coś pysznego. Do tego tylko masło i swojski dżem, lub miód. Nic więcej nie trzeba. Będziecie w raju :) Na blogu jest już przepis na chałkę, ale taką bez mleka i jajek. Zajrzyjcie tu . Tamta chałka jest też inaczej pleciona. Zaplatałam ją z pięciu części. Ta z kolei, jest zapleciona jak zwykły warkocz(...)pracować. Po tym czasie wsypać mąkę i sól. Dodać jajko i wlać roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Ja zrobiłam to robotem. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podrośnie, wyłożyć je na stolnicę podsypaną mąką i podzielić na trzy części. Z każdej części uformować wałek. Moje
Agusiowe smakołykitęsknoty za tymi, których zabraknie, pozostały Świętami. Jak co roku, te same produkty wypełniaja lodówki, zapełniają się zamrażarki, tym co zrobione zapobiegawczo. Sznury lampek rozplątywane nie bez irytacji. Omawianie przebiegu kolejnych dni - z kim, do kogo, o której, z czym. Trwa pogoń za rybami i burakami. Któż by przypuszczał, że można tęsknić za pogonią za burakami. Ślędzę(...)szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonego masła cukier waniliowy 5 jajek 1 mały słoiczek konfitury - u mnie morelowa 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich kilka połówek orzechów do wyłożenia na wierzch ciasta Wykonanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, Jaja wbijamy do dużej
Kronika Piekarnikabezy zachowując odstępy pomiędzy nimi. Bezy włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 100 ° C i suszyć bezy przez 2-2,5 godziny. Po dwóch godzinach piekarnik otworzyć na kilka sekund, aby wypuścić z niego ewentualną parę. Gdy bezy będą już wysuszone, to wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać. Gotowe ostudzone bezy przechowywać(...)pewna, że całe bezy są wysuszone. Uwagi: Aby bezy wyszły należy pamiętać o kilku ważnych sprawach. Po pierwsze białko musi być bardzo dobrze ubite, sztywne i błyszczące. Kolejnym ważnym punktem jest temperatura piekarnika. Nie może być ona zbyt wysoka, bo bezy się spalą, albo wyjdą ciemne. Bezy muszą się suszyć. Jeżeli chcemy uzyskać idealnie biały kolor bez, to temperatura
Passions hobbies lifePączki ptysiowe, zwane też hiszpańskimi lub wiedeńskimi , rozpoczynają u nas przepisy na karnawałowe przysmaki. Ponieważ są proste i szybkie w przygotowaniu, stanowią alternatywę dla tradycyjnych pączków
niecodziennikparySernik, bez tego ciasta nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. Uwielbiam sernik w każdej postaci, ale mam kilku swoich faworytów. Prawdziwy sernik powinien być przygotowany na białym serze tzw. twarogu, jakość sera jest bardzo istotna. Zamarzył mi się sernik z czekoladą, lekko wilgotny i kremowy, delikatny i mocno czekoladowy. Idealny do kawy, do świętowania ważnych okoliczności, sprawdzi się wyśmienicie(...)serowej, dodaj esencję i całość dokładnie wymieszaj. spód do sernika: - 70 g masła - 150 g mąki pszennej - 1 jajo - 2 łyżki cukru pudru DIAMANT - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W/w składniki zagnieć na miękkie ciasto. Ciastem wylep średnią tortownicę o wysokim brzegu. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 160 stopni C i piecz przez 13 -15 minut
SMYKWKUCHNIWitam Was w majowy poranek. Nieco senny, ale słoneczny. Z wielkim bukietem fioletowego bzu, filiżanką herbaty oraz kawałkiem pysznego sernika. Ów bukiet zrobił ponoć niezłą furorę wśród naszych znajomych, gdyż mój cudowny M zrywając, a następnie niosąc do domu dla mnie bzowe gałązki, stał się obiektem obserwacji naszego osiedla. I tym samym zasłynął jako niesłychanie romantyczny gość :D Przejdźmy jednak(...)proszku (a zapewne znajdzie się baaardzo wielu), ten nie powinien być zawiedziony tym wypiekiem. Bowiem w smaku jest wyraźnie wyczuwalna mleczna nuta. Całość wieńczy polewa z mlecznej czekolady. Ciasto ładnie się kroi i trzyma fason. Jak Wam się podoba taki sernik? Macie ochotę na kawałek? ;) Do polania sernika możecie wykorzystać dowolną czekoladę lub polewę. Ja wykorzystałam niezjedzone figurki czekoladowe
My simple kitchentworzy genialne połączenie! Niesamowitego uroku dodają mu male morele ozdobą przypominające pszczółki w ulu – taki mały szczegół, a sprawia, ze proste ciasto staje się tym wyjątkowym! Spróbujcie! Ps. Ciasto jest przepyszne i jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta, ale i na każdą okazje! UWAGA PRZYPOMINAM! TRWA AKCJA PAJACYK! Nie wiem czy wiecie, ale KUPUJĄC KASIĘ DOŁĄCZACIE DO SZLACHETNEJ(...)jajko – 4 szt *cukier – 4 czubate łyżki *mąka pszenna – 5 łyżek ( 1 szkl = 250 ml ) *sok z cytryny + woda – do nasączenia KREM BUDYNIOWY: *budyń śmietankowy bez cukru ( po 40 g ) – 2 szt = 80 g *mleko – 500 ml *miód wielokwiatowy – 2 łyżki *kostka Kasia – 200 g *cukier puder – 2 łyżki MASA
Ostra na Słodkonerkowca? Jeśli tak to mam dla Was pyszną propozycją na bardzo proste muffinki, którym w zasadzie nikt się nie oprze. Ja do nich użyłam mąki z orzechów nerkowca, ale bez problemu możecie samodzielnie zmielić orzeszki. Teraz pomyślicie, że lepiej je zjeść, prawda? W zasadzie czemu nie, ale czy te 65 gram Wam wystarczy? Dlatego szczerze zachęcam do upieczenia muffinków(...)pieczenia Dodatkowo: 1-2 garście płatków migdałowych /orzechów do posypania W pierwszej misce należy wymieszać jajko, maślankę/jogurt/mleko, miód oraz olej, a w drugiej - obie mąki i proszek do pieczenia. Suche składniki połączyć z mokrymi. (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem
Di gotujeMasło zamrożone ścieram na tarce jarzynowej. Na dwie trzecie ciasta wykładam masło równomiernie, i składam część bez masła na część z masłem i jeszcze raz. Rozwałkowuję, i ponownie składam na trzy. Wstawiam na 30 minut do lodówki ciasto i znowu rozwałkowuję i składam, i tak kilka raz. Pigwę obieram, wykrawam środek i kroję w kostkę. Przekładam do garnka, dodaję(...)jako ubite z pudrem na końcu. Ciasto rozwałkowuję na koło i dziele na osiem części. Na każdej układam masę makową, na to pigwę i zwijam w rogala. Układam na blaszce do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika smaruję rozbełtanym jajkiem z mlekiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół i piekę około 30 minut do lekkiego przyrumienienia. Rogale lukruje
wesoła kuchniaBrownie z masłem orzechowym to połączenie klasycznego ciasta czekoladowego typu brownie z pysznym masłem fistaszkowym. Jeśli wykorzystacie masło z dodatkiem orzechów, to dodatkowo wzbogacicie ciasto o
Smakołyki Berenikitradycyjnego kajmakowego. Pyszny, słodki jak na mazurek przystało, ale zdrową słodyczą płynącą z daktyli. Smak chałwy zapewnia dodatek tahini. Wyjątkowo kruchy, delikatny, maślany spód smakuje wyjątkowo świątecznie. Mazurek upiekłam bez foremki, w kształcie pisanki i jak pisankę udekorowałam. Prosty, przepyszny, bardzo łatwy do przygotowania i nie potrzebujesz nawet foremki. Zapraszam na zdrowy mazurek w bliskowschodnich klimatach. Prawdziwa rozpusta(...)daktyli, przepis znajdziesz tutaj ciasto rozwałkować między dwoma płatami folii spożywczej na cienki placek. Boki ciasta obkroić formując kształt pisanki. Z odkrojonych resztek ciasta rozwałkować cienkie ruloniki. Dwa ruloniki spleść ze sobą jak sznurek i ułożyć na brzegu wokół ciasta. Nie sposób zrolować jeden długi rulonik, najlepiej wykonać go w kilku kawałkach, następnie połączyć. Piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!orzeszków i muuusiałam znaleźć odpowiedni przepis , który wynagrodziłby mi czas poświęcony na ich "produkcję". Ale orzeszki bez orzechów? Nie! Obowiązkowo dodałam je do nadzienia. Wyszła mi pokaźna ilość ciastek, ale zniknęła zanim pomyślałam kiedy my to wszystko zjemy? Zresztą sami spróbujcie! Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 200g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki śmietany(...)posiekanych) Dodatkowo: olej do natłuszczenia patelni/foremek Przygotować skorupki z ciasta. Masło rozpuścić i pozostawić do ostudzenia. Następnie wszystkie składniki należy zagnieć i podzielić na niewielkie kuleczki - mniej więcej o 1 cm średnicy. Patelnię rozgrzać i przy pierwszym smażeniu - zagłębienia należy posmarować niewielką ilością oleju. W dołeczkach umieścić porcje ciasta, patelnię zamknąć i dociskając odczekać 30-60 sekund. (Ciastka
Di gotujeBiała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto(...)rafaello dla leniwych Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami
Kulinarne przygody GatityByć może ktoś zauważył, że ostatnio brak postów na moim blogu. To wszystko przez te upały! Przez ostatnie dni mało gotowałam, nie mówiąc już o pieczeniu. W taką piękną pogodę staramy się nie spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, a poza tym nie mamy ochoty na ciepłe dania. Całymi dniami jadamy owoce i sałatki warzywne, pijemy świeże soki(...)bez pestek, szczypta soli, odrobina wody. Masa: 6 szklanek moczonych nerkowców, 1 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1 szklanka syropu z agawy, sok z 2 cytryn, 1 1/2 łyżeczka sproszkowanej wanilii, 30 dkg borówek, 30 dkg jeżyn, maliny, jeżyny i borówki do dekoracji. Wykonanie: Migdały i daktyle blendujemy na sucho. Wyjmujemy z kielicha blendera, dodajemy odrobinę wody i formujemy ciasto
Jeść, by żyć w zdrowiudżemem pigwowym i powidłami śliwkowymi z własnej spiżarni, choć można je nadziać właściwie wszystkim. Bez nadzienia, posmarowane masłem lub ulubionym dżemem są również pyszne. Zaraz po upieczeniu można je zamrozić i mieć zawsze pod ręką świeże rogaliki na śniadanie lub podwieczorek. Z podanej porcji ciasta zrobisz 16 małych rogalików lub 8 dużych - śniadaniowych(...)mleka pokrojone w małe kawałki masło wszystkie składniki na ciasto umieść w misie robota i przy pomocy haka zagnieć gładkie, sprężyste ciasto. Im lużniejsze będzie ciasto, tym delikatniejsze później rogaliki. Przykryj misę i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości I opcja: małe deserowe rogaliki - 16 sztuk. Wyrzuć ciasto z misy, zagnieć, by pozbyć się nadmiaru gazów, następnie podziel
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!godzinny spacer ;) coś mi się zdaję, że po zimie przyjdzie od razu lato;p Ciasto znalazłam już jakiś czas temu na stronie kotlet.tv i wczoraj w ramach mojej indywidualnej, jednoosobowej akcji "pieczenie na poprawę humoru" w końcu zabrałam się do pieczenia ;) Składniki: 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 1 szklanka otrębów owsianych firmy Kupiec(...)łyżeczka proszku do pieczenia 200g borówek amerykańskich Sposób przygotowania: Białka wraz z fruktozą ubijamy na sztywną pianę dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami) i miksujemy na najmniejszych obrotach na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy wszystko łyżką przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzyznaje do ich pożarcia....:). I co mi pozostało?, zrobić nową porcję oczywiście :), zrobić szybko zdjęcia, i nie zostawiać bułeczek bez nadzoru!. Przepis od Emilki z blogu Kuchnia od Turcji, oczywiście zmodyfikowany przeze mnie :). Składnik na ciasto: 60 dag maki pszennej 1 szk mleka 5 daj świeżych drożdży 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 białka 1/2 szklanki oleju płaska łyżeczka(...)ciasto. Dodajemy miękkie masło i ponownie zagniatamy. Ciasto będzie odchodziło od ręki. Zostawiamy ciasto do ponownego wyrośnięcia w dużej misce przykrytej szczelnie folią do żywności. 4. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 15-18 części. Ser biały mieszamy z jogurtem i przyprawami. Z każdej części ciasta formujemy kulkę, którą rozgniatamy na ręce. Do środka wkładamy pełną łyżeczkę sera i składamy ciasto
Apetyczna babeczkadziś sypane ciasto drożdżowe. Wystarczy wszystkie składniki wsypać w przedstawionej kolejności do miski i po upływie kilku godzin wymieszać. To z pewnością najprostsze ciasto drożdżowe jakie kiedykolwiek robiłam. Zachęcona pierwszym sukcesem w jego przygotowaniu zrobiłam je już kilkakrotnie, z różnymi dodatkami i za każdym razem wyszło. Ciasto jest puszyste, delikatne i mięciutkie, zdecydowanie godne polecenia! Drożdżowe ciasto sypane(...)jagodami, kruszonką i lukrem SKŁADNIKI: Na ciasto: 80 g świeżych drożdży 1 szklanka cukru 250 ml ciepłego mleka 250 ml oleju 5 jajek 5 szklanek mąki 10 g cukru wanilinowego 1 szklanka jagód Na kruszonkę: 100 g masła 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru Na lukier: 1 szklanka cukru pudru 1/2 cytryny PRZYGOTOWANIE: Drożdże pokruszyć
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo. Ale jakie to było dobre! Uwielbiam mięsko z grilla. Z przyjemnością również zauważyłam, że obyło się bez kłopotów żołądkowych, które mnie nękały w zeszłym roku. Niech żyje wiosna i grillowanie! Najlepszym dodatkiem do mięs z grilla, poza jakąś pyszną surówką czy inną sałatką, jest pieczywo czosnkowe(...)Mąkę wymieszać z solą, drożdżami i ziołami. Wlać mleko i oliwę, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, z każdej uformować podłużną bułkę. Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki naciąć po skosie dwa razy, spryskać wodą. Piec w 220 st. C. przez 20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! I znów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś bez górnolotnych wstępów... Z okazji Dnia Dziecka wszystkim Małym i Dużym Głodomorkom radości i samych beztroskich chwil :) A na śniadanie (kolację) zapraszam na zapiekaną gąsieniczkę ;) ciasto francuskie cienkie kiełbaski lub parówki 1 jajko 1 łyżka mleka ketchup, majonez ser lub zioła (opcjonalnie do oprószenia) Z ciasta wycięłam prostokąty (na długość kiełbasek). Na środku każdego ułożyłam kiełbaskę(...)zwinięty brzeg nieprzeciętym). Następnie każdą część kolejno wykręcałam to w prawo to w lewo, tworząc coś na wzór liścia (tudzież gąsieniczki właśnie). Gotowe gąsieniczki ułożyłam na papierze do pieczenia, posmarowałam rozbełtanym jajkiem z dodatkiem mleka i zapiekłam przez 20min. w 200st. Podałam z ketchupem, ale można także oprószyć żółtym serem lub ulubionymi ziołami. Żeby nie było, że jestem taka
bastalenanich troszkę wody i łyżkę mąki (bez soli). Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać do mąki z solą, oliwą, wodą i zagnieść ciasto. Dodać 2 łyżki słonecznika i wgnieść w ciasto. Przełożyć do wysmarowanej oliwą miski, delikatnie posmarować wierzch oliwą i zostawić na 30-40 minut do wyrastania. Z wyrośniętego ciasta formować bułeczki lub odrywać małe kawałki, obtaczać(...)około 30 minut. Piekarnik nagrzać do 230 stopni C. Wyrośnięte bułeczki wstawić do piekarnika wsypać około 0,5 szklanki lodu lub wlać wodę na blaszkę poniżej bułek. Piec około 15-20 minut. Ostudzić na kuchennej kratce. Smacznego
Smaczne ZdroweWracam do was po krótkiej przerwie z ciastem "łabędzi puch". Typowo wiosenne, akurat na taką pogodę jaką mamy za oknem:) Ciasto składa się z biszkoptu, masy
Smaczne Zdrowezrobiłam gdy bloga jeszcze nie prowadziłam. Tamto było wysokie, puszyste, z migdałami, bez grama tłuszczu- taki marchewkowy biszkopt. To jest zupełnie inne, ciężkie i sycące, z nutą piernikową i dobrze wyczuwalnymi orzechami i ananasem, przełamane bitą śmietaną z serkiem mascarpone. Dobre, ale inne. W tym cieście bardzo wyczuwam smak sody i trochę mi to przeszkadza. Przepis od Dorotki(...)swoją drogą ciekawe, czy ktoś, kiedyś pokusił się o zebranie wszystkich odmian marchewkowca. Składniki: • 150 g mąki pszennej • 160 g cukru • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżeczki przyprawy do piernika ( u mnie Kamis) • 100 ml oleju (u mnie słonecznikowy) • 3 małe jajka, • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich • 1/2 szklanki posiekanych, odsączonych ananasów z puszki
Mia Cucina SofietaTOFFIE. (autorski;) 1/2 kostki masła 250g cukru aromat waniliowy 5 jajek sok z 1 cytryny 150g jogurtu naturalnego (mały kubeczek) 1 kg sera białego (niekoniecznie zmielony) 1 budyń waniliowy bez cukru 3 łyżki mąki krupczatki (ew. pszennej) tabliczka czekolady toffie biszkopty okrągłe tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka Masła utarłam z cukrem. Ciągle ucierając, dodaję kolejno jajka. Ser miksuję(...)Miksuje na gładką masę. Czekoladę siekam w małą kostkę, delikatnie wmieszałam do ciasta. Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarowałam tłuszczem i wysypałam bułką na dnie, jak i po bokach. Wyłożyłam biszkopty na spód i wylałam sernik. Wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam przez okrągłą godzinę. Wyłączyłam, zostawiłam sernik w zamkniętym piecu na kwadrans
W kuchni Karmel-itkiziarna sezamu, sól morska, oregano lub inne ulubione zioła do posypania. W dużej misce łączymy mąkę, drożdże, cukier, sól, szczypiorek i wodę. Wyrabiamy ciasto ok. 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. Ciasto musi podwoić swoją objętość. Nakłuwamy je i dzielimy je na 12 równych porcji. (Ja zrobiłam z połowy składników; i wyszło mi 12 małych(...)czym w środek wciskamy kawałek sera. Zlepiamy dokładnie ciasto i odkładamy na naoliwioną blachę. Najlepiej, żeby leżały na zlepieniu. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia, a później smarujemy wierzch białkiem i posypujemy: sezamem, solą lub ziołami. (Mi najbardziej smakowały te z oregano, mężowi z sezamem a szwagrowi z solą :) - dla każdego coś miłego). Pieczemy w temp. 180 stopni przez 25 - 30 minut
Miksturownikmojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje
moj przepis naBezglutenowe ciasto dyniowe to ciasto, na które czekałam z utęsknieniem. Cóż w nim takiego wyjątkowego? Przede wszystkim jest zgodne z moją obecną dietą (jeszcze Wam o
365 dni dookoła kuchniMakowa Panienka to takie pyszne ciacho, które wymaga troszkę czasu robienia, ale potem jaka przyjemność jedzenia! Poezja Ja ją zrobiłam troszkę po mojemu Co nam
LatosiowydomTarta z rybą po grecku jest prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu, ale przepis można wykorzystać też do ponownego przygotowania ryby po grecku jaka została z Wigilii. Ryba
Niedzielny kucharzNie wiem jak to się stało, ale za niewiele ponad tydzień będziemy obchodzić Wielkanoc. Tradycyjnie czas uciekł mi tak szybko, że nawet nie zorientowałam się kiedy
365 dni dookoła kuchniTort urodzinowy - co roku inny pomysł i inny nowy przepis, zawsze jednak z wykorzystaniem sezonowych owoców. Tym razem puszyste blaty czekoladowe przełożone dwukolorowym kremem, a wykończony
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zaczęła się jesień czyli mój ulubiony okres blogerski. Zimne wieczory, w łóżku, z zieloną zimową herbatą najbardziej mnie inspirują. W głowie rodzi się masa pomysłów na
Czarnawisienka