rzepakowego Wykonanie: Spód: Białko ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Herbatniki mielimy

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO BRZOSKWINIOWO KAKAOWE 128

Ciasto brzoskwiniowo kakaowe bez pieczenia, na herbatnikach z warstwą kremu kakaowego, musem brzoskwiniowym, kremem śmietankowym i wiórkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Jak zrobić takie ciasto brzoskwiniowo kakaowe możecie zobaczyć w filmiku .  Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy.  SKŁADNIKI: Masa

RITA food channel
Ciasto raffaello na krakarsach 93

Ciasto bez pieczenia z masą budyniową z wiórkami kokosowymi - słodka masa na słonych krakersach.   Składniki: 3 budynie śmietankowe, 1250 ml mleka, 400 g krakersów, 250 g wiórków kokosowych, 330 g masła w temp. pokojowej, 3-4 kieliszki wódki (opcjonalnie), 5 łyżek cukru pudru Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 250 ml mleka. Pozostałą część podgrzewamy, mieszamy raz z rozrobionym(...)stopniowo dodajemy budyń oraz pozostałe składniki: cukier, wódkę (opcjonalnie) oraz 150 g wiórek kokosowych (pozostała część będzie do posypania wierzchu. Masę dzielimy na 3 części (będą to kolejne warstwy ciasta). Dno dużej blachy wykładamy pierwszą z trzech warstw krakersów, wykładamy pierwszą część masy, następnie krakersy, masę, krakersy i ostatnią część masy.  Całość posypujemy wiórkami kokosowymi (100g), odstawiamy do lodówki

Lena Gotuje
Ciasto Izydor 126

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie(...)ukrywać, ciasto jest pracochłonne, gdyż musimy upiec biszkopt oraz bezę kokosowo-makową, a także przygotować dwie masy - jabłkową z dodatkiem galaretki oraz budyniową na domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Składniki: Beza kokosowo-makowa: 4 białka

Kuchnia MagdaLeny
Babka kawowa 103

Ucierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna

Kuchnia MagdaLeny
Mazurki Wielkanocne - 15 przepisów (Ebook) 97

Mam coś specjalnego - prawdziwe HITY na wielkanocny stół! E-book "Mazurki Wielkanocne" zawiera 15 przepisów na tradycyjne ciasta (tj. mazurki) przygotowywane specjalnie na Wielkanoc. Jednak moje

Kuchnia MagdaLeny
Babka piegusek (na białkach) 113

Piegusek to babka przygotowana na białkach z dużą ilością suchego maku, o cytrynowym smaku i aromacie. Przepis stary jak świat.... Jest pyszna, szybka i prosta w

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto milionera 146

Ciasto milionera znane też pod nazwą "milion kalorii" przygotowane w formie tarty, a u mnie pełniło ono rolę mazurka na święta. Składa się ze spodu z

Kuchnia MagdaLeny
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 122

Rolada szpinakowa na słodko... z masą sernikową o smaku cytrynowym. Ciasto biszkoptowe o pięknym, zielonym kolorze z dodatkiem rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku, nadziane masą serową z

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK ADVOCAT 163

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 131

Babka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który

Kuchnia MagdaLeny
Jesienny BIT 108

Ciasto bez pieczenia, na herbatnikach z masą krówką, przełożone masą budyniową oraz jabłkami posypanymi cynamonem i kakao - JESIEŃ na 110%   Składniki: 750 ml mleka, ok 400 g herbatników, 250g masy kajmakowej, 2 budynie śmietankowe po 40g,m 230 g masła, 3 czubate łyżki cukru pudru, 400 g prażonych jabłek pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka kakao Przygotowanie: Proszki budyniowe(...)herbatniki i na koniec jabłka. Opruszamy cynamonem oraz kakao. Wkładamy do lodówki na min 12 godzin, aby herbatniki dobrze zmiękły. Dno formy zostało wyłożone papierem do pieczenia (podwójna warstwa) aby łatwiej wyjąć ciasto w całości

Lena Gotuje
Kakaowa pianka z wiśniową frużeliną 177

wakacje często pojawiają sie u mnie ciasta bez pieczenia, oczywiście obowiazkowo z owocami. Ze względu na alergię mojej córy na białko mleka krowiego, dziś kolejne ciasto bez laktozy. Chrupiący spód, pyszna wiśniowa frużelina i do tego kakaowa pianka stanowią całkiem zgrane trio, które na pewno długo nie postoi w Waszych lodówkach, zatem jeśli znajdziecie jeszcze gdzieś wiśnie(...)ubijamy. Dodajemy kolejno po jednym żółtku oraz kakao, a na koniec wlewamy żelatynę i całość mieszamy do połączenia składników. Wykładamy na frużelinę i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto dodatkowo można polać roztopioną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4123

można powiedzieć zdrowy krem. Na wierzchu czerwone ziarenka granatu, które dodają soczystości i do tego ładnie wyglądają :) Smaczne ciasto, które szybko się robi i co ważne nie wymaga pieczenia. Bardzo polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 50g masła 1/4 szklanki cukru 200g czekolady gorzkiej około 400g herbatników 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka(...)kremówkę ubić dodając pod koniec cukier puder i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania