ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1533/2544)

Letni torcik kokosowy z bananem i mango. 182

puree z banana 150 g puree z mango 50 ml wody 25 g cukru 6 g żelatyny w płatkach 90 g białej czekolady 100 g śmietanki 30% Beza włoska: 50 g białka 100 g cukru woda Do przybrania: kulki z marcepana prażone migdały Sposób przygotowania: Blat kokosowy: W jednej misce łączymy mączkę migdałową, cukier puder i wiórki. W drugiej umieszczamy(...)mieszaninę. Jeśli będziemy długo wyrównywać, zaczną pojawiać się dziury. Pieczemy w temp. 150 °  C, do otrzymania złocistego koloru (ok. 20 minut). Powstały biszkopt białkowy ma być mokry i lepiący. Odstawiamy do ostygnięcia *Najlepiej użyć prostokątnej/kwadratowej blachy, którą każda z nas posiada w wyposażeniu piekarnika domowego. Będziemy z ciasta wykrawać 2 koła o średnicy 18 cm. Krem biała czekolada

DominikaDolci
Pączki z kefirem 558

Jak już można się domyśleć, niestety coraz bliżej święta. Nie mam żalu, że się zbliżają hehe tylko o to, że tak szybko czas ucieka. A co

Gotowanie z pasją
Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) 77

Czasami przepisy powstają „na życzenie” To znaczy pojawia się hasło „zrób coś dla mnie” i rozszerzone, błagalne źrenice, które potrafią zmiękczyć nawet największego twardziela. Tak też

Słodki sentyment
Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) 84

Czasami przepisy powstają „na życzenie” To znaczy pojawia się hasło „zrób coś dla mnie” i rozszerzone, błagalne źrenice, które potrafią zmiękczyć nawet największego twardziela. Tak też

Słodki sentyment
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 156

ciasto nawinąć na wałek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić(...)powstanie gęsta, błyszcząca masa bezowa. 3) Na koniec dodać przesianą skrobię i wymieszać. Tarta: 1) Na kruche, przestudzony spód wykładamy masę makowo-jabłkową. 2) Na masę makową wyłożyć bezę. 3) Całość piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 50 min., aż beza się zarumieni i lekko popęka, w razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć o kilka minut

Fitsweet.me
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 184

ciasto nawinąć na wałek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić(...)powstanie gęsta, błyszcząca masa bezowa. 3) Na koniec dodać przesianą skrobię i wymieszać. Tarta: 1) Na kruche, przestudzony spód wykładamy masę makowo-jabłkową. 2) Na masę makową wyłożyć bezę. 3) Całość piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 50 min., aż beza się zarumieni i lekko popęka, w razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć o kilka minut

Fitsweet.me
Tort marcepanowy 92

dżemu pomarańczowego 300 g masy marcepanowej 12 sztuk migdałów bez skórki 150 g ciemnej czekolady 3 łyżka masła 1 sztuka bardzo dojrzałego mango może być mango z puszki Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 165 st C, opcja górnej i dolnej grzałki. Do miski przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, dodać mielone migdały, wymieszać. Białka oddzielić od żółtek(...)trzy porcje ( miksując na najniższych obrotach ), trzeba zrobić to delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Dno tortownicy o średnicy 18 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, boków tortownicy niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wstawić do piekarnika, piec 20 - 25 minut ( pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest już gotowe ) po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, wystudzić

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybkie ciasto z jabłkami 138

Bardzo pyszne, nie suche ciasto z jabłuszkami. Najprostsze jakie można zrobić. Polecam Przygotowanie jabłek – jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w plasterki. Wykonanie

Kuchnia Pokoleń
Wuzetka (ciasto W-Z) 513

mnie malinowa, ale może być także wiśniowa, porzeczkowa czy jagodowa) 100 ml śmietany 30% (+ ewentualnie 50 ml na kleksy z bitej śmietany) 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)'; document.write(" "); Ciasto: Piekarnik nagrzewamy do 170°C (lub 160°C z termoobiegiem). Obie mąki, kakao i proszek przesiewamy dwukrotnie przez sito do miseczki. Jajka (jeśli nie są w temp. pokojowej) przelewamy chwilę(...)olej. Dodajemy po trochu suchych składników, delikatnie je rozsypując i miksując na małych obrotach, aż do wyczerpania. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 36 na 24 cm) i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 35-40 minut. Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę mieszamy z łyżką soku z cytryny oraz łyżką wody

Poezja smaku
Babeczki Red Velvet z Oreo 164

Właściwie nie zdarza mi się robić ciast „z paczki”, ale sprzątając ostatnio moją szafkę z cukierniczymi różnościami natknęłam się na pudełko ciasta Red Velvet przywiezione jeszcze z wycieczki z Nowego Jorku. Z obawą (niepotrzebną jak się okazało) obejrzałam kartonik szukając daty przydatności do spożycia – wychodzi na to, że takie rzeczy są niezniszczalne :) Dzisiejsze babeczki zatem to takie(...)pierwsze bąbelki. Ważne, żeby budyń nie miał żadnych grudek. Zestawiamy garnek z pieca i ostawiamy do ostygnięcia. Kiedy nie jest już gorący można wstawić go pod przykryciem do lodówki. Moje cukiernicze pamiątki z wakacji prezentuję poniżej ;) Instrukcję przygotowania domowych babeczek Red Velvet znajdziecie tutaj . Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę

Ciastkozercy
Placuszki z jogurtem naturalnym 313

łyżkę lub dwie cukru do ciasta lub bardziej obficie obsypać usmażone placuszki cukrem pudrem. P olecam na dowolny posiłek w ciągu dnia (u mnie akurat były na obiadokolację). Podana porcja nie jest zbyt duża (starcza dla 2 osób). Dla większej liczby łasuchów, sugeruję podwoić liczbę składników.  Placuszki z jogurtem naturalnym z mąki pełnoziarnistej (bez użycia miksera) PRZEPIS (porcja(...)proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcj.) 1 jabłko, pokrojone na małe cząsteczki olej do smażenia Przygotowanie Jajka rozbełtać z jogurtem naturalnym (użyłam widelca). Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy. Całość dobrze wymieszać widelcem. Dodać cząstki jabłek. Ciasto odstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Shrek 339

szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego zielonego * 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według(...)Schłodzić. Masa śmietanowa : * 2 kremówki po 200ml * 2 łyżeczki żelatyny * dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie : Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Galaretki rozpuścić. Najlepiej w dwóch szklankach wrzątku, przestudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto schłodzić, kroić w kostkę

Magiczne Życie Marty
Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym i DRIP CAKE 1024

łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżek cukru pudru 250g serka mascarpone 250g naturalnego jogurtu 400g umytych truskawek bez szypułek 12g żelatyny + 120ml wody w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Wierzch i boki: 800-850ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 fixy do śmietany(...)prawdziwą wanilią i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 3. W drugiej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i przesiać na jajeczną masę, dokładnie wymieszać szpatułką, patrz FILM . Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25cm lub 26cm (lub tak jak ja 24cm, ale z wysokim brzegiem 8,5cm) wyłożonej papierem do pieczenia

Mała Cukierenka
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 168

obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować, albo zjeść na surowo. Cienkie są doskonale jako dodatek do makaronów i sałatek. Jak przyrządzać(...)ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto były zanurzone w sernikowym nadzieniu. MISA OBFITOŚCI Z KREWETKAMI, PĘCZAKIEM I WARZYWAMI Kluczowym składnikiem jest tu niepozorny sos, prosty

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania