ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1536/2544)

Drożdżówka sypana z truskawkami, rabarbarem i kruszonką. 115

sypana to bardzo proste, doskonałe dla laików ciasto drożdżowe. Nazywana drożdżówką dla leniwych, lub drożdżówką bez wyrabiania, łatwą drożdżówką taka właśnie jest. Uda się każdemu. Ja swoją upiekłam z truskawkami i rabarbarem, ale można użyć dowolnych owoców. Z samą kruszonka tez jest bardzo smaczna. Polecam :) Składniki  ( na blaszkę 35x25 ) Ciasto - 100 gram świeżych drożdży - 1 szklanka cukru(...)letniego mleka - 4 szklanki mąki tortowej - szczypta soli Kruszonka - 1 szklanka mąki - 0,5 szklanki cukru - 100 gram masła Dodatkowo - dowolne owoce ( u mnie truskawki i rabarbar ) - papier do pieczenia Wykonanie Przed przystąpieniem do wykonywania ciasta wszystkie składniki na ciasto wyjmuję z lodówki aby były w temperaturze pokojowej. W dużej misce układam warstwami: rozkruszone drożdże, posypuję je cukrem

Kuchnia z widokiem na ogród
Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 115

smak będzie odbiegał od tego jaki oczekiwaliśmy. Nie odmierzamy dokładnie produktów To główny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie odmierzamy składników na ‘’oko”, szklanki, miski itp. W każdym przepisie masz napisaną dokładną gramaturę składników i liczbę osób dla których przedstawiony jest przepis. Dane ciasto nigdy ci nie wyjdzie jeżeli jednego składniku dasz trochę więcej, a drugiego trochę mniej. Najlepiej(...)gramy a nie na szklanki, dzięki czemu zawsze będziemy mieli odpowiednią ilość danego produktu. Smażenie kilku produktów na tej samej patelni Oczywiście trzeba w swoim życiu być oszczędnym, ale bez przesady. Jeżeli smażysz rybę na patelni to przed przystąpieniem do smażenie innego produktu najpierw ją dokładnie umyj. Zapachy zostają na przedmiotach w których je przyrządzamy. Chyba nie chcesz, żeby

To Musisz Wiedzieć
Kostka kawowa 126

się w ustach. Dziś już nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Wystarczy kawałeczek ciasta i filiżanka kawy. Składniki: Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Kawowa pianka: 600 ml śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru

Fascynacje Ani
Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu 124

Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu to ekspresowa propozycja na pyszny wypiek, który zaskakuje smakiem i nie zawiera mnóstwa kalorii.  Ciasto jest lekkie oraz puszyste, a ananas nadaje mu nietuzinkowego charakteru. Możecie też użyć Waszych ulubionych owoców, a ciasto udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Jednakże najpierw spróbujcie ananasowego połączenia, które jest obłędne w smaku, a później zachęcam do osobistych(...)eksperymentów!    Szybkie ciasto z ananasem - składniki: (Forma o wymiarach około 11 x 23 cm) 3 jajka 150g mąki pszennej/orkiszowej  50g kefiru/maślanki 50g cukru/ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 100-150g świeżego ananasa (waga po obraniu) 1 łyżeczka mąki/kaszy manny do obtaczania    Szybkie ciasto z ananasem - przygotowanie: Ananasa pokroić

Di gotuje
Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) 107

objętość. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i jeszcze raz delikatnie zagnieść, rozwałkować na prostokąt o grubości około 8-10mm. Nożem do pizzy pokroić na kwadraty jednakowej wielkości i przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Przygotowane w ten sposób bułeczki przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na kolejne 30-40 minut do napuszenia. Piec w piekarniku(...)nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. Gotowe, delikatnie wystudzone bułeczki posmarować roztopionym masłem. Najlepiej smakują z dżemem lub serem żółtym. Smacznego Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) Artykuł Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Pierniczki I 114

sodą i przyprawami korzennymi. Zrobić w niej wgłębienie, wlać miód, dodać masło i jajko. Zagnieść ciasto jak na pierogi. Wyrabiać dokładnie, aż będzie jednolite i lśniące. Ciasto wałkować na na grubość około 1/2 cm. Wykrawać foremkami ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Pierniczki przechowywać w słoju

królestwo garów
Ciasteczka orzechowe - zdrowe, pyszne i proste w przygotowaniu 137

zmielenia orzechów. Ucieramy cukier z masłem, dodajemy orzechy i zagniatamy dokładnie ciasto. Z tak powstałej masy formujemy niewielkie kulki, wielkości orzechów włoskich. Układamy je na blasze, wyłożonej pergaminem. Trzeba pamiętać o zachowaniu odległości między nimi, żeby się nie posklejały, gdyż potrafią nieco rozpłaszczyć.  Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Pod koniec, warto mieć(...)przypiec.  Z czym i jak jeść ciastka orzechowe? Po wystudzeniu, warto przełożyć nasze ciastka do szczelnej puszki lub pudełka, w której nie będą narażone na działanie wilgoci. Bez przeszkód można je przechowywać przez dłuższy czas.  Przepis jest ekstremalnie prosty, jednak jeśli chcielibyście nieco udoskonalić ciasteczka orzechowe, można dodatkowo polać je odrobiną czekolady, co znacząco wzbogaca smak wypieku

kruche babeczki
Bajgle 136

ciasto z miski i podziel na 6 równych części. Z każdej formuj kulkę, a następnie spłaszcz ją i za pomocą kieliszka lub kciuka na środku zrób dziurkę. Ułóż przygotowane bajgle na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułkę posmaruj żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. Posyp sezamem lub czarnuszką. Przed pieczeniem włóż w środek bułek metalowe rurki (do pieczenia rurek z kremem) lub kieliszki, żeby wyszły ładne równe dziurki (wskazówka 1: każdy kieliszek lub rurkę posmaruj lekko olejem, żeby łatwiej było je wyjąć; wskazówka 2: można piec bajgle bez użycia rurek lub kieliszków, ale trzeba przed pieczeniem zrobić większe dziurki, ponieważ zmniejszą się podczas pieczenia). Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz bajgle

Przepisy na widelcu
Dojrzewający piernik staropolski wg Aleex edycja 2018 220

tygodni w chłodnym miejscu. Potem pieczemy pierniki i znów je odkładamy, by dojrzały. Tuż przed świętami przekładamy piernikowe blaty i oblewamy pierniki czekoladową polewą. A w święta? W święta delektujemy się niesamowitym smakiem i cudnym, korzennym zapachem tego nietuzinkowego ciasta. Aaaa… I jeszcze słuchamy zachwytów naszych bliskich. Moja rodzina już wczoraj pytała, czy ciasto na piernik dojrzewa. Bo odkąd zrobiłam(...)pierwszy, każdego roku przygotowuję coraz większą porcję. Po co? By podzielić się tym świątecznym przysmakiem, przygotowanym z troską i miłością. Bo ciasto spokojnie może leżakować (bez polewy) nawet kilka miesięcy. Bo jak już pozna się jego smak, to chce się do niego wracać. To co? Robicie w tym roku piernik razem ze mną

W mojej kuchni
Naleśnik żytni o smaku ogórków konserwowych 142

proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie czubryca zielona, pieprz) – nadzienie wg smaku ( u mnie 25g łososia wędzonego i 20g sera twarogowego) Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać jajko, jogurt, przyprawy, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować kapką oleju, przelać ciasto na patelnie

Smaki Armine
Beza z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 259

Słodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru

https:KKuchniaMniam
Szybkie ciasto całoroczne z owocami. 128

ręcznym blenderem.  Dodajemy odlaną masę jajeczną, łyżkę budyniu i mieszamy dokładnie Masę serową, wykładamy na ciasto, delikatnie rozprowadzamy, na tak przygotowane ciasto wysypujemy owoce, ja delikatnie wcisnęłam morele w masę serową. Pieczemy około 40 min w temperaturze 170- 180 stopni. ciasto po upieczeniu powinno mieć złote brzegi. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Gotowe. Bierzcie i korzystajcie(...)Morela jest absolutnym liderem w tej dziedzinie, żadne z warzyw i owoców nie jest im w stanie dorównać. Czyli jakby nie patrzeć , ciasto z morelami jest dobre na wsio i  można jeść bez wyrzutów sumienia

Farmażony
Ciasteczka piaskowe dla diabetyków 132

posiekać i dodać żółtka z drożdżami. Zagnieść kulę ciasta. Jeśli jest za twarde wspomóc się śmietaną. U mnie nie było takiej potrzeby. Odstawić na około pół godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie rozwałkować część ciasta. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Malutką szklaneczką lub tzw.literatką wykrawać kółeczka.W połowie

Z Kuchni Do Kuchni
Tort szpinakowy z owocami 171

pozostałe ciasto dzielimy np nitką na 2 części.  Biszkopt zwykły: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając na najwyższych obrotach dodajemy stopniowo żółtka, a następnie cukier, łyżka po łyżce. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką lub szpatułką. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia (spód) blaszkę i pieczemy(...)minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C. Warstwa truskawkowa: We wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretki, a następnie wsypujemy truskawki. Mieszamy cały czas, aż lekko zmiękną i bez problemu będziemy mogli potraktować je blenderem. Rozdrobnioną warstwę truskawkową pozostawiamy do lekkiego stężenia, ale koniecznie musimy pilnować, by w momencie przekładania tortu pozostała nadal lejąca. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder

Kuchnia w czekoladzie
Keks - zdrowsza wersja bez cukru 165

starszy tym lepszy. Mój ulubiony to keks biszkoptowy bez dodatku tłuszczu oblany polewą czekoladową (przepis tutaj ). Dzisiejszy keks to tradycyjny keks, ale taki "babkowy", ucierane ciasto z dodatkiem masła. Równie pyszny! Cukier zastąpiłam ksylitolem, także polecam nieco zdrowszą wersję! Ksylitol zamiast cukru doskonale sprawdza się we wszystkich ciastach ucieranych. Przepis pochodzi z "Kuchni polskiej" i jest jak zwykle niezawodny(...)mojego bloga życzę zdrowych, słodkich, pełnych radości i miłości  Świąt Bożego Narodzenia! Składniki: 200 g masła 150 g ksylitolu 300 g mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek skórka otarta z cytryny 2 łyżki ciemnego rumu esencja waniliowa 500 g bakalii (żurawina, skórka pomarańczowa, figi, rozdynki, morele, daktyle) dodatkowo: 80 ml śmietany kremówki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania